Thor Hushovd start seizoen in Oman
vrijdag 3 december 2010 om 16:50

Thor Hushovd start seizoen in Oman

Thor Hushovd zal in 2011 zijn eerste wedstrijdkilometers rijden in de Ronde van Oman. Dat vertelde de wereldkampioen tegen Noorse media. De 31-jarige Noor wil bij Garmin-Cervélo in de Tour zijn ploeggenoot Tyler Farrar bijstaan in de strijd tegen Mark Cavendish.

Hushovd verblijft momenteel met Garmin-Cervélo op de Kaaimaneilanden om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hij heeft een goede indruk gekregen van zijn nieuwe ploeg. “Het ziet er goed uit. Het team is erg professioneel georganiseerd.”

De Noor weet inmiddels welke wedstrijden hij volgend seizoen zal rijden. Na de Ronde van Oman (15-20 februari) rijdt hij de Omloop het Nieuwsblad, welke hij in 2009 won. Hierna rijdt hij in Italië de Tirreno-Adriatico en Milaan – San Remo. In voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen start hij in de E3 Prijs. Na Parijs-Roubaix last Hushovd een rustperiode in om vervolgens in mei de Ronde van Californië te rijden. Hierna rijdt hij in aanloop naar de Tour de Ronde van Zwitserland.

In Frankrijk zal hij in dienst rijden van zijn nieuwe ploeggenoot Tyler Farrar. “Het is al een tijd geleden dat ik Cavendish op het vlakke heb verslagen. Daarom help ik liever Tyler Farrar om hem te verslaan,” zegt Hushovd.

RIDE Magazine