Thibaut Pinot blijft Groupama-FDJ trouw en tekent bij tot 2020
foto: Sirotti
woensdag 22 augustus 2018 om 16:16

Thibaut Pinot blijft Groupama-FDJ trouw en tekent bij tot 2020

Thibaut Pinot heeft zijn contract met Groupama-FDJ met twee jaar verlengd. De Fransman – die in 2014 als derde eindigde in de Tour de France – is al negen seizoenen in dienst bij de ploeg van het Franse kansspellenbedrijf en zal daar volgend jaar zijn tiende van maken.  Groupama-FDJ maakte de contractverlenging via Twitter bekend.

De nog steeds pas 28-jarige Fransman kende bij Groupama-FDJ vele hoogte- en dieptepunten. Zo won hij twee etappes in de Tour de France en de Ronde van Romandië en één etappe in het Criterium du Dauphiné. Daarentegen kende de Fransman ook daalangst en moest hij enkele malen in de slotweek van een grote ronde oververmoeid opgeven, zoals in de afgelopen Giro d’Italia.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2018 16:44
Er gingen ook geruchten dat hij naar Sky zou gaan.
Mooi nieuws dat hij bij Groupama-FDJ blijft. Past goed binnen de ploeg en kan daar in ieder geval absolute kopman zijn. Ben benieuwd wat ze hebben afgesproken over de Tour de France de komende jaren.
    22 augustus 2018 16:52
    Ik vraag het me ook af. Zal me niet verbazen als de ploeg rond Demare wordt gevormd met Pinot als rittenkaper erbij. En dan een goed AK rijden in de Giro of Vuelta.
22 augustus 2018 17:15
En toch nog pas 28. Hij heeft dan op redelijk vroege leeftijd al gepiekt; echte progressie zie ik hem namelijk al een aantal jaar niet meer maken. Wat zouden FDJ en Pinot nog van elkaar verwachten?
    22 augustus 2018 18:02
    Mja, ik vergelijk Pinot een beetje met Mollema (en in mindere mate Geesink ook wel). Op relatief jonge leeftijd erachter gekomen dat ze een goed klassement kunnen rijden maar wss nooit een grote ronde zullen gaan winnen. Op een bepaald moment kun je dan beter de keuze maken om andere doelen te stellen, zoals ritten in grote rondes en bergklassiekers zoals San Sebastian en Lombardije. Volgens mij geeft dat uiteindelijk meer voldoening dan voor de zoveelste keer plek 6-10 te rijden in een grote ronde.
22 augustus 2018 23:05
De laatste 2 reacties hier slaan werkelijk helemaal nergens op. Deze man heeft de laatste 2 Giro's meegedaan tot het laatste weekend om een podiumplek en valt altijd aan.

Reacties zijn gesloten.