Tevredenheid bij Jumbo-Visma na openingsetappe Ronde van Catalonië

dinsdag 22 maart 2022 om 09:09
Tevredenheid bij Jumbo-Visma na openingsetappe Ronde van Catalonië

Tom Dumoulin kwam de etappe zonder kleerscheuren door - foto: Cor Vos

In een rit die werd overschaduwd door de hartstilstand van Sonny Colbrelli, wiens situatie inmiddels stabiel is, kende Jumbo-Visma geen problemen. De Nederlandse formatie reed de hele dag attent van voren. Dat zag ook sportief directeur Merijn Zeeman. “Het was een listige finale en die zijn we heel goed doorgekomen.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het begon al na goed vijftig kilometer koers. Een stevige zijwind zorgde namelijk voor waaiers, waardoor het peloton in twee groepen scheurde. Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Rohan Dennis zaten namens Team Jumbo-Visma in de voorste negentienkoppige groep. Het bleek echter geen beslissend moment in de koers, aangezien er na verloop van tijd weer sprake was van een hergroepering.

Waaiergevaar 
De openingsetappe van de Ronde van Catalonië draaide uit op een sprint tussen de rappe mannen. Jumbo-Visma wist zich niet te mengen in het sprintgeweld, maar Sam Oomen, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk kwamen wel gewoon in dezelfde tijd als winnaar Michael Matthews over de streep. “Het was een hele pittige dag”, begint Zeeman zijn verhaal op de ploegsite van Jumbo-Visma. “In het midden van de etappe was er een lang stuk met zijwind.”

“Gelukkig waren we goed voorbereid en zaten Steven, Robert (Gesink, red.) en Rohan (Dennis, red.) in de voorste groep. Voor ons was het een perfecte situatie en voor de klassementsrijders die niet mee waren, was het alle hens aan dek. Rohan en Robert hebben Sam en Steven in de slotfase goed afgezet. Het was een listige finale en die zijn we heel goed doorgekomen. Al met al was het een goede en bemoedigende start van deze ronde”, besloot Zeeman.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 22 maart 2022 om 09:17

Ja, lekker op kop gereden, prima.

0
bunchsprinter 22 maart 2022 om 09:30

Ach ja. Het is een beetje praten om het praten volgens mij. Voegt weinig toe dit interview. Ze waren attent en hebben geen kandidaat winnaar, dus als je id zelfde tijd finisht dan is het prima

0
peter s 22 maart 2022 om 09:34

Ach ja , beetje reageren om het reageren..Voegt niets toe

0
ThorHushovd 22 maart 2022 om 10:32

Nou je leest duidelijk dat Sam en Steven de kopmannen zijn en niet Dumoulin. Dat voegt dan wel iets toe voor mij.

0
AWestie 22 maart 2022 om 09:40

Ik dacht even dat het verboden woord werd gebruikt door iemand van TJV, maar het is de koppenmaker van WF ;)

0
Dikke Man 22 maart 2022 om 10:00

De blik van Tom naast het verboden woord zorgt ook voor een ongeëvenaard contrast.

0
Turtlehead 22 maart 2022 om 11:43

Poep op zijn gezicht?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone