Thibaut Pinot keert na vijf jaar terug in Giro: “Hoofddoel van het seizoen”

vrijdag 9 december 2022 om 11:27
Thibaut Pinot keert na vijf jaar terug in Giro: “Hoofddoel van het seizoen”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot gaat volgend jaar de Giro d’Italia betwisten. De Franse klimmer van Groupama-FDJ reed de Italiaanse rittenkoers twee keer eerder, waarvan de laatste keer in 2018 was toen hij moest opgeven op de allerlaatste dag. “Ik moet revanche nemen in deze legendarische wedstrijd”, zegt Pinot.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De Giro wordt het hoofddoel van het seizoen, met een duidelijk doel: in bergetappes wil ik winnen van de beste renners ter wereld”, aldus de 32-jarige Pinot. “Al met al is het een bergachtig parcours dat ons te wachten staat, net als voorgaande jaren. Deze Giro wordt waarschijnlijk de zwaarste van de drie grote rondes van het jaar, en daarom is het de ronde die mij het beste ligt.”

In 2017, het jaar dat Tom Dumoulin de Giro won, debuteerde Pinot in La Corsa Rosa met een vierde plaats in het eindklassement. Een jaar later was hij op weg naar een podiumplaats in de Giro, maar op de voorlaatste dag verloor hij door uitputtingsverschijnselen maar liefst 45 minuten. Hij miste daardoor ook de slotetappe naar Rome.

Sindsdien reed Pinot drie keer de Vuelta en drie keer de Tour, met wisselend succes. In 2023 zien we hem dus in actie in de Giro. “De tijd dringt en de voorbereiding is al begonnen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen”, is hij ambitieus. Vandaag presenteerde Groupama-FDJ ook de nieuwe, compleet veranderde tenues voor het nieuwe jaar.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Limal 9 december 2022 om 12:12

Heerlijk nieuws, zo wordt de Giro nog wat leuker om volgen!

Ergens ook wel spijtig dat hij niet start in de tijdritluwe Tour, maar ik geef hem volledig gelijk om liever ritten te gaan jagen in de Giro dan een top-5 eindnotering te ambiëren in de Tour. Voor dat laatste hebben ze sowieso Gaudu al, met Madouas als top-10 backup.

0
Mooie Sjors 9 december 2022 om 12:22

Ik voorzie eerder een Dumoulin-achtige (2022) Giro voor Pinot, maar hij mag me verrassen.

0
Viktrodriguez 9 december 2022 om 12:21

Fijn voor Pinot dat die ploeg genoeg kleppers heeft voor de Tour, zodat hij niet elk jaar hoeft komen opdraven als Franse klimmer.

0
Deo 9 december 2022 om 14:11

Nou.. de vuelta geruchten ziin ook niet mis. 3 loodzware pyreneen etappes waaronder een rit over de Portet, Aubisque en de Tourmalet als slotakkoord. Zie afbeeldingen: https://twitter.com/LasterketaBurua/status/1592171472784850945?t=N5K7tLVhBmmne6L09C1yHA&s=19

0
Deo 9 december 2022 om 14:12

*portalet trouwens

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone