Thomas Löfkvist (30) stopt eind 2014 met wielrennen

donderdag 28 augustus 2014 om 15:51

foto: Sirotti

Op slechts 30-jarige leeftijd, gaat Thomas Löfkvist aan het einde van dit seizoen met wielrennen stoppen. Dat kondigde de Zweeds renner van IAM Cycling aan voor de start van de vierde etappe van de Tour du Poitou-Charentes, waar hij op dit ogenblik aan het werk is. “Mijn lichaam zegt me dat ik moet stoppen”, zegt hij aan Eurosport.se.

“Het besluit nam ik eigenlijk al enkele maanden geleden”, aldus Löfkvist. “Ik moest met een infectie opgeven in de Tirreno, en door iets té snel te willen terugkeren, raakte ik overtraind. Ik had geen energie meer. In mijn carrière was dit de zoveelste tegenslag. Het is nu tijd om verder te gaan met zaken buiten de wielersport.”

Carrière
Löfkvist, die prof is sinds 2004, specialiseerde zich in carrière in de kleinere rondes. Zo behaalde hij een derde plaats in de Tirreno-Adriatico van 2008, en in datzelfde jaar ook een vijfde plek in de Ronde van Zwitserland. Vorig jaar was de Zweed nog succesvol in de Ronde van de Middellandse Zee.

Toch is zijn grootste zege misschien wel de Montei Paschi Eroica, de huidige Strade Bianche, van 2009. Daar kwam Löfkvist alleen over de streep, voor Fabian Wegmann en Martin Elmiger. In zijn carrière reed hij voor de ploegen FDJ, Columbia, Team Sky en IAM Cycling.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair