Thibaut Pinot begint 2020 in Tour de la Provence

zondag 15 december 2019 om 18:52
Thibaut Pinot begint 2020 in Tour de la Provence

foto: Cor Vos (archief)

Thibaut Pinot weet waar hij het nieuwe seizoen begint. De Franse kopman van Groupama-FDJ doet dat in de Tour de la Provence, maakte hij bekend tijdens het trainingskamp in Calpe. In 2019 begon Pinot zijn seizoen ook in deze rittenkoers.

Voor Pinot gaat de focus na de Tour de la Provence (13-16 februari) en de Tour du Haut-Var (21-23 februari) richting Parijs-Nice in maart. Daarna gaat de rasklimmer zich voor het eerst melden in het Ardense drieluik met de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, aldus Spaziociclismo.

Het hoofddoel van de Groupama-FDJ-coureur dit seizoen is de Tour de France. In aanloop daar naartoe staat het Critérium du Dauphiné op het programma. Ook de Olympische Spelen in Japan en het WK in Zwitserland staan op het verlanglijstje van Pinot, maar ploegleider Philippe Mauduit zei eerder dat daar nog geen beslissing over genomen was.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Lalsacien 15 december 2019 om 19:50

Leuk dat hij de heuvelkassiekers gaat rijden.

Kannibaal van Schepdaal 16 december 2019 om 09:58

Toch jammer dat die Franse toppers zich vaak op Franse wedstrijden van de tweede rang richten.

Een topper als Pinot heeft daar toch weinig te zoeken op sportief gebied.

Laat opkomende renners als Madouas en Gaudu daar ervaring opdoen, en stuur je toppers naar WT-wedstrijden.

Al begrijp ik dat er niet veel WT-rittenkoersen zijn als voorbereiding op Parijs-Nice en sponsorbelangen ook belangrijk zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair