Thalita de Jong verbaast zichzelf: “Geloofde niet meer in overwinning”
foto: Youri IJnsen/WielerFlits
zaterdag 30 januari 2016 om 16:26

Thalita de Jong verbaast zichzelf: “Geloofde niet meer in overwinning”

Thalita de Jong dacht dat haar kansen op de wereldtitel op het WK in Heusden-Zolder na minder dan een rondje al vervlogen waren. De Nederlandse reed zich vast op een lastige passage en was aangewezen op achtervolgen. “Ik dacht: dit was het dan”, vertelde de kersverse wereldkampioene veldrijden bij Sporza. “Nu ga ik maar proberen om een zo goed mogelijke klassering te halen.”

De inhaalrace pakte stukken beter uit dan verwacht. “Tot mijn verbazing sloot ik snel aan bij de kopgroep en kon ik overnemen op de zwaarste stukken. Toen merkte ik hoe goed ik was.” Met een indrukwekkende versnelling gaf ze vervolgens topfavoriete Sanne Cant het nakijken. “Ik denk dat het extra lastig was voor Sanne, om met die enorme druk om te gaan”, analyseerde De Jong. “Er kan er maar één winnen en gelukkig ben ik dat vandaag.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
30 januari 2016 16:47
Een dikke proficiat Thalita
30 januari 2016 18:40
En daar heb ik nou wel enorm van genoten! Klasse gestreden Thalita!
30 januari 2016 19:17
Sterke dame. Ze is toch ook nog U-23 ? Ze heeft met lef gekoerst en koos precies het juiste moment om die Belgische te droppen hoewel ze kennelijk sneller was, daar hou ik van.
30 januari 2016 19:25
Gewoon de sterkste, veruit de snelste ronde van het hele veld gereden. Die andere dames reden niet veel sneller dan de U23-race (waar De Jong inderdaad nog had kunnen meedoen).
30 januari 2016 19:40
Ze is wel 22, maar haar 'sportleeftijd' is 23 (want geboren in 1993). Dus ze kon niet bij U23 meedoen.
31 januari 2016 01:08
Wat een enorme domper voor Sanne Cant, die opnieuw bewijst dat ze niet kan presteren onder grote druk. Ze reed afgelopen maanden veel te veel wedstrijden. Ze won ze (bijna) allemaal, maar liet in vele interviews duidelijk blijken dat voor haar maar één wedstrijd dit seizoen belangrijk was. Ze legde zichzelf dus vandaag een enorme druk op , met alle gevolgen vandien. Zie het contrast op het podium tussen de nummers een en twee en de "kapotte" nummer drie.

Reacties zijn gesloten.