Thomas De Gendt en Tim Wellens voltooien opvallende fietsreis

vrijdag 19 oktober 2018 om 17:55
Thomas De Gendt en Tim Wellens voltooien opvallende fietsreis

foto: Lotto Soudal

De terugreis van Thomas De Gendt en Tim Wellens na de Ronde van Lombardije zit erop. De twee Belgen besloten na hun laatste wedstrijd van het jaar niet het vliegtuig of de auto naar huis te nemen, maar kozen voor de fiets. Op Twitter hielden zij hun volgers op de hoogte van hun tocht via de hashtag #TheFinalBreakaway.

“We waren vanmorgen om zes uur wakker en stapten even over zeven uur al op onze fiets”, liet De Gendt weten op de social media van de ploeg. “Ik ben blij dat ik weer thuis ben, maar het was een geweldig avontuur en een prachtige ervaring. Ondanks de bagage die we meedroegen, hadden we deze week een gemiddelde snelheid van meer dan 30 kilometer per uur.”

Het duo had geluk met het weer. De Gendt: “Alleen gisteren hebben we de zon niet gezien en we hadden vooral wind mee tijdens de ritten. We hadden maar twee lekke banden: één op de top van de Grand Ballon en vandaag, op vijf kilometer van het einde.”

Van de natuur genieten
“We hebben geen spijt van dit avontuur, maar we doen geen enkele belofte om deze inspanning te herhalen. Tim en ik hebben echt genoten. Gisteravond aten we met Maxime Monfort en de dag ervoor had Lars Bak een verrassing achtergelaten in ons hotel. We konden eindelijk eens van de natuur genieten, iets wat niet mogelijk is tijdens de koers”, gaat De Gendt verder.

Ze voelen zich fysiek nog altijd goed, “maar we zijn ook blij dat we nu vakantie hebben. We waren verrast door de steun die we kregen en het aantal mensen dat ons avontuur volgde. Iedereen bedankt!”

Dit artikel delen:

16 Reacties

ah-ja 19 oktober 2018 om 18:07

Waarom??

Pietgat 19 oktober 2018 om 18:23

Omdat dit de essentie is van fietsen

lnnrt 19 oktober 2018 om 23:42

Omdat dit simpelweg het aller mooiste is wat er is. Met een maat op reis, op de fiets, een aantal landen doorkruisen. Heb het meerdere malen met mijn broer gedaan. Probeer het zelf maar eens, dan reageer je de volgende keer op zo’n bericht heel anders. Daarom!

Covadonga 19 oktober 2018 om 18:39

Ik vind het een leuk initiatief.

Alto 19 oktober 2018 om 18:39

Leuk, maar wel een beetje gehypt.
Er zijn genoeg niet prof wielrenners die een fietstocht houden met bagage zonder te slapen in hotels. Zo is de trip naar Santiago de Compostella ook een bekende bedevaart op de fiets

Petroeshka 19 oktober 2018 om 18:43

Zal Wellens inmiddels al echt thuis zijn in zijn huis in Monte Carlo? Leuk initiatief al was de #nogo tour van Warbasse en Dunn leuker om te volgen. Dit zouden meer renners moeten dien.

Romāns Vainšteins 19 oktober 2018 om 18:52

Getuigt gewoon van een gezonde passie voor fietsen en terrein doorkruisen en dan nog naast dat het al je werk is met al het aanverwante geijl en protocollen daar omheen.

Sowieso 2 redelijk a-typische wielerprofs deze gasten, een beetje in de geest van Moncoutie, top.

Stenalic 20 oktober 2018 om 02:47

Daar zeg je wat ja. Moncoutie, leuke renner.

skylimit 19 oktober 2018 om 18:57

Nog dopingcontroles gehad onderweg, de whereabouts goed ingevuld? Voor je het weet krijg je daar achteraf nog gedonder mee:):)
Fijne vakantie, kan niet wachten voor de eerste solo van De Gendt in 2019;)

largegnolls 19 oktober 2018 om 22:41

Wat eeuwig zonde dat dit forum langzamerhand steeds meer wordt bevolkt door mensen die blijkbaar niets beters te doen hebben dan negatief op dit soort berichten te reageren. Wie heeft jullie gekwetst vroeger? Waarom zo zeikerig? Het zou prettig zijn mocht er ook gemodereerd worden op dergelijke negativiteit. Maar goed … vrijheid van meningsuiting neem ik aan ;)?

On: leuk initiatief. Ik krijg meteen zin in een fietsvakantie.

Stenalic 20 oktober 2018 om 02:48

Zeikerd welkom hoor, worden vanzelf ook weer afgezeken np

Jacco van Stierop 20 oktober 2018 om 00:00

Van het Comomeer via de Grand Ballon naar Vlaanderen: mooie reis! Nu maar hopen dat ze over 30 jaar er net zo gloedvol kunnen vertellen als @schipperaar, dan is het ècht geslaagd.

Verweggistan 20 oktober 2018 om 00:17

Ik hoop voor Wellens dat de Gendt dan niet iedere dag al na 3km in de aanval gaat :)

Mwielerfan 21 oktober 2018 om 00:33

Lol
Wellens had natuurlijk op regen gehoopt om de gendt te lossen

simplex 20 oktober 2018 om 00:41

@Jacco. Ik hoop niet dat ik nog 30 jaar over dergelijke gloedvolle verhalen moet wachten. Is te lang voor mij,
De prachtige wieleranecdotes en omliggende ook gloedvolle verhalen van @schipperaar missen we helaas al langere tijd. Zou hij nog willen terugkomen ondanks dat velen hier hem op onheuse wijze de les probeerden te lezen.
Zulke posters heb je nodig voor een aantrekkelijke en goede discussie. Was toch wel enigszins hors categorie voor Wielerflits comments

FondriestTF3 20 oktober 2018 om 07:39

Vreselijk voor Wellens. DeGendt demarreerde uiteraard elke 6 minuten. Voor het einde van de dag moet dat gat dicht om dan de dag erna te vertrekken en hop, Thomas gaat er vanuit de start vandoor. Zucht. Allé Thomas, het is offseason maat! Niks van.

Volgend jaar gaat Tim met Kyrienka op pad. Lekker uit de wind, geen slap geouwehoer. Heerlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair