Thibaut Pinot: “Primoz Roglic steekt er nu echt bovenuit”

donderdag 13 augustus 2020 om 19:49
Thibaut Pinot: “Primoz Roglic steekt er nu echt bovenuit”

foto: Cor Vos (archief)

Thibaut Pinot was niet in staat om Primož Roglič van de zege te houden op de Col de Porte, maar de Fransman eindigde vandaag wel mooi als tweede in het Critérium du Dauphiné. “Ik voelde me goed, maar Roglič steekt er momenteel echt bovenuit.”

Pinot ligt op schema voor de Ronde van Frankrijk, na een vierde plek in La Route d’Occitanie en zijn prestatie vandaag op de Col de Porte. “Het was echt een geweldige etappe. Roglič is op dit moment de beste, maar vervolgens zijn tien renners aan elkaar gewaagd. Ik voel me nu al beter dan in Occitanie.”

Pinot is nog niet klaar voor deze week, zo laat hij na de finish weten. “We krijgen nog drie prachtige bergetappes voorgeschoteld.” De renner van Groupama-FDJ staat nu ook tweede in het algemeen klassement. Zijn achterstand op leider Roglič bedraagt nog altijd maar twaalf seconden. Morgen finishen de renners weer bergop.


Richie Porte (9e): “Het was een vreemde etappe”

Richie Porte wist de schade te beperken op de Col de Porte. De Australiër van Trek-Segafredo kwam als negende over de finish, op tien seconden van de ongenaakbare Primož Roglič. “Het was een vreemde etappe”, zo vertelde Porte na afloop. “Ik had het gevoel dat we helemaal niet zo snel de slotklim opreden, maar het tempo lag toch erg hoog.”

“Het was een lastige dag en vandaag was de eerste echte test. Er kan nog veel gebeuren in deze wedstrijd. We bekijken het dan ook dag per dag.” Porte staat momenteel zevende in het klassement. De 35-jarige renner zal ergens nog twintig seconden moeten goedmaken om het Critérium du Dauphiné alsnog te winnen.

Dit artikel delen:

25 Reacties

Kelder is de Man 13 augustus 2020 om 20:04

Als deze jongeman de Tour wint, juich ik de longen uit m'n lijf.

flitsvolger 13 augustus 2020 om 20:21

Het is hem gegund ja

La Primavera 13 augustus 2020 om 21:26

Ik heb toch vaak dat ik Fransen niet zo sympathiek vind, maar Pinot is daar met recht een uitzondering op. Strijder!

Jungle Man 13 augustus 2020 om 21:35

Ben ook fan van Pinot. Sowieso vanwege zijn aanvallende stijl, maar ook omdat ie het zonder zo’n treintje doet, en daarmee terug grijpt naar man tegen man strijd.

Kelder is de Man 13 augustus 2020 om 21:37

La Primavera
Inderdaad.. Bardet is ook zo 1 trouwens. Anders, maar zou met een goed gevoel terug kijken.

Frank V 13 augustus 2020 om 21:52

Fanclubje opstarten joh! Ik wil wel penningmeester zijn.

Mario de Vries 13 augustus 2020 om 23:03

Volgens mij heeft Pinot alleen maar fans. Ik ben totaal niet zo dat ik Franse renners niet zo sympathiek vind, ik ben juist vaker fan van meerdere Fransozen, maar ik hoor die anti-sentimenten wel vaak ja. Des te meer dat zegt over Pinot dat we wel allemaal zo gek op hem zijn

Maglia Rosa 13 augustus 2020 om 20:15

Rogla lijkt ook nog overschot te hebben. Hij is momenteel echt veel beter dan de rest. Dit verschil zal echter vast niet tot het eind van de Tour zo blijven. Daarnaast denk ik dat hij op een slechte dag relatief veel tijd kan verliezen en minder goed de schade zal weten te beperken dan Dumoulin, G en Bernal.

Smartijn 13 augustus 2020 om 20:47

Roglic heeft gewoon al een ronde gewonnen en is gewoon goed in vorm. En waarom zou hij op een mindere dag veel meer tijd verliezen dan de namen die je op noemt, die kunnen net zo goed veel tijd verliezen op een mindere dag, sterke nog dat hebben ze in het verleden allemaal al gedaan.

Maglia Rosa 13 augustus 2020 om 20:56

Volgens mij valt dat bij laatste GT’s van Bernal (Tour 2019), G (Tour 2018-2019) en Dumoulin (Giro 2017-2018, Tour 2018) reuze mee.

scrambler 13 augustus 2020 om 20:34

” Als deze jongeman de Tour wint, juich ik de longen uit m’n lijf ”
En vele met u én mij .. En voor Rosa .. U is niet bepaalt een fan van de winnaar van vandaag……..

Kelder is de Man 13 augustus 2020 om 20:43

Scrambler
Fan.. nee, ook absoluut niets tegen Rogla, maar hij wint al zoveel. Hou van de underdog en vooral Pinot. Z'n tranen vorig jaar maken dat ik het hem zo gun.

Romāns Vainšteins 13 augustus 2020 om 20:48

Ik zou ook eerder op de banken staan voor Pinot. Mooie natuurlijke bergkrijger, verwilderde bakkes, aardige gast, nooit vies van aanvallen.

Kelder is de Man 13 augustus 2020 om 20:53

Precies dat RV

DrJ 13 augustus 2020 om 20:52

Als geen renner van TJV de tour wint , gun ik het zeker Pinot.

S. Morgenstern 13 augustus 2020 om 20:52

Pinot zou inderdaad een prachtige winnaar zijn. Dat zou tegen twee van die blokken zonder twijfel een heroïsche overwinning zijn.

Mitro3 13 augustus 2020 om 20:55

Zou wel eens perfect kunnen gepiekt hebben net als vorig jaar toen hij beste klimmer leek in TDF. Spektakelrijke renner in elk geval

Deo 13 augustus 2020 om 21:26

Tja de verschillen vallen in alle bergetappes die ik tot nu toe heb gezien reuze mee.
De verschillen in de top zijn klein en alhoewel Roglic nu ineens topfavoriet voor de Tour is was Bernal dat nog 2 weken terug.

Japsie 13 augustus 2020 om 21:37

Fantastische coureur idd. Rauwe gast uit de vogezen, hopelijk kan hij de treinen doen laten ontsporen.

user5697 13 augustus 2020 om 21:57

Toch had ik de indruk dat als Pinot met Martin meespringt, hij een stuk dichter bij Roglic zou geëindigd zijn. Pinot reed waarschijnlijk het snelst de laatste honderden meters. Zijn prestatie kan hem vertrouwen geven voor morgen waar een gelijkaardige finaleklim volgt. Iets vroeger aangaan, wat risico’s nemen. Waarom niet in een Dauphiné ?

Eriknogwat 14 augustus 2020 om 01:08

De vraag is als hij eerder was gegaan had hij het dan vol kunnen houden ?
Roglic reed ze van kop af uit het wiel, er was even twijfel (korte recuperatie periode), Waarin Martin demarreerde. Hoe meer kanshebbers hoe leuker het is om te kijken.

wielrenner 14 augustus 2020 om 06:52

Gek genoeg ben ik als Nederlander altijd voor Pinot…
De redenen staan hierboven vermeld.

Michelangelo 14 augustus 2020 om 08:53

Zie deze man ook graag fietsen… heeft ook een rood wit en blauw vlaggetje ;-)

Ik ben trouwens wel benieuwd wat er met die andere Fransman aan de hand is. Iemand al een interview met Juul Ala-smoes gehoord, waarin hij ons als wielerflits-inquisitie uitlegt waarom hij er als een krant rond fietst? ;-)

user5697 14 augustus 2020 om 09:34

Net zoals sommige wielercommentatoren, had ik vorig jaar reeds het vermoeden dat Ala niet alleen dit jaar minder goed zou presteren (wat moeilijk anders kon, gezien zijn topjaar), maar allicht ver onder zijn normale doen zou acteren. Dit omdat hij gewoon veel te diep geweest is, vorig jaar. Na een zwaar maar succesvol voorjaar, ook nog de Tour met het mes tussen de tanden gereden. Elke dag voor ritwinst en/of rangschikking. Dat wreekt zich. Hoewel hij nu door Corona extra recuperatietijd gekregen heeft. Zijn kwaliteiten heeft hij nog steeds, en hij zal voldoende getraind hebben. Dat zagen we in M-S. Maar het zal de rest van het seizoen met ups en downs gaan.

Michelangelo 14 augustus 2020 om 11:29

Ik denk dat Alaphillipe niet gemaakt is voor grote rondes. Ook al kan hij klimmen en tijdrijden (hoewel ik nog altijd niet snap hoe hij in de Tour de tijdrit gewonnen heeft tegen de specialisten).
Ik vergelijk hem met een ballon die je opblaast en loslaat. Heel explosief en snel weg, maar “leeg is leeg”. Prima voor eendagswedstrijden waar de “poef” voor nodig is. Of voor het pakken van etappes in de Tour. Maar niet om 3 weken op de toppen van je kunnen te rijden.

Ik denk ook dat hij te diep is geweest. En ook dat hij nu te maken heeft met de gevolgen van een boerenjaar waarin alles liep, en nu de torenhoge verwachtingen opnieuw moet bevestigen.

En ergens in mij zit ook iets van argwaan… vanwege zijn omkadering, en omdat sommige dingen die hij liet zien richting het ongeloofwaardige gingen. En helaas heb ik te veel renners achteraf van hun voetstuk zien vallen om naief te blijven geloven dat nu alles 100% zuiver is. Dit is 1 van de renners waar ik mijn hand niet voor in het vuur zou steken.

Headlines

Materiaalzone

Populair