Tim Merlier (3de) zoekt geen excuses: “Ik had de benen niet”

Tim Merlier (3de) zoekt geen excuses: “Ik had de benen niet”
vrijdag 14 mei 2021 om 18:50
Interview

“Misschien zat ik iets te ver. Maar eigenlijk was ik gewoon niet goed genoeg. Dat zie ik nu ook aan mijn wattages. Zonde”, aldus een eerlijke Tim Merlier even na de finish in Termoli. Een kus van de net aangekomen vriendin Cameron maakte veel goed. “Leuke verrassing”, knipoogde hij.

Tim Merlier is de media genegen. Maar in Termoli moest de verzamelde  pers toch een minuutje geduld oefenen. De winnaar van de eerste massasprint in deze Giro zag aan de andere kant van de weg immers een blondine opduiken die hij niet wilde laten wachten. Vriendin Cameron (Vandenbroucke) was net overgevlogen en had – tegen Tims verwachtingen in – op tijd de finish gehaald.

De kus en omhelzing waren mooie troostprijzen, maar over zijn sprint was Merlier een stuk minder enthousiast. “Ik kan eigenlijk kort zijn”, begon hij. “Ik had een slechte dag. Ik voelde het onderweg al. Oké, misschien zat ik iets te ver bij het inzetten van de sprint en daardoor te snel in de wind, maar ik wist meteen dat ik niet meer naar Ewan kon.”

Sanitaire stop
“Of die sanitaire stop net voor de finale er iets mee te maken heeft? Ach, dat heb ik nog al gehad. Nee, dat is niet de oorzaak, denk ik. Ik had mijn dag niet. Niet fris genoeg…  De ploeg bracht me nochtans perfect, maar dan moet ik van twee plekjes te ver beginnen en ik had nooit het gevoel dat ik Ewan nog kon terugpakken.”

“Ja, Caleb is lichter en misschien heeft hij daardoor wat voordeel op een aankomst als deze, maar als ik goed ben moet ik dat ook kunnen. Ik had niet meer die versnelling in de benen die ik normaal heb. Dat zie ik nu ook aan mijn wattages. Jammer, maar het is wat het is.”

Zwaar weekend
Maandag volgt een nieuwe en wellicht een laatste kans. “Tenminste, als ik de volgende twee dagen goed doorkom”, blijft de sprinter van Alpecin-Fenix voorzichtig. “Het wordt zware kost dit weekend. Hopelijk ligt het tempo niet té hoog. Maar als ik overleef en goed herstel, kan ik het maandag inderdaad opnieuw proberen.”

Ook vriendin Cameron kreeg meteen een paar microfoons onder de neus

Dit artikel delen:

8 Reacties

Aart van Woud 14 mei 2021 om 18:55

Eerlijke zelfanalyse. Hopelijk maandag een betere dag!

antilek 14 mei 2021 om 19:20

Altijd nog veel sneller dan Groenewegen

Etika 14 mei 2021 om 19:38

Zalig zijn de armen van geest.

koos1 14 mei 2021 om 19:45

Hij zat al in een kansloze positie maar had toch nog een aardige sprint in de benen. Misschien dat gebrek aan ervaring met het rijden van rittenkoersen hem ook wat opbreekt. Zoveel ervaring in (grote) rittenkoersen heeft hij nog niet.

Wheely 14 mei 2021 om 20:23

Vond het helemaal niet zo slecht eigenlijk maar eigenlijk heeft hij achteraf alles mee om zo’n aankomst wel te winnen. Goede ploeg, handigheid als veldrijder en de power om het af te maken.

ronddraaien 15 mei 2021 om 00:33

Het feit dat Cameron blijkbaar in de buurt is, is geen reden voor zijn zware benen?

wolfie67 15 mei 2021 om 06:51

Als hij voor de finish had geweten dat z’n meissie er stond had hij sowieso als 1e gepasseerd

Jean Dumas 15 mei 2021 om 10:04

Het was geen Merlier-aankomst, en het is logisch dat debutanten na een zware eerste week wat moe worden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair