Tiesj Benoot: “Een bevestiging van de goede conditie”
foto: Cor Vos
woensdag 10 maart 2021 om 18:57

Tiesj Benoot: “Een bevestiging van de goede conditie”

In de individuele tijdrit in Gien verloor Tiesj Benoot nog driekwart minuut op ritwinnaar Stefan Bissegger, maar vandaag finishte de renner van Team DSM knap als vierde in de etappe naar Chiroubles. “Het is een bevestiging van de goede conditie”, aldus een tevreden Benoot.

“We hebben vandaag alles geprobeerd en we zijn blij met hoe de etappe is verlopen. Jai (Hindley, red.) en de andere jongens hebben vandaag echt geweldig gereden”, is Benoot lovend. De klassementskopman liet zich zien in de finale, maar ook hij had geen antwoord op de demarrage van topfavoriet Primož Roglič.

De Sloveen boekte zijn eerste ritzege door twaalf seconden weg te rijden van zijn tegenstanders. In de sprint voor de tweede plaats moest Benoot zijn meerdere erkennen in Maximilian Schachmann en Guillaume Martin, maar met een vierde plek in de daguitslag kan de kopman van Team DSM verder in deze Parijs-Nice.

“Ik zat iets te ver bij de aanval van Roglič”
“We kregen vandaag een mooi parcours voorgeschoteld. Het was een etappe naar mijn kwaliteiten, maar ik zat iets te ver bij de aanval van Roglič. We waren ook een beetje verrast door zijn aanval. We bekijken het nu dag per dag.” In het algemeen klassement is Benoot nu opgeschoven naar de zevende plaats, op 1:05 van leider Roglič.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2021 19:08
Knappe prestatie van Tiesj maar die verrassing over de aanval van Primoz begrijp ik maar ten dele. Zodra er boni's zijn gaat die daarvoor en hier had de organisatie nog eens extra bonusseconden midden op de berg neergelegd. Je kunt er dan wel vanuit gaan als concurrent dat hij daarom eerder zijn versnelling plaatst.
    10 maart 2021 20:49
    Roglic plaatst zijn aanvallen doorgaans wel veel dichter bij de finish.
    10 maart 2021 20:58
    Correct, maar in het secondenspel waarmee P-N meestal eindigt kun je er van uitgaan dat elke "gratis" seconde door hem wordt opgeraapt.
10 maart 2021 22:49
Ik vraag mij vooral af dit over dezelfde ‘we’ gaat als waar Ceessie het altijd over heeft :)

Reacties zijn gesloten.