Tiesj Benoot met rugklachten uit Dauphiné

vrijdag 14 augustus 2020 om 15:14
Tiesj Benoot met rugklachten uit Dauphiné

foto: Cor Vos (archief)

Tiesj Benoot is tijdens de derde etappe van de Critérium du Dauphiné afgestapt. De klassiekerrenner heeft volgens zijn ploeg Team Sunweb last van zijn rug.

In de openingsetappe wist Benoot nog als elfde te eindigen in de door Wout van Aert gewonnen sprint bergop. Donderdag, tijdens de eerste bergrit, werd hij 43ste in de daguitslag. Aan het begin van de derde etappe toonde Benoot zich nog aanvallend, maar in de kopgroep wist hij niet te geraken.

Over twee weken staat Benoot, die dit voorjaar nog tweede werd in Parijs-Nice, aan de start van de Tour de France. Of deze blessure hem uit de drieweekse rittenkoers houdt, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Wildebert 14 augustus 2020 om 15:23

De zon schijnt momenteel fel, maar niet zo voor Sunweb. Ook Kragh niet zoals je hem kent. Mss. beetje super benzine (ketonen) aan de voeding toevoegen?

Dikke Vrouw 14 augustus 2020 om 15:35

Als ze dat nog niet doen zijn het amateurs

Panache 14 augustus 2020 om 15:53

Het is toch algemeen bekend dat Sunweb en AG2R niet meedoen met de ketonen. Hun redenen zijn te prijzen, maar sportief fietsen ze daardoor op achterstand.

tendam 14 augustus 2020 om 17:24

@panache
Daar was in Parijs-Nice anders weinig van te zien.

boenk 14 augustus 2020 om 17:54

Sja, in een interview op oudejaar beweerde Evenepoel dat hij nog geen Ketonen nam. Geen idee of hij daar inmiddels wel mee begonnen is, maar indien niet, dan belooft dat voor wanneer hij dat wel gaat doen… of worden die ketonen simpelweg overroepen en is de impact niet zo groot als we allemaal lijken te denken? Pinot in elk geval netjes in orde, lijkt me.

Romāns Vainšteins 14 augustus 2020 om 18:00

Evenepoel vreet natuurlijk gewoon ketonen. QS is geen ploeg die zo’n kans laat liggen.

Wildebert 14 augustus 2020 om 18:17

Evenepoel is toch in de ketel gevallen. Dan heb je dat niet nodig.

Krul 14 augustus 2020 om 15:35

Wat was eigenlijk de reden dat Benoot de Dauphine reed en niet Lombardije / Gran Piemonte? Had liever Benoot in Italie gezien.

boenk 14 augustus 2020 om 17:55

Achteraf bekeken zal hij daar ook zo over denken, maar de redenering zal geweest zijn dat de Dauphiné een betere voorbereiding was op de Tour.

Hollow Knight 14 augustus 2020 om 15:45

Dat verklaart wel waarom hij zo slecht klom. Hopelijk kan hij op tijd herstellen, want anders heeft het niet veel nut om de Tour te rijden. Kan hij beter Tirreno-Adriatico en de Giro d’Italia rijden.

Etio 14 augustus 2020 om 16:07

Ik denk dat hij en de ploeg dan misschien eerder denken aan het Ardense drieluik in combinatie met de Vuelta daaropvolgend. De Giroselectie is daarnaast al compleet. Ik hoop voor hem dat hij op tijd fit is voor de Tour de France, leuke renner.

FritsvanHoefelen 14 augustus 2020 om 17:22

Het begint weer op 2019 te lijken. Blessures voor Oomen, Matthews en Benoot

boenk 14 augustus 2020 om 17:50

Wat heeft Oomen al weer voor?

Wheely 14 augustus 2020 om 18:09

Onduidelijk, ik vermoed dat zijn liesoperatie niet helemaal geslaagd is. Wielerflits is volop bezig dit uit te zoeken maar die arme jongens hebben het ook opeens heel druk gekregen deze periode.

madeinstars 14 augustus 2020 om 17:45

Wat is dat met dit team. Waar was Hirschi ook vandaag? Gister nog netjes top 20, vandaag op 26 minuten.

boenk 14 augustus 2020 om 17:49

Hirschi is geen klimmer. Dat is er eentje voor het heuvelwerk, overgangsritten, Ardenneklassiekers etc, die kan al eens een bergrit mee doorkomen met de besten, maar niet continu. Die kan je qua type beter vergelijken met een Wellens bvb. Maar dan iets meer talent vermoed ik.

Wildebert 14 augustus 2020 om 17:59

Jammer om deze ploeg zo verschrikkelijk (als baas heet je toch niet voor niets Iwan) achteruit te zien gaan. T is dat Matthews nog een derde plek haalde in MSR, maar zelfs Wilco kon er in Polen geen mooie klus van maken. En die opstellingen….

SnellePelle 15 augustus 2020 om 08:27

Dat Benoot rugklachten gekregen heeft verbaasd mij niks als je ziet hoe hij op de fiets zit met een achterover gekanteld bekken op de momenten dat er flinke inspanningen geleverd worden. Dit was een kwestie van tijd.

Headlines

Materiaalzone

Populair