Tim Merlier droomt van Gent-Wevelgem: “Maar is het realistisch?”

Tim Merlier droomt van Gent-Wevelgem: “Maar is het realistisch?”

foto: Cor Vos

vrijdag 19 maart 2021 om 19:31
Interview

“Mathieu leidt nog met 4-3. Ik ben toch weer eentje dichter… Grapje hé, mannen. Natuurlijk is het geen onderlinge strijd”, lacht Tim Merlier na zijn sprintzege in Koksijde. “Net zoals er geen strijd is tussen mezelf en Jasper (Philipsen, red). We zijn gewoon eerlijk tegen elkaar. Wie zich niet super voelt, geeft dat meteen aan.”

De reactie van Tim Merlier in het flash-interview kon u eerder al lezen. Na de podiumceremonie nam de sprinter ook nog even de tijd om in de mixed zone de schrijvende pers te woord te staan. Daarin had hij het onder meer over de relatie binnen Alpecin-Fenix met Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel, maar ook over dat stapje hogerop.

In de zegestand loop je weer in op Mathieu, Tim. Het is nu 4-3.
“Ja. Maar misschien loopt hij morgen weer uit. Haha. Het is uiteraard geen strijd tussen ons. Mathieu is onze uitgesproken kopman. Als hij ergens zijn zinnen op zet, rijd ik mij met plezier uit de naad voor hem. Zoals die etappe in Tirreno-Adriatico. Een rit die ik achteraf gezien misschien zelf ook had aangekund.”

“Maar als de ploegleiding of Mathieu me vraagt om op kop te rijden, doe ik dat. Ik heb die dag twintig minuten mezelf de nek afgereden om een gat te dichten. Finaal maakte hij het mooi af. Ik ben soms meer tevreden als er een ploegmaat wint, dan wanneer ik zelf win. Dat typeert mij wel als renner, denk ik.”

Is er niet een klein beetje een interne strijd tussen jou en Jasper Philipsen?
“Zo zie ik het in elk geval niet. En volgens mij ziet Jasper dat ook niet zo. Kijk naar Le Samyn, waar Jasper geen superbenen had en me dat onmiddellijk eerlijk is komen vertellen, zodat we mijn kaart konden trekken. De verstandhouding is goed. Als ik de benen niet heb, zal ik dat ook rap aangeven. Ik heb er dan geen probleem mee om een lead-out te doen.”

“Volgende week in de Oxyclean Classic is het de beurt aan hem, dan ben ik er niet bij. Mijn eerstvolgende wedstrijden zijn Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs. Daarna sluit ik – als de wedstrijd niet wordt afgelast – mijn voorjaar af met Parijs-Roubaix.”

Je vorm is meer dan oké. Was je er niet graag bij geweest in Milaan-San Remo?
“Natuurlijk was ik graag in Italië gebleven. Maar de ploegleiding heeft geredeneerd dat ik deze Bredene-Koksijde kon winnen. Zo’n kans mag ik niet laten liggen. We stonden hier trouwens met een sterke ploeg aan de start. Ik weet trouwens niet of ik over de Poggio geraakt zou zijn. En met Mathieu heeft het team daar een kopman.”

Gent-Wevelgem dan maar. Ben je klaar om dat stapje hogerop te zetten?
“Ik heb vandaag in elk geval een kleine generale repetitie gehad. En daaruit geleerd dat ik op de Kemmel beter gepositioneerd zal moeten zitten dan vandaag. Gelukkig is de beklimming net als vandaag ook nog ver van de aankomst. Eigenlijk is dat een droom, Gent-Wevelgem winnen. Maar ik weet niet of het realistisch is. Al voel ik wel dat ik stappen zet. Zo reed ik in Tirreno-Adriatico beter bergop dan vorig jaar.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 19 maart 2021 om 20:49

Mooie droom!

De vraag is of hij het best mogelijke team in ondersteuning zal krijgen in deze missie gezien MvdP’s doelen. In ieder geval steekt hij in meer dan blakende vorm en maakt hij in een niet al te explosieve uitgave zeker kans om in de elitegroep van Ieper naar Wevelgem mee te zitten. Eenmaal daar zit hij wel flink genaaid als snelle man en daar heeft hij dus een ploeggenoot nodig nog..

Jose Maria 19 maart 2021 om 21:06

Ik denk dat Tim daar zeker een kans maakt, als je ziet wie daar voorheen hebben gewonnen en in welke vorm hij steekt. Het moet alleen geen té grote groep zijn denk ik, hij heeft de ploeg niet om hem voorin te houden (al zijn Rickaert en Vermeersch in hele goede doen). Tevens denk ik dat mannen als Ballerini en Van Aert gewiekster zijn, je moet ook durven aanvallen i.p.v. enkel te speculeren op de sprint.

Ik zou het wel mooi vinden als Tim en Wout als koppel naar de finish rijden. En dat de snelste dan mag winnen.

jappe666 19 maart 2021 om 22:40

Merlier heeft in ieder geval bewezen dat Alpecin geen mal figuur zal slaan in grote rondes als Mathieu er niet bij is. Ik denk niet dat er veel hem qua pure sprintsnelheid evenaren. Zijn grootste werkpunt is en blijft toch vooral vertrouwen in eigen kunnen.

harryjohan71 19 maart 2021 om 23:06

@jappe666 Winnen in grote rondes is wat anders dan winnen in Le Samyn, Jean Pierre Monsere en Bredene Koksijde. Dit zijn mooie overwinningen, maar bij een sprint in een grote ronde komt wel iets meer kijken.

jappe666 19 maart 2021 om 23:20

Uiteraard, maar ook in bv Tirreno vorig jaar heeft hij al bewezen te kunnen winnen en hij heeft alle topsprinters er al opgelegd in onderlinge duels.

Ik ben benieuwd in welke ronde(s) ze Merlier gaan laten starten.
De hectiek van de Tour zal hem denk ik iets minder liggen want zijn plaatsing durft nog wel eens een probleem vormen, maar ik zie hem in een Giro ook wel 2-3 ritten winnen eigenlijk.

Het is dat hij nog een jaar onder contract ligt bij Alpecin, want anders denk ik dat DQS hem maar wat graag als vervanger voor Hodeg had willen hebben. Hij is Belg, haalt z’n neus niet op voor ‘kleinere’ koersen, durft koersen en cijfers zich (eigenlijk te graag) ook volledig weg voor anderen. Zou een perfecte match zijn ook, want door de sterke leadouts van DQS is zijn probleem van het positioneren ook meteen van de baan.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair