Tim Declercq komt definitief niet meer in actie tijdens het Vlaamse voorjaar

woensdag 2 maart 2022 om 08:59
Tim Declercq komt definitief niet meer in actie tijdens het Vlaamse voorjaar

foto: Cor Vos

Tim Declercq moet een kruis maken over het voorjaar in eigen land. Nadat de Belg begin februari corona en een ontsteking van het hartzakje opliep, mag hij bijna weer beginnen met trainen, maar hij verwacht niet meer mee te doen aan de Vlaamse klassiekers in maart en april. Dat vertelt El Tractor in gesprek met Het Laatste Nieuws.

<!-- Castelli -->

De problemen van Declercq begonnen kort na de Saudi Tour, waar hij nog knap vierde werd. Uiteindelijk kon hij door corona en de ontsteking van het hartzakje meer dan twee weken niet trainen. “In totaal zal ik zeventien dagen niet hebben gefietst. Dat is bijna even lang als mijn traditionele winterbreak”, aldus de 32-jarige renner.

Hoewel Declercq inmiddels weer helemaal gezond is en naar eigen zeggen weer “voluit aan de slag” kan, ziet hij door zijn lange pauze niet meer de kans om op tijd fit te zijn voor zijn geliefde kasseiklassiekers. “Als je weet hoelang het duurt om terug op te bouwen naar het hoge niveau van het internationale wielrennen, wordt dat moeilijk”, aldus Declercq, die voor Parijs-Roubaix nog wel een slag om de arm houdt. “Afhankelijk van mijn conditieverloop is er misschien een heel, heel, heel minieme kans dat ik alsnog Parijs-Roubaix haal. Omdat die wedstrijd dit jaar uitzonderlijk een week later wordt georganiseerd. Maar dat zal dan eerder met een minipiekje zijn.”

De Tour als nieuw hoofddoel
“Het is maar de vraag of ik op 70 à 80 procent de selectie haal, sowieso een heel moeilijke opgave in onze ploeg”, reflecteert de renner van Quick-Step-Alpha Vinyl op de mogelijkheid dat hij erbij is in de Hel van het Noorden. “Het belangrijkste is dat ik opnieuw oké ben en kan opbouwen naar het tweede deel van het seizoen. Naar de Tour, hoop ik. Dat wordt nu mijn nieuwe hoofddoel.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

josi 2 maart 2022 om 09:04

Een duidelijke aderlating voor de ploeg, daar hebben ze er geen tweede van.

0
Baard 2 maart 2022 om 11:14

Hij heeft vorig jaar vaak aan de basis gestaan van topuitslagen.

0
Limal 2 maart 2022 om 10:01

Rustig weer opbouwen, Tim, om dan eens fris te schitteren in Parijs-Roubaix! Misschien in een duo-aanval met ene eveneens wederoptredende Mathieu? ;-)

0
Barry Batsbak 2 maart 2022 om 10:23

Wellicht volgend jaar als AF-locomotief vóór VdP? Ik zie de twee-eenheid Declercq/Lampaert de stap naar AF nog wel maken (AF zal hun selectie nog wat moeten aandikken als ze volgend jaar werkelijk WT willen zijn), probleem is alleen dat hun contracten niet tegelijk aflopen en die twee praktisch met elkaar getrouwd zijn.

0
Alfons Haavers 2 maart 2022 om 12:42

Die 2 zie ik als West-Vlaamse connectie met Lefevere en de sponsor niet zo snel weggaan eigenlijk bij Quick-Step.

Lampaert en Declercq zouden als trouwe soldaten die altijd heel lovend zijn over het team volgens mij zelf ook hun hele carrière liefst bij QS blijven rijden.

0
Remco metselaar 2 maart 2022 om 10:11

Een ondergewaardeerde renner en belangrijk voor de sprinters

0
harryjohan71 2 maart 2022 om 11:14

@Remco Metselaar Declercq is echt geen ondergewaardeerde renner. Iedereen is altijd vol lof over zijn prestaties als knecht.

0
Michelangelo 2 maart 2022 om 13:00

Precies wat HarryJohan zegt. Goud voor de ploeg, net als Morkov. Ook al winnen ze zelf zelden of nooit. En die krijgen heel veel respect van alle kenners en collega’s voor wat ze laten zien.
Deze twee zijn van veel meer waarde voor de ploeg dan pakweg Lampaert of Stybar, die wel regelmatig de kopman mogen spelen.

0
bellevue 2 maart 2022 om 12:54

Dit is de man die quickstep momenteel mist.

0
Michelangelo 2 maart 2022 om 13:24

Klopt, maar uiteindelijk missen de kopmannen vooral de benen op dit moment.

Misschien missen ze vooral hun Spaanse ploegdokter…

0
Blackcanyon 2 maart 2022 om 22:35

Jammer dat hij t voorjaar gaat missen. Maar mooi dat hij fris aan de tour begint en het geel naar Parijs brengt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone