Tiesj Benoot verliest sprint voor ritzege: “De tweede is de eerste verliezer”

zondag 14 juli 2019 om 18:29
Tiesj Benoot verliest sprint voor ritzege: “De tweede is de eerste verliezer”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot kende een goede dag in de Tour de France, maar hij wist de negende etappe naar Brioude niet te winnen. Daryl Impey was in een sprint-à-deux te sterk voor Benoot, die naar eigen zeggen in een ‘kutsituatie’ was beland.


Benoot schoof mee in een monstervlucht die de ruimte kreeg van het peloton. In de heuvelachtige slotfase was de Belg van Lotto Soudal erg sterk bergop, waarna hij met Nicolas Roche en Impey overbleef. “Het was een kutsituatie. Door Roche eraf te rijden, heb ik mezelf geflikt”, reageert Benoot bij Sporza. “Ik wou hem daarna nog laten terugkomen, maar die groep met Naesen en Stuyven kwam dan ook dichter, dus heb ik toch maar niet gewacht.”

“Tegen Impey in de sprint wist ik al wat er zou gebeuren”, doelt Benoot op de snellere sprint van de Zuid-Afrikaan. “Ik heb nog geprobeerd om hem vast te zetten. Ik deed er alles aan, ook al wist ik dat het moeilijk zou zijn. Maar ja, de tweede is de eerste verliezer, zeggen ze.”

‘Goeie benen terug’
Daags na de ritwinst van Thomas De Gendt en de dagenlange reeks van Tim Wellens in de bollentrui, boekt Benoot nu dus een succesje. Hij kreeg als troostprijs de Prijs voor de Strijdlust en dat na een moeizame start: “Ik zat even geblokkeerd, maar nu heb ik mijn goeie benen terug. Daar ben ik tevreden om. De hele ploeg rijdt goed en de Tour is nog lang.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jean Dumas 14 juli 2019 om 18:49

Finale was net niet zwaar genoeg voor Benoot. Gisteren iets teveel hoogtemeters, nu te weinig.

Polleke 14 juli 2019 om 20:13

Durven verliezen… zeker als je al weet dat je gaat verliezen… groepje laten komen en dan mischien alsnog wegglippen…

Mwielerfan 14 juli 2019 om 21:59

Helemaal mee eens. Laten terugkomen en op moment van samensmelting gaan. Of ergens daarna en ze gaan allemaal naar je kijken. Het geeft tactisch veel meer mogelijkheden. Nu was hij kennelijk blij met plek 2, blij genoeg om z’n tactiek erop af te stemmen. Zeur dan niet erover dat het lastig is als je er zelf voor kiest

boenk 15 juli 2019 om 00:07

Inderdaad. Laat Impey de keuze om met Benoot in’t wiel door te rijden, en dan kan Benoot op 2km uit zijn wiel springen. Of Impey wil niet, en neemt het risico tegen Stuyven en Naesen te sprinten, en Benoot kan gebruik maken wanneer de anderen naar elkaar beginnen kijken. Meerijden was altijd verliezen.
En zelfs na de aankomst vond hij nog niet dat hij het anders had moeten doen. Onbegrijpelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.