Thibaut Pinot: “Blij dat ik de benen heb om te strijden”

maandag 11 juli 2022 om 13:39
Thibaut Pinot: “Blij dat ik de benen heb om te strijden”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot heeft een goed gevoel overgehouden aan de negende rit van de Tour de France. In Châtel kwam de klimmer van Groupama-FDJ als vierde over de finish, nadat hij deel uitmaakte van de ontsnapping. Na afloop van de rit werd hij zelfs naar het podium geroepen, omdat hij was uitgeroepen tot strijdlustigste renner.

Pinot zag op ruim zestig kilometer van de finish Bob Jungels versnellen en solo wegrijden uit de kopgroep. Uiteindelijk bleef de Luxemburger vooruit, ondanks alle inspanningen van de Franse klimmer om hem terug te halen. “Ik had wel de benen om hem te volgen toen hij ging, maar ik geloofde niet echt in zijn aanval. De samenwerking in de achtervolgende groep was goed, maar niet optimaal. Een renner alleen gaat altijd sneller in deze omstandigheden, maar ik had niet gedacht dat we 2:30 minuten zouden verliezen. Dat is de fout die we maakten.”

Als hij de koers had kunnen overdoen, had Pinot zeker dingen anders gedaan. “Maar dat is de koers… Jungels was erg sterk. Het is jammer dat we 2:30 minuten achter lagen aan de voet van een klim die hem goed lag. Het was anders geweest met een zwaardere klim, maar ik heb nergens spijt van. Ik heb echt alles gegeven. Op de top van de Pas de Morgins wist ik dat het moeilijk zou worden, want hij reed nog steeds goed op de glooiende stukken. De finale was in zijn voordeel. Als ik had geweten dat ik niet zo slecht was, was ik eerder op de klim gegaan.”

De 32-jarige renner is blij met zijn gevoel. “Ik ben blij om het gevoel terug te hebben en de benen te hebben om te strijden. Ik heb vertrouwen voor de rest van de ronde. Ik ga op de rustdag goed uitrusten, en de mooiste weken moeten nog komen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

SjorsPatate 11 juli 2022 om 13:43

Het zou mooi zijn als hij er nog een pakt. Misschien wat normaler blijven zitten, wat minder gekke bekken trekken en voor de camera acteren. Kost een hoop energie.

0
de adelaar 11 juli 2022 om 14:02

Eens, het was een stylist, maar hij krijgt denk advies van de bondscoach , maar ja de Franse regie smult ervan. Bedenkelijk natuurlijk maar ja, het is en blijft een Fransman .

0
Lalsacien 11 juli 2022 om 17:30

Pinot reed in zijn eerste Tour (2012 dacht ik) ook al zo.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone