Tiesj Benoot over Strade Bianche: “Hoop dat ik kan meedoen voor het podium”

zondag 26 juli 2020 om 17:34
Tiesj Benoot over Strade Bianche: “Hoop dat ik kan meedoen voor het podium”

foto: Cor Vos (archief)

Tiesj Benoot wist in 2018 een zware editie van Strade Bianche te winnen. Dat was toen in maart, maar nu staat Strade Bianche op het programma voor 1 augustus. Midden in de zomer. “De temperaturen zijn helemaal anders, dat geeft een extra dimensie”, zegt Benoot tegen Sporza.

De kopman van Team Sunweb zegt zich goed te voelen, maar weet niet hoe zijn vorm zich verhoudt tot de rest van het peloton. “Als je al zolang niet meer gekoerst hebt, is het afwachten. De cijfers wijzen in de juiste richting”, geeft hij aan. “Het voelt een beetje alsof het opnieuw het openingsweekend is. Spannend.

Dat Strade Bianche hem ligt, weet Benoot maar al te goed. Hij haalt aan dat hij tijdens zijn vier eerdere deelnames allemaal in de top-10 eindigde. “Ik hoop dat ik kan meedoen voor het podium. Voor winst moet alles samenvallen, maar het zou dom zijn om nu al te zeggen dat het er niet inzit”, aldus Benoot.

‘Nieuwe coronastop zou frustrerend zijn’
Afgelopen maart werd de Toscaanse grindkoers op het laatste moment afgelast vanwege het coronavirus. Net nu 1 augustus aanstaande is, neemt het aantal besmettingen weer toe. “De laatste week hoor je toch weer slechtere berichten uit Europa. Het kan snel veranderen en je kan het niet voorspellen. Het zou ook weer snel gedaan kunnen zijn met koersen”, vertelt Benoot.

“Een nieuwe competitiestop zou natuurlijk frustrerend zijn. Maar ik probeer er niet mee bezig te zijn. Je mag nog niet denken dat het seizoen weer stopt na de Tour.”


Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 26 juli 2020 om 18:54

Deze koers ligt Benoot als geen andere, dus een top notering is een redelijke aanname.
Toch is natuurlijk Alaphilippe de enige echte topfavoriet voor de zege.

Franco Ballerini 26 juli 2020 om 19:42

Eens. Mijn voorspelling: 1. Alaphillipe 2. Van der Poel 3. Fuglsang (en als bonus: 4. Van Aert)

Coureurs du Courage 26 juli 2020 om 20:09

Vind Benoot een outsider.. omstandigheden in augustus zijn dermate anders dat een top-klassering voor hem er niet inzit denk ik. Al gaan we meemaken hoe eenieder uit de Corona onderbreking is gekomen.. zal verrassingen opleveren.
Mijn voorspelling: Stybar, Van der Poel, Van Aert

Mystery Rider 27 juli 2020 om 15:20

Cyclocross wereldkampioenen top-3 – MOOI!

Samlambeej 26 juli 2020 om 21:44

Benoot komt vooral bovendrijven als de zware omstandigheden een natuurlijke selectie maken.

Gilberto 26 juli 2020 om 23:17

Die modderige kop van Tiesj, prachtig!

user5697 27 juli 2020 om 11:42

Verstandige jongen, Benoot. Maar weet iemand hoe hij presteert bij temperaturen van 35 ° ? In combinatie met het stof, zou dit wel eens een belangrijke factor kunnen zijn voor favorieten die in het voorjaar tot hun recht komen. Sommigen kunnen zowel kou, regen, modder als hitte aan. Maar heel veel zijn er dat niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair