Tiesj Benoot op podium Amstel Gold Race: “Derde was het hoogst haalbare”

zondag 10 april 2022 om 17:29
Tiesj Benoot op podium Amstel Gold Race: “Derde was het hoogst haalbare”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot heeft zijn Nederlandse ploeg Jumbo-Visma een podiumplaats bezorgd in de grootste Nederlandse klassieker van het seizoen, de Amstel Gold Race. De Belgische kopman sprong in de laatste kilometer weg uit een favorietengroep die jaagde op Michal Kwiatkowski en Benoît Cosnefroy. “De finale was moeilijk, met die twee mannen van INEOS Grenadiers”, legt Benoot uit.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ik heb zelf een beetje de ontsnapping geforceerd op de Keutenberg”, aldus Benoot bij Sporza. “Ik voelde mij goed tot daar, maar dan was het moeilijk met die twee mannen van INEOS Grenadiers. Mathieu (van der Poel, red.) was ook een beetje minder dan vorige week, minder dan verwacht.”

In de slotfase maakte de voorjaarsrenner van Jumbo-Visma ook nog een fout in een afdaling. “Ik miste een bocht, een beetje beneden aan de Geulhemmerberg. Ik breng zo ook Cosnefroy terug, precies toen ik op limiet zat. De derde plaats was in deze finale het hoogst haalbare. Ik wilde ook zeker voor het hoogst haalbare gaan, dan is derde is wel mooi.”

‘Waalse Pijl en Luik liggen mij beter dan Roubaix’
Jumbo-Visma moest het in de Amstel Gold Race doen zonder Wout van Aert, die herstellende is van een coronabesmetting. Daarom werd gekeken naar Benoot en Christophe Laporte. “Christophe valt vandaag, anders was hij misschien ook mee. Maar nu zat ik alleen. Dat hoort bij de koers”, vertelt hij.

“Ik was tweede in Dwars door Vlaanderen en hier derde. Ik doe hierna nog Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, die liggen me beter dan Parijs-Roubaix. Ik ga nu eerst een weekje trainen in het zuiden van Frankrijk. De Waalse Pijl en Luik rijd ik samen met Primož Roglič en Jonas Vingegaard, dus een ander deel van de ploeg.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

guyremgabdel 10 april 2022 om 17:45

Prima prestatie Tiesj. TJV mag fier zijn op uw prestaties. 2de in DDV en 3e in de AGR. Er zijn er veel die het met minder moeten doen.

0
tdola 10 april 2022 om 17:49

Val van laportd heb ik gemist!?

0
xistnc 10 april 2022 om 18:15

Dat was kennelijk voorafgaand aan de TV-uitzending. Karl en José hadden het er ook over.

0
Wheely 10 april 2022 om 20:00

Was ook niet in de tegenwoordige tijd.

0
Tpinotfan 10 april 2022 om 18:07

Benoot stelt niet teleur. Een goede teamspeler en behaalt dit voorjaar ook veel knappe ereplaatsen. Winnen blijft moeilijk, maar absoluut een topaankoop gebleken van TJV.

0
Rendo 10 april 2022 om 18:27

Extra jammer dat Wout er 2x niet bij was. Samen in team is echt voordeel voor beide

0
Groetjesaandevoetjes 10 april 2022 om 19:07

Zou op basis van zijn huidige resultaten ook gewoon met Laporte naar de Tour moeten.

0
TheBigShow 10 april 2022 om 18:43

Boogerd is hier niet blij mee…

Maar ze doen wel iets goed met de buitenlanders bij jumbooo. Dat is duidelijk

0
Arema Pro Cycling Team 10 april 2022 om 19:42

Pakt aardig wat punten voor TJV. Profiteerd optimaal van de breedte sterkte bij TJV. Iets wat hij bij Sunweb/DSM mistte.

0
Michelangelo 10 april 2022 om 19:54

Derde is misschien het hoogst haalbare, maar uiteindelijk heeft hij m.i. niet alles gedaan om te winnen. Want die kans was er ook.

Daar was hij overigens niet de enige in: de hele achtervolgende groep leek tevreden met de strijd om plek 3. En als je die dan ook daadwerkelijk pakt, dan heb je het goed gedaan.

0
djerkson 10 april 2022 om 20:49

We zijn het vaak niet eens, maar deze keer wel. Zowel Teuns als Benoot hebben verkeerd gegokt en bijgevolg verloren.

0
Mwielerfan 10 april 2022 om 21:11

Waarom maakt hij zoveel kans in de Waalse pijl? Luik snap ik, maar gezien het voorjaar is rust midweek misschien wel beter. Of hebben ze bij jumbo benoot als knecht voor roglic in de Waalse pijl?

0
YogiBear 10 april 2022 om 22:59

Ik denk dat op dit moment wie wat precies voor wie en met wie is, in de Waalse klassiekers, nog een puzzel/vraagteken is bij Jumbo Visma. Met Wout, Tosh, Milan en Primoz out of vraagteken.

0
Turtlehead 11 april 2022 om 12:23

Hij maakt geen kans, maar is wel een nuttige knecht, die voor en onderaan de klim Roglic en/of de Visman vooraan kan afzetten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone