Thymen Arensman teleurgesteld na twaalfde plaats: “Jammer dat we Degenkolb verloren”

vrijdag 19 augustus 2022 om 21:18
Thymen Arensman teleurgesteld na twaalfde plaats: “Jammer dat we Degenkolb verloren”

De Vuelta-start van Team DSM verliep niet helemaal zoals gehoopt. Kopman Thymen Arensman blikt bij Eurosport met gemengde gevoelens terug op de eerste etappe door de stad waar hij gestudeerd heeft.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Het is jammer dat we John Degenkolb na twee kilometer al verloren”, steekt Arensman van wal. “Daardoor moest ik eerder op kop, wat niet helemaal de bedoeling was. Het resultaat is teleurstellend, maar we hebben allemaal 110 procent gegeven om er alsnog het beste uit te halen”, aldus de jonge Nederlander.

Voor Arensman voerde de etappe van vandaag over bekende wegen; in Utrecht heeft hij jarenlang gestudeerd. “Het was mooi om hier te rijden. Ik hoorde het publiek mijn naam roepen, dat maakt deze etappe extra bijzonder.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

De Huilbaby van Hoksebarge 19 augustus 2022 om 21:24

Weet iemand waarom ze Dege al na 2km verloren? Was het vallen, technisch mankement, te harde beurt op kop en niet meer kunnen inpikken?

0
Eckhart 19 augustus 2022 om 21:30

Geen idee wat het was maar ik vermoed dat Degenkolb slecht gaat slapen na vandaag.

0
Ronellenfitsch 19 augustus 2022 om 21:33

Lek, zei Arensman op de NOS

0
RobertMollema 19 augustus 2022 om 21:36

Inderdaad jammer, 53 seconden verloren is best veel. Hopen dat Arensman zich snel kan herpakken. Volgende week zijn er al de eerste bergen in Spanje en op 30 augustus een tijdrit over 31 km.

0
WernerFranke 19 augustus 2022 om 21:40

In dit soort artikels zou je toch de achterstand verwachten

0
Anton van Valouwe 19 augustus 2022 om 23:29

Inderdaad, maar ach, ieder bericht hier over Team DSM is meegenomen moet je maar denken.
Een lekke band al vroeg voor Degenkolb is inderdaad sneu, maar als je in ogenschouw neemt dat Arensman b.v. slechts 12 sec. verliest op een Kelderman, die aangeeft tevreden te zijn, dan valt de schade al met al nog mee!

0
Blackcanyon 20 augustus 2022 om 11:32

DSM zou toch in staat moeten zijn om (een middel voor) banden te maken die niet lek gaanmaar wel competatief zijn in een tijdrit.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone