Thomas De Gendt kent geen twijfels voor WK tijdrit

Door
dinsdag 18 september 2012 om 19:53

foto: Sirotti

Moest hij zondag nog lossen in de ploegentijdrit, morgen zal Thomas De Gendt er zeker staan in de individuele chrono. De Belg van Vacansoleil-DCM kende een superseizoen en wil dat bekronen in de WK tijdrit . Dit zal meteen ook het laatste optreden zijn van de Oostvlaming in Valkenburg, daar hij zich eerder al afmeldde voor de wegrit.

De Gendt laat er geen twijfels over bestaan dat hij grootse plannen heeft morgen. Zijn mislukte optreden in de ploegentijdrit van afgelopen zondag doet daar niets aan af. De nummer drie van de afgelopen Giro was naar eigen zeggen te gretig. “Telkens als ik op kop kwam, ging ik volle bak”, zo liet hij optekenen in gesprek met Sporza.

Als hij zich weet in te houden kan De Gendt zeker voor een verrassing zorgen. De alleskunner werd immers al eens vierde in de chrono op de voorlaatste dag van de Tour 2011. Ook in de laatste tijdrit van de Giro dit jaar eindigde De Gendt sterk als vijfde. Dat het een zwaar parcours is moge duidelijk zijn. “Op tv lijkt het vlak, maar het zal licht bergop zijn. Ik verwacht grote verschillen”, aldus De Gendt, die het parcours vandaag nog verkende met debutant Kristof Vandewalle.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone