Tijdrit Brixia Tour geannuleerd na chaos
donderdag 21 juli 2011 om 22:57

Tijdrit Brixia Tour geannuleerd na chaos

Vandaag is in de Brixia Tour een etappe geannulleerd vanwege de verkeerschaos die op het parcours is ontstaan. Op Rabosport vertelde Rabobank-ploegleider Nico Verhoeven dat hij in zijn carrière nog nooit zo’n chaos had meegemaakt. “Een ongelooflijk geluk dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd,” aldus een boze Verhoeven.

In Brescia werd de individuele tijdrit door de binnenstad gehouden. Op het parcours staken toeschouwers en auto’s over, terwijl renners nog aan hun tijdrit bezig waren. “Moet je je voorstellen dat je tijdens een koopavond een tijdrit houdt in bijvoorbeeld de binnenstad van Den Bosch. Rond de Sint Jans kathedraal en dan het winkelende publiek gewoon laat doorlopen en auto’s oversteken.”

De Brixia Tour kende al een ongelukkige start. Gisteren kwam de Deense renner Martin Lind tijdens een afdaling in botsing met een kudde koeien. Morgen gaat de Italiaanse rittenkoers verder met een 211.5 km lange etappe tussen Brescia en Prevalle. De wedstrijd duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine