Theo Bos keert terug naar sprint op baan

maandag 28 december 2015 om 11:31
Theo Bos keert terug naar sprint op baan

foto: Sirotti

Theo Bos gaat opnieuw deelnemen aan sprintnummers op de baan. De Nederlander mikt zelfs op deelname aan de Olympische Spelen in Rio.

“Ik ga in principe geen enkele wegkoers meer rijden. Ik wilde nog een grote ronde rijden, nog een keer in bijvoorbeeld de Tour voor een ritzege gaan, maar die deur ging definitief dicht”, zegt Bos. “Dan kan ik me focussen op de Tour of Langkawi of de Eneco Tour. Maar ik zie hier toch meer uitdaging in. Het wordt alles of niets voor mij dit seizoen, Rio is het doel.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

Hakkie2 28 december 2015 om 18:12

@ShortsNL: vergelijk je hun overstap nou met die van Bos?

Wat Bos deed is van 100m hardlopen naar de marathon gaan, een bijna onmogelijke stap. Cavendish ging van de 10.000m indoor naar de 10.000m outdoor, een heel logische overstap. Een overstap die Viviani elk seizoen meerdere keren doet. Die van Wiggins was wel wat moeilijker, maar ook de overstap van Wiggins was logischer dan die van Theo Bos.

tendam 28 december 2015 om 20:06

@shortsnl
Cavendish en Wiggins waren duurrenners op de baan, het was zelfs een koppel in de madison. Totaal andere discipline dan het (baan)sprinten.

Koersmaniak 28 december 2015 om 22:05

Je moet het zeggen zoals het is: een totale miskoop van mtn.
Bos heeft een gans jaar niet op niveau gereden, je kan wijzen naar blessures of valpartijen, maar waar hij andere jaren wist te scoren in langkwawi, franco belge, world ports classic was hij dit jaar nergens.
En volgend seizoen heeft de ploeg er ook niets aan, wel op de loonlijst, maar hij zal zelfs geen wedstrijden a la eneco tour rijden

sooike 28 december 2015 om 22:33

Ik heb me na de eerste sprintzeges van Bos enkele seizoenen geleden nogal kritisch uitgelaten over de kwaliteiten van Bos als wegsprinter. In enkele onbetekenende koersjes wist hij dan wel te winnen, maar als er echt sprake was van een grote wedstrijd gaf hij niet huis. Dus adviseerde ik hem, toen het nog kon met zijn vorm, terug te gaan naar de baan. Hoongelach hier was weer eens mijn deel, maar nu blijkt toch dat ik er niet ver naast zat met mijn advies van destijds. Theo, ben eerlijk, het was helemaal niets op de weg. Die overwinningen stelden, op een enkele uitzondering na, helemaal niets voor en in de beste vorm van je leven , heb je een volkomen verkeerde keuze gemaakt. Natuurlijk is dit een vorm van een koe in de kont kijken, maar toch. Het feit dat hij nu weer nationaal kampioen op de kilometer is geworden zegt iets over zijn kwaliteiten maar ook over het niveau van het baanwielrennen op dit onderdeel.

Hakkie2 28 december 2015 om 22:42

@Koersmaniak: hij heeft het hele jaar niet op zijn fiets gezeten, ging van de ene blessure naar de andere (en allemaal door vallen, dus niet door te vroeg weer beginnen oid). Daar kan zowel MTN als Theo Bos niets aan doen.

Marszzz 29 december 2015 om 10:47

@shortsNL
Een Theo Bos op de baan was totaal niet te vergelijken met Cavendish laat staan Wiggins.
Cavendish had duidelijk al duurvermogen door te excelleren in baannummers waarin dat noodzakelijk is, terwijl Bos dat alleen deed in de explosieve onderdelen (sprint, km en keirin). Voor Bos was de overstap naar de weg dus een hele lastige, hij werd daarom langzaam gebracht.
Dat hij als een pure sprinter met idem bouw zich heeft kunnen transformeren naar een redelijk goede en ranke wegsprinter mag zeer bijzonder genoemd worden. En daar mag Theo best trots op zijn!

tendam 29 december 2015 om 12:17

@sooike
Volgens mij was Bos anders gestopt, als hij niet naar de weg was gegaan, want hij was niet meer gemotiveerd als baanrenner. Dus je koe in de kont-opinie houdt weer eens geen enkel verband met de realiteit.

rahimns 1 januari 2016 om 16:00

En nu is het nog maar de vraag of het gaat lukken. Hij wil zich de teamsprint ploeg in fietsen voor Rio, maar de concurrentie is moordend. Dus misschien dat hij in maart toch gewoon weer terug naar de weg moet als het niet lukt.

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone