Thomas De Gendt: “Ik hoef geen vriendelijke woorden van Lefevere”

dinsdag 10 november 2020 om 13:01
Thomas De Gendt: “Ik hoef geen vriendelijke woorden van Lefevere”

Jaren geleden al blokkeerde Thomas De Gendt Patrick Lefevere op Twitter. In De Tribune, de podcast van Sporza, kwam De Gendt daar nog eens op terug. De Oost-Vlaming had het verder ook over het seizoen van en de kritiek op zijn team Lotto Soudal. “Het probleem is dat ze ons altijd vergelijken met Deceuninck-Quick-Step.”

Een paar weken geleden ontdekte Patrick Lefevere dat Thomas De Gendt hem heeft geblokkeerd op Twitter. “Dat is al zo sinds ergens in 2014 of 2015”, vertelt De Gendt, die in 2014 een jaartje voor Lefevere reed. “Dat hij dat nu pas merkt, zegt veel. Eigenlijk heb ik hem gewoon nooit gedeblokkeerd.”

“Ik mis de tweets van Lefevere ook niet”, gaat De Gendt verder. “Er was een reden dat ik hem blokkeerde. Ik hoef hem ook niet te deblokkeren en ik hoef ook geen vriendelijke woorden van hem. Dat is niet meer nodig.”

De Gendt had het ook over de kritiek die zijn Lotto Soudal-team de voorbije maanden te slikken kreeg in de media. “Het probleem is dat ze ons altijd vergelijken met Deceunick-Quick-Step. Wij hebben niet dezelfde renners als zij. Bij ons zitten er een hoop jonge renners plus vijf kopmannen die voor zeges moeten zorgen. Als ik mezelf tenminste al mag meerekenen als kopman.”

Hoogtestage
“Als Gilbert dan uitvalt met een gebroken knieschijf  en ikzelf niet goed genoeg ben om te winnen, dan vallen er al twee van de vijf kopmannen weg en kom je niet aan twintig zeges op een seizoen. Hoe het koersjaar eruit zag, hielp ook niet. Drie of vier ploegen zijn super uit de corona-break gekomen en overklasten alle andere ploegen in die eerste anderhalve maand na de pauze. Ik heb het dan over Deceuninck-Quick Step, Bora, Jumbo-Visma.”

Dat al die teams op hoogtestage gingen, zal er ook wel mee te maken hebben”, vertelt de Oost-Vlaming er nog bij. “Door de interne concurrentie bij het samen fietsen op stage, fiets je harder. En ook op hoogtestage gaan is een voordeel. Wij sliepen wel in een hoogtetent, maar trainden individueel. Dan heb je bij de herstart nog niet die hoge waardes getrapt.”

Wat 2021 voor een zwaar verjongd Lotto Soudal gaat brengen, is ook voor De Gendt een vraagteken. “Ik heb liever dat er niet te veel geschoven wordt met renners en personeel. Volgend jaar wordt een overgangsjaar, dat kan meevallen of tegenvallen. Maar het zal wel goed zijn voor 2022 of 2023. Over een paar seizoenen zullen sommigen misschien schrijven dat het een geniale zet was van onze ploeg.”

Dit artikel delen:

44 Reacties

Derierre de la course 10 november 2020 om 13:12

De komkommertijd is nu echt begonnen!

zacht 10 november 2020 om 16:11

Sinds er een nieuwe mede-eigenaar van Wielerflits is is het Telegraaf-gehalte drastisch toegenomen. De Gendt die PL blokkeert op Twitter, is dat waar mensen hier voor komen?

Zuidland 10 november 2020 om 23:51

In de komkommertijd zeker wel!

Frank V 10 november 2020 om 13:13

hahaha

Gitan 10 november 2020 om 13:14

Toch vreemd dat Lotto niet op hoogtestage is gegaan? Dan wordt het inderdaad niet evident om dat nadeel weg te werken en meteen competitief te zijn.

Vinyakke 10 november 2020 om 13:19

Is een veiligheidsoverweging geweest. Ik kan me nog goed herinneren dat Lotto en sunweb braaf de regels respecteerden en onder meer QS en jumbo toch meer risico legden in hun bubbelvorming!

Groetjesaandevoetjes 10 november 2020 om 14:08

Sunweb kwam wel super uit de break, dus het ligt niet alleen aan de echte hoogtestage. Teamspirit en teamtrainingen om jezelf beter te maken is blijkbaar belangrijker (Van Aert die bergop zijn ploeggenoten perse wou volgen).

Voor de rest is de komkommertijd wel echt aangebroken haha.

Groetjesaandevoetjes 10 november 2020 om 14:12

Bij nader inzien – was het niet dat Storer was weggestuurd van de hoogtestage van Sunweb?

Cochise 10 november 2020 om 14:59

Sunweb zat inderdaad lange tijd op hoogtestage in Oostenrijk. Trainden wel in kleine groepjes. Benoot – Roche – Hirschi maalden er bijvoorbeeld ettelijke uren samen in de bergen.

Dion 10 november 2020 om 15:22

We zaten in hetzelfde dorp als Sunweb. Heb de regelmatig gezien.

Vinyakke 10 november 2020 om 13:17

Er wordt overal verteld dat Lotto zijn middenveld kwijt is. Ik vind dat een vreemde uitspraak. Wie was dan dat middenveld? Ik tel Wallays, hagen en Dewulf. De rest was toch echt verbtebzoeken in de uitslagen. De hagen van 2020 gaan ze niet missen. Wallays is waardig vervangen door bijvoorbeeld kron. Alleen Dewulf had ik erg graag zien blijven, al zou het kunnen dat Vermeersch nog meer talent heeft. In diezelfde podcast wordt ook verteld dat Dewulf bij AG2R veel meer kreeg dan Lotto hem wilde betalen. It’s al in the money my friends!

Nelson 10 november 2020 om 14:10

+1

klootje kriekeljon 10 november 2020 om 13:19

Hele grote meneer die Lefevre, maar een heel klein mensje. En dan er een tweet aan besteden, wow.

Wheely 10 november 2020 om 13:28

Inderdaad.

Napoleon 10 november 2020 om 14:07

Ik snap dat wel. Vooral omdat hij Sjaak Klootvis wel volgt.

Marik 10 november 2020 om 16:02

+1

Cyclinglife 10 november 2020 om 13:21

Het kan dus zijn dat de Gendt in het jaar dat hij voor lefevre reed hem blokkeerde.
Waarom sou lefevre dat nu pas doorhebben/ delen met de wereld? Welk nut/doel probeert hij te bereiken door dit te te posten.

Groetjesaandevoetjes 10 november 2020 om 14:09

Aandacht. Die man heeft blijkbaar een narcistische aandacht stoornis waardoor hij dit in de openbaarheid moet brengen.

doorak 10 november 2020 om 16:32

Hoewel wij het niet weten is duidelijk dat er eea is voorgevallen tussen die twee waardoor bij een rechtlijnig figuur als TdG over en uit is. TdG lijkt mij een een open en eerlijk iemand.

PL is meer een klein Trumpi, wil gewoon altijd hoe dan ook winnen hoewel hij ook al eens aangaf dat winnen er gewoon niet in zat en zich erbij neer moest leggen. Kennelijk is PL niet tevreden geweest over het geschil destijds, meent hij mogelijk dat hij toen gelijk had en wrijft op die manier door dit te twitteren opzettelijk in die vlek. Althans daar lijkt het op…?

Murcia 10 november 2020 om 13:22

De Tribune is een heel mooi programma, zoals gisteren een uur lang met Thomas en zijn biograaf wat dieper op de zaken ingaan is heerlijk. Dat hij geen vriend is van Patrick is al langer duidelijk. Hij kwam ook met een bijnaam voor Primoz, de Zandstrooier omdat hij tegen iedereen in de koers over zijn slechte benen praat om aan het einde vaak als eerste over de finish te komen.

Michelangelo 10 november 2020 om 13:22

Begrijp ik nu goed dat onze vriend Lefevere een tweet de wereld in stuurt over het feit dat Thomas de Gendt hem heeft geblokkeerd? Tja, je kunt maar ergens over twitteren… en als dat het niveau is dan verbaas ik me dat deze man nog volgers over heeft…

Verder vind ik Thomas de Gendt altijd wel goed voor spraakmakende quotes en acties. Zowel op de fiets als ernaast. Een hele a-typische renner die altijd wat extra kleur geeft aan het peloton. Altijd goed voor mooie anekdotes of een scherpe uitspraak, lekker wars van traditionele wielerdingen als massages. Ben in ieder geval benieuwd naar zijn boek, gaat op de verlanglijst voor december.

Panache 10 november 2020 om 13:48

De Gendt is soms een rare vogel, een markant figuur, een eigenzinnige renner (of hoe je het noemen wil). Maar dit is dan weer een leuke zet.
De Gendt probeert goed voor zijn lichaam te zorgen, gezond te blijven. En dan loont het om zijn antagonist (het markante figuur aan de andere kant van het spectrum) te blokkeren zodat je niet afgeleid raakt door zijn verbale 'alvi deiectiones'.
Ja Lefevere heeft Lotto Soudal op de korrel de laatste weken. Choose your battles zou een wijs man of vrouw zeggen, maar schijnbaar is dit weer een vuurtje dat opgestookt moet worden…

doorak 10 november 2020 om 20:22

Niets verkeerd over vriend PatLef.
Of zoals ik hierboven al aangaf, de Gendt is een open rechtlijnige renner die zijn gedacht uitspreekt. Eens een truc met he, uithalen die ingaat tegen de open en eerlijke houdig dan is het gewoon eem streep eronder en klaar.
Er zijn lieden die de eigen positie versterken door iemand anders af te leiden of mentaal in de weg te zitten, soort Trump of zoiets.

Ofwel met PL beter geen ambras maken in deze wereld en dat zeg ik juist niet omdat ik deze in bescherming wil nemen. If it walks, talks, looks like a duck its probably,… a duck.

Pizzi 10 november 2020 om 14:08

Is er al een reactie van R.EV op de tweet van de baas?

Gitan 10 november 2020 om 14:11

Nee maar wel eentje van Stybar die Lefevere bedankt voor al het harde werk dat hij doet voor de ploeg en zijn doorzettingsvermogen. Krijgt vast nog wel z'n eigen topic vandaag.

Dion 10 november 2020 om 15:25

Elke dag iemand anders uit de sekte die naar buiten mag treden van de grote hofnar.

boenk 11 november 2020 om 02:09

Neen, maar er zijn al wel reacties op wielerflits op de tweet die Evenepoel niet tweette.

Chris Van Uden 10 november 2020 om 14:16

Lefevre… altijd een garantie voor reacties op WF ;)

Cyclinglife 10 november 2020 om 14:50

Als wielerflits zou je hem dan een contract kunnen aanbieden. Elke week een interview met lefevre. Clicks gegarandeerd. Wielerflits verdiend zijn geld dan wel dubbel en dwars terug :)

Michelangelo 10 november 2020 om 15:56

Roep dat niet te hard aub…

Als Lefevere de woorden “geld verdienen” hoort dan spitst hij zijn oren.
Doet me denken: geldwolf… huilen…WOLFPACK

Jep, nu valt ie bij mij ook!

Turtlehead 10 november 2020 om 17:01

Lol. Dank @Michelangelo. Die ga ik nog lang onthouden…

FDJ 10 november 2020 om 19:23

@Cyclinglife Doe dat Lefevre nou niet aan. Dan krijgt hij minder reacties dan Bruyneel bij aanstelling hier. Al zal Lefevre het als fakenieuws bestempelen. Make the Wokfpack great again!

Dumoullema 10 november 2020 om 14:26

Slimme en aardige kerel is Thomas De Gendt. En een goede aanvallende wielrenner.
Trouwens heb ik ook die nare Pat Laf geblokkeerd. Gewoon omdat het kan.

Abdoe 10 november 2020 om 15:04

Dat zal hem leren!

Wheely 10 november 2020 om 15:54

Ik sluit me aan.

#[email protected] :)

girardengo 10 november 2020 om 16:09

Ik volg van niemand tweets. Dat zal ze leren…

Gitan 10 november 2020 om 17:06

Het is eigenlijk ook allemaal niet zo interessant wat wielrenners of ploegbazen tweeten. Het zijn geen opiniemakers die regelmatig met vernieuwende inzichten komen of communicatiespecialisten.

Het tweeten gebeurt meestal ook in een opwelling en meer dan eens worden de tweets ook weer verwijderd nadat er wat langer denken over is gegaan.

Wat zo’n Lefevere of Evenepoel dan zeggen in zo’n tweet, boeit me eerlijk gezegd weinig. Lefevere is goed in een wielerploeg maken en Evenepoel in fietsen, en dat wil ik ze dan ook zien doen.

Dat hier regelmatig hele artikels verschijnen op basis van een tweetje, is ook maar omdat users er massaal (en vaak vanuit eenzelfde opwelling als de tweeter zelf) op reageren. Wat mij betreft levert het zelden interessante discussies op.

Maar ik koppel de renner dan ook grotendeels los van wat hij tweet. Ik kan van een Evenepoel genieten als hij ver van de streep een onmogelijke aanval opzet, en op dat moment denk ik echt niet aan de ‘Fucking motard de merde’ die hij in een bevlieging online heeft gegooid.

Merlinappa 10 november 2020 om 17:28

Misschien moet ik ‘m ook maar blocken. Wie weet sta ik over 5 jaar dan ook op WielerFlits

Koersmaniak 10 november 2020 om 17:45

Waar kunnen we berichten over de tweets van Lefevre blokkeren op WF?

boehoe 10 november 2020 om 20:04

Wat is het nieuws in dit bericht?

Wheely 10 november 2020 om 20:31

69 koersdagen dit jaar deze De Gendt, enkel Bilbao heeft er twee meer.

Bollentrui 11 november 2020 om 02:22

Je gaat ze pas missen als ze er niet meer zijn. Elke sport heeft een paar “kleurrijke” figuren nodig die een goed haat gehalte hebben. Anders is het ook maar zo saai. Denk aan een Hamilton, Ronaldo. Of om bij de trainers te blijven een Mourinho.

Michelangelo 11 november 2020 om 10:02

Klopt helemaal… tot op zekere hoogte.

Maar met Lefevere de laatste tijd denk ik dat hij over het kantelpunt heen is. Als je kopstoten van je eigen renner loopt goed te praten terwijl je een paar maanden terug bijna een renner van je eigen ploeg kwijt was door vergelijkbare foute sprintpraktijken, dan voeg je niets meer toe aan de wielersport. Dan breek je vooral af. Kleurrijk of niet, dan ben je over je houdbaarheidsdatum heen.

En ik vind het heerlijk om af en toe eens goed leeg te lopen over deze man, maar ik vind het nog heerlijker als ik gewoon niet meer van dit soort levensgevaarlijke praktijken in massasprints zie…

Rensje Nieuwegein 11 november 2020 om 14:06

Feit is dat De Gendt ooit een reddingsboei toegegooid kreeg door Patrick Lefevere, toen hij na het seizoen 2013 op straat stond. Door er bij zijn vorige ploeg anderhalf seizoen lang met de pet naar te gooien. Maar De Gendt dacht dat hij daar als vedette zou behandeld worden, terwijl hij zich eerst weer moest bewijzen na zijn (bijna) eenmalige Giroprestatie in 2012. Toen bleek dat De Gendt niet presteerde maar ook niet voor de ploeg wou werken, werd hij vriendelijk bedankt voor zijn diensten. Dat heeft hij nooit kunnen verteren. Later heeft hij zijn niveau weer kunnen opkrikken, maar het bleef toch vooral bij uitschieters. Terwijl De Gendt ongelooflijk potentieel heeft. Dit seizoen lijkt De Gendt weer in zijn oude (slechte) gewoontes te zijn vervallen. Slecht uit de coronabreak gekomen en nul overwinningen op het conto

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone