Tevredenheid bij LottoNL-Jumbo na ploegentijdrit Dauphiné

woensdag 6 juni 2018 om 17:50
Tevredenheid bij LottoNL-Jumbo na ploegentijdrit Dauphiné

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo reed vandaag naar de negende plaats in de ploegentijdrit van het Critérium du Dauphiné. Dat leidde tot tevredenheid bij de Nederlandse ploeg, die met een renner minder aan de start stond van de Franse rittenkoers.

LottoNL-Jumbo rolde als vierde ploeg van het startpodium en klokte 38:06, een tijd die een poosje standhield. Uiteindelijk moest de ploeg 1:33 prijsgeven op de toptijd van Sky. “Het ging heel erg goed. De jongens hebben super gestreden en hebben het tijdverlies voor Antwan Tolhoek zeer beperkt”, zei ploegleider Grischa Niermann na afloop. “Hierdoor gaan we met vertrouwen de bergen in.”

Tolhoek kon zich wel vinden in de woorden van zijn ploegleider. “Vooral Jos van Emden, Lars Boom en Neilson Powless hebben verschrikkelijk hard gereden. Met maar drie tijdritspecialisten, en één renner minder, negende worden in dit veld is knap. Dat betekent dat we alles voor elkaar hebben gegeven.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

dikkechaap 6 juni 2018 om 17:57

Haha dit wordt zo langzamerhand echt een sport van de redactie. LottoNL-Jumbo + Tevreden = score!

maurits1972 6 juni 2018 om 18:01

Je hebt maar 6 renners en dan zeg je, we hebben maar 3 tijdrijders bij ons. Haha.

Ik vind niks van die 9e plaats. Maar tevreden pfff

BenderBeach 6 juni 2018 om 18:03

Ja ze mogen dit keer zeker tevreden zijn. Woord heeft andere lading gekregen door de geschiedenis maar is in dit geval op zijn plaats.

Niet goed, niet slecht. Iedereen maximale gegeven, dan ben je dus tevreden.

rahimns 6 juni 2018 om 18:10

Zelf hebben ze het over een degelijke tijdrit… en ik denk dat het zeker een prima uitslag is gezien de samenstelling van de ploeg.

achterhoeker 6 juni 2018 om 18:13

Boom begint weer de oude te worden…
Wordt nog een moeilijke keuze voor de tour…voor de TTT zou ie er goed bij passen en voor de sprinttrein ook…
Viel niet tegen vandaag

WernerFranke 6 juni 2018 om 18:14

9 vond ik misschien op het eerste zicht wat ver voor een ploeg die toch wel een tijdritreputatie heeft en best een behoorlijke samenstelling had, maar beginnen met een man minder scheelt wel veel en het verschil tussen plaats 9 en plaats 6 is ook maar 6 seconden dus al bij al een degelijke prestatie.

52voor11achter 6 juni 2018 om 18:14

Hoe goed is Groenewegen in tijdrijden?

skylimit 6 juni 2018 om 18:16

Bij TLJ zijn ze al gauw tevreden, een kinderhand is snel gevuld. In topsport mag je nooit tevreden zijn;) In een topic over de starttijden van deze ploegentijdrit werd er zelfs gerept dat
TLJ top-drie zou kunnen (moeten) rijden met deze samenstelling.
Ik heb daar toen al aangegeven dat TLJ in de ploegentijdrit zelden de hoge verwachtingen waar maakt.
Na afloop lees ik reacties dat 9e een goede uitslag is….. dat is op zijn zachst gezegd een redelijke uitslag, niet meer, niet minder.
Vaak eindigd TLJ in een ploegentijdrit zo rond de top-10.

josi 6 juni 2018 om 18:23

Een behoorlijke prestatie. Het meest interessante wat mij betreft, is dat Boom een van de gangmakers in de ploeg was. Als hij die lijn de komende weken weet door te trekken, ligt een plekje in de Tourploeg voor de hand en zou hij daar op diverse terreinen een nuttige rol kunnen spelen.

ghostwriter 6 juni 2018 om 18:27

@skylimit
Ik heb het topic over de starttijden niet gelezen maar dat LottoNL niet in de top vijf zou eindigen leek mij overduidelijk. Boom is nog steeds niet goed in vorm, De Tier is ziek, Tolhoek is geen goede tijdrijder en is nog steeds in opbouw na zijn blessure, Kuss rijdt het hele jaar niet goed (al lijkt hij nu wat beter in vorm te komen) en Powless had het gisteren moeilijk én ze rijden met één man minder (dan de meeste ploegen). Ik had verwacht dat LottoNL niet eens in de top tien zou eindigen.

kelderfan 6 juni 2018 om 18:34

Gelukkig heeft TLJ een redelijke TTT gereden en het is goed om te horen, dat Lars Boom toch 1 van de drie motoren is gebleken. In de volgende ritten zal ’t wel lastig worden voor Lars Boom om nog een goede uitslag te rijden. Als hij bijvoorbeeld morgen de klimmers kan afzetten bij de Mont Noir is zijn deelname aan de TdF weer een mogelijkheid.

Pédaleur de charme 6 juni 2018 om 18:34
Quote:
Het verschil tussen plaats 9 en plaats 6 is ook maar 6 seconden

En het verschil tussen plaats 9 en plaats 15 is maar 16 seconden. Het zit gewoon dicht bij elkaar in de middenmoot. Dat TLJ wat aan de bovenkant van die middenmoot zit, is gezien die man minder inderdaad een degelijke prestatie.

tdfan 6 juni 2018 om 18:55

Boom is bijna altijd goed in TTT. Hij is ook handig in het peloton (Groenewegen van voren houden) en sterk op de kasseien. Ik zou hem altijd meenemen naar de Tour, zelfs al gaat hij na de kasseienrit naar huis.

Wielrennertje 6 juni 2018 om 19:20

Daar hebben we dat woordje weer; tevreden..

Borsje 6 juni 2018 om 19:36

Het woord tevreden wordt gebruikt om Sooike uit zijn tent te lokken……

Djoop 6 juni 2018 om 20:20

Ik zag em net in de kleedkamer.. volledig in trance. Als die straks het veld op komt gaat er vernietigend gepost worden.

wielrenner 6 juni 2018 om 20:37

Voorlopig staat Tolhoek bijna 3 minuten achter.

assen 6 juni 2018 om 21:44

Ik lag ook krom met die ’tevredenheid’ in de titel van de post. Complimenten aan de redactie.

Alexander 7 juni 2018 om 10:19

Ik ben blij te horen dat Boom weer beter begint te rijden. Laat hem nu alsjeblieft uitrijden. Kan het niet aan steeds DNF achter zijn naam te zien. Daarnaast heeft die jongen glorie nodig als motivatie dus ik zou hem lekker iets laten proberen. De vlucht of keihard gat dichtrijden naar kopgroep ofzo. In ieder geval in beeld zodat hij in de samenvatting zit. Ik ben ook ERG benieuwd naar Tolhoek. Hopen dat hij net achter de grote kanonnen finisht dat zou geweldig zijn. Tegelijk of ervoor uitzonderlijk goed.

Headlines

Populair

Materiaalzone