‘Tien op tien’ voor Mollema in Clásica San Sebastián: “Had meteen een goed gevoel”

zondag 31 juli 2022 om 09:37
‘Tien op tien’ voor Mollema in Clásica San Sebastián: “Had meteen een goed gevoel”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema deed ook in zijn tiende Clásica San Sebastián mee om de knikkers. De ervaren klimmer van Trek-Segafredo eindigde zaterdag als vierde in de Spaanse eendagskoers, op iets meer dan drie minuten van de ongenaakbare Remco Evenepoel, en behaalde zo voor de tiende keer in tien deelnames een top 10-klasering.

Mollema mag zich inmiddels wel mister Clásica San Sebastián noemen, gezien zijn eerdere uitslagen in de Baskische wedstrijd. Het begon allemaal in 2012 met een vijfde plaats en sindsdien werd de inmiddels 35-jarige renner negende, tweede, zesde, eerste, derde, tweede, vijfde en tiende. Dit jaar was Mollema opnieuw op de afspraak met een vierde stek, al had hij stiekem toch gehoopt op een nieuwe podiumplaats.

“Ik wist voor de start al dat ik een goede prestatie kon neerzetten. Ik kwam met een goede conditie uit de Tour de France en had vandaag (zaterdag, red.) meteen het goede gevoel te pakken. De wedstrijd is, in vergelijking met vroeger, wel veranderd. In eerdere edities was de laatste klim altijd het sleutelmoment, maar nu ontplofte de koers al op 45 kilometer van de streep”, blikt Mollema op de website van Trek-Segafredo terug op zijn koers.

Remco Evenepoel besloot op de steile Erlaitz (3,8 aan 10,6%) de knuppel al in het hoenderhok te gooien. Mollema: “Door de aanval van Remco werd het een ontzettend zware finale. Ik probeerde mijn krachten goed te verdelen en ik denk wel dat het de juiste tactiek was. Helaas reed er in de afdaling van de Erlaitz een tv-motor te dicht voor ons, waardoor Pavel Sivakov en Carlos Rodríguez konden aanvallen. Simon Yates, Tiesj Benoot en ikzelf waren niet in staat om onmiddellijk aan te sluiten.”

Korte rustperiode, gevolgd door Deutschland Tour
“Toen we eenmaal waren aangewezen op achtervolgen, voelden we de vermoeidheid in onze benen.” Op de slotklim, de Murgil-Tontorra, moest Mollema zijn vluchtmakker Benoot zijn laten gaan. De Nederlander wist zich echter nog wel terug te knokken naar het wiel van de moegestreden Rodríguez, en bleef de Spanjaard aan de streep voor in de sprint om de vierde plaats. “Ik heb geen spijt van mijn koers, ik heb alles gegeven”, concludeert Mollema.

De Nederlander zal nu een korte rustperiode inlassen, om vervolgens toe te werken naar zijn latere doelen in het najaar. “Ik zal de komende twee weken rusten en dan eind augustus weer een rugnummer opspelden voor de Deutschland Tour.” Mollema zal verder ook nog de Italiaanse najaarsklassiekers betwisten, maar hoopt ook op een selectie voor het WK wielrennen in het Australische Wollongong. Mollema mikt op de wegrit, maar wil tevens naar het WK tijdrijden.

Dit artikel delen:

11 Reacties

nickdt 31 juli 2022 om 09:50

Petitie voor een naamverandering van de koers

De Clasica San Mollema

0
Alfons Haavers 31 juli 2022 om 10:31

Of San Remco? Twee keer gestart, twee keer gewonnen.

0
YogiBear 31 juli 2022 om 10:34

@Alfons Die mag over acht jaar pas terug komen.

0
Marik 31 juli 2022 om 10:39

Dit stukje gaat over Bauke Alfons. Er zijn genoeg andere artikelen waar je van alles mag schrijven over San Remco.

0
Mwielerfan 31 juli 2022 om 13:06

Nou de verheerlijking is wel heel groot. Het is een mooie statistiek, en gelukkig ook winst. Ik zou winst in lombardije, San Sebastián en luik veel indrukwekkender vinden dan 10 x top 10 hier

0
Wheely 31 juli 2022 om 10:02

Toch wel weer knap, waar hij in de Tour enkel in de tijdritten goede resultaten kon neer zetten laat hij het hier wederom zien in zijn klassieker.

Met Skujins en Skjelmose heeft Trek nog twee renners in de top 10 trouwens, heel netjes.

0
Jean Dumas 31 juli 2022 om 10:05

De Tour is een soort training voor Bauke.

0
Geronimo 31 juli 2022 om 11:16

Ik blijf erbij: als hij niet gevallen was in de Tour, was hij in 2020 wereldkampioen geworden op Imola. Zelfde planning (week na de tour) en ook zwaar heuvelachtig parcours.

0
Westfalen 31 juli 2022 om 11:19

Supercompensatie werkt blijkbaar goed bij Mollema.

0
A.M.M. Jonkers 31 juli 2022 om 11:40

Mollema verricht een knappe prestatie.
Niet voor niets heeft Trek-Segafredo hem vastgelegd tot einde van zijn wielerloopbaan.

En tijdrijden is voor Bauke tegenwoordig een aangename en succesvolle zijsprong gebleken.

Chapeau!

0
Baukema Tomoulin 31 juli 2022 om 11:54

Alleen nooit 7de en 8ste geworden en 2x 2de en 2x 5de. Ik zie nog marge om dit rijtje echt te voltooien

0

Headlines

Populair

Materiaalzone