Tim Kerrison over Chris Froome: “Het ziet er goed uit”
zaterdag 14 maart 2020 om 19:12

Tim Kerrison over Chris Froome: “Het ziet er goed uit”

INEOS-trainer Tim Kerrison ziet Chris Froome goede stappen maken op weg naar zijn topvorm. “Alleen de tijd zal leren hoever hij kan komen tot juli, maar het ziet er goed uit”, zegt hij in gesprek met CyclingNews.

Het nieuwsmedium sprak met de trainer tijdens de UAE Tour, die wegens het coronavirus voortijdig werd afgelast. “Hij heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de zes weken voorafgaand aan zijn rentree, zowel op als naast de fiets. Natuurlijk is hij nog niet op competitief niveau, maar zijn gewicht is goed voor deze tijd van het jaar.”

Alhoewel het de goede kant opgaat, wordt er uitermate voorzichtig omgegaan met het lichaam van Froome. “Natuurlijk willen we dat hij zo snel mogelijk terugkeert in het peloton, maar niet ten koste van zijn gezondheid op de lange termijn”, gaat hij verder. “We hebben gezegd dat we niks gehaast zullen doen als daar gevolgen op de lange termijn aan verbonden zijn, ook niet als het slechts een of twee procent zou schelen.”

Nicolas Portal
Froome liet vorige week nog van zich horen met een emotioneel bericht op zijn social media over het overlijden van zijn ploegleider Nicolas Portal. De Brit kon vorige week niet op de begrafenis zijn van zijn ploegleider, aangezien hij momenteel een trainingskamp belegt in Zuid-Afrika.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2020 21:03
Hij heeft de tijd mee. Voordat er weer gekoerst wordt is het op zijn vroegst juli.
    14 maart 2020 23:52
    Niet zo dramatisch, ergens in Mei is al heel goed mogelijk! We kunnen nu eigenlijk nog niet zeggen wat het wordt, maar als het een beetje werkt als een normale griep, dan is het met warmer weer snel over het hoogtepunt heen.

    Ik maak me eerder een beetje zorgen over de berichten over schade aan de longen, als sporter ben je daar toch Van afhankelijk...
15 maart 2020 00:01
Ik zie geen Tour de France gebeuren dit jaar. Covid-19 is geen griep virus en de verspreiding is nog lang niet ten einde in Europa.
    15 maart 2020 08:05
    In China is de ergste piek na 2,5 maand voorbij. Ik hoop dat alle Europeanen zich aan de maatregelen houden en hun verstand gebruiken. We hebben te maken met een virus waar we nog niet alles van weten en zich razendsnel verspreid. Als ik dan zie dat gisteren terrassen gewoon vol zitten en Belgen massaal Brabant ingaan om daar wel de cafés in te gaan dan is dat echt totaal onverantwoord. Dat Rutte de boel compleet onderschat is schrijnend en gevaarlijk, maar in België hebben ze wel het juiste gedaan. Wees blij met leiders die wel hun verantwoordelijkheid nemen en houd je aan de regels. Rutte wordt hier niet voor niets als door medische experts op de vingers getikt mbt school sluitingen.
    15 maart 2020 08:12
    Die medische experts denken nog in ‘elimineren’ terwijl het beleid is om tijd te winnen. Het virus is onderdeel van onze maatschappij de komende jaren, dus (zoals ook Merkel zegt) gaat 60-70% van de mensen deze griep krijgen de komende jaren. Snap je dit uitgangspunt, dan snap je ook dat er geen lockdown op handen is in Nederland of Duitsland.
    15 maart 2020 09:16
    FDJ Aan de maatregel houden !! in een land waar hamsteren tot een kunst is verheven ,en wij wel moeten werken maar in steeds meer landen de restaurants dicht gaan (eten en douche hoeven wij schijnbaar niet meer) .Maar wel nog de spullen brengen .En in Italië staat een file van 80 km (van vrachtwagens om dat die houthakkers zo nodig iedere chauffeur moten controleren op corona virus ,als of wij de grootste verspreiders zijn) maar de personenwagens kunnen wel gewoon door rijden
    15 maart 2020 09:45
    Het probleem is onze regering. Rutte heeft maar 1 doel, de economie. Wij moeten op dit moment maar 1 doel hebben: Volksgezondheid. Een goede volksgezondheid is een basissteen voor een goed lopende economie. Dat zal op korte termijn ongetwijfeld economische schade aanbrengen, maar op lange termijn zullen de gevolgen minder desastreus zijn dan bij het aanmodderbeleid van Rutte.

    @Panache ook in jouw geschilderde situatie is een Lockdown cruciaal. Je damt tijdelijk het aantal besmettingen in, maar creëert tijd voor de wetenschap om medicijnen, vaccins en onderzoek te doen. Door het beperken van het aantal besmettingen voorkom je grote mutaties en zul je uiteindelijk een goed en stevig medicijn of vaccin op de markt hebben.

Reacties zijn gesloten.