Teunissen debuteert in Le Samyn: “Bij Jumbo-Visma sloegen we veel wedstrijden over”

dinsdag 28 februari 2023 om 10:39
Teunissen debuteert in Le Samyn: “Bij Jumbo-Visma sloegen we veel wedstrijden over”

foto: Cor Vos

Mike Teunissen reed zaterdag naar een elfde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad en ook in Le Samyn mikt hij vandaag op een goede uitslag. Het is voor het eerst dat de Nederlander aan de start staat van de doordeweekse semiklassieker. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt hij over zijn ambities en zijn vertrek bij Jumbo-Visma.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik kan niet ontkennen dat sinds mijn ritwinst in de Tour in 2019 er de klad een beetje is ingekomen. Het zou dus een beetje raar zijn om te spreken van persoonlijke ambities”, begint Teunissen. “Maar je hebt gelijk: zonder Biniam is deze ploeg bereid om iedereen kansen te geven. Nu is het aan mij om die kansen te pakken.”

Er is niets mooier dan ‘de koers kleuren’, stelt de 30-jarige renner. “Maar is het niet raar om te zeggen dat ik een semiklassieker ga winnen als je beste resultaat in 2022 een twaalfde plaats in de E3 Harelbeke was? Probeer maar eens een koers te winnen tegenwoordig!”

“Ach, ik ben al blij dat ik dit jaar veel mag koersen”, gaat Teunissen door. “Bij Jumbo gingen we voor de klassiekers op hoogtestage en sloegen we veel wedstrijden over. Ik heb dit jaar al op Mallorca gereden en stond aan de start in Valencia. Dat zijn koersen die ik vroeger niet reed omdat ik de hele tijd op een berg zat. Le Samyn, da’s bijvoorbeeld een koers die ik nog nooit heb gereden. Een mooie koers, een onderschatte koers ook. Probeer maar eens, zei de ploeg. Dit is zo’n kans die ik moet proberen te grijpen.”

Biniam Girmay steunen
Teunissen benadrukt ook dat Intermarché-Circus-Wanty geen kleine ploeg meer is. “Deze ploeg heeft overal kansen en met Girmay hebben we een unieke renner in de rangen, iemand die hier en daar wel wat steun kan gebruiken. En daarvoor hebben ze mij aangetrokken. Ik sta een aantal trapjes lager dan iemand als Biniam Girmay. Ik vind het ook prettig om te werken voor een renner die de koers kan winnen en kijk er dus naar uit om met hem de klassiekers te rijden. Het zal anders zijn dan met Wout (van Aert, red.), maar daarom niet minder leuk.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Le Samyn 2023 – Wordt het een sprinter of een klassieke renner?

Dit artikel delen:

9 Reacties

kelderfan 28 februari 2023 om 10:56

Go, go Mike Teunissen. Die gaat ons verrassen dit seizoen.

2
tdola 28 februari 2023 om 11:03

In positieve of negatieve zin? Ik geloof eerlijk gezegd niet in topresultaten van hem, maar hij mag me verbazen.

1

Waarom niet? Heeft zo in de periode 2017 – 2019 heel degelijke voorseizoenen gereden. En toch ook mooi een Tour etappe en geel en rood gedragen. Het is geen wereldtopper, maar ook geen koekenbakker.

1
Oblomov 28 februari 2023 om 11:25

Meer renners zouden bij de keuze voor een ploeg moeten laten meewegen welke wedstrijden er buiten de World Tour gereden worden.

Van Baarle heeft ook dat rare palmares, met flink wat overwinningen als junior en belofte en vervolgens jarenlang bijna niets, omdat hij bij ploegen heeft gereden die de neus ophaalden voor de kleinere eendaagse wedstrijden. Le Samyn, Dwars door het Hageland, Schaal Sels/Antwerp Port Classic, Ronde van Drenthe, Binche – Chimay – Binche, Tro Bro Leon en noem maar op, allemaal fantastische wedstrijden om te rijden als die overwinning in een WT-klassieker (nog) te hoog gegrepen is.

2
Gr.R. 28 februari 2023 om 13:55

Terecht punt, maar zo’n van Baarle is beslist multifunctioneel. Daar zagen ze nog een ronderenner in.

En dit soort koersen als Samyn waren voor TJV, nauwelijks interessant. De kern van de ploeg is er voor de grote rondes en de grote klassiekers. Dan kost een ploeg opstellen voor Samyn gewoon geld. Er moet zes a zeven renners naar toe, twee of drie ploegleiderswagens, een bus, ploegleiding zelf, mecaniciens, een masseur wellicht. Hotels boeken etc. voor een koers die je feitelijk niks oplevert…

0
Romāns Vainšteins 28 februari 2023 om 14:00

Van Baarle gaat aankomende tour de renner zijn die halve klimmen voor zijn rekening neemt indien nodig. Die is net zo multi-inzetbaar als van Aert. Gouden aankoop van Jumbo.

0

Is hij zijn 7e plek in PR vergeten?

0
Oblomov 28 februari 2023 om 11:28

Hij had het over vorig jaar.

0
Kopinkas 28 februari 2023 om 14:53

Vorig jaar zou ik nog ‘All I need is a miracle’ van Mike & the Mechanics geneuried hebben, maar nu heb ik er gek genoeg meer vertrouwen in. Klinkt alsof er een goeie kop op zit, met een realistisch zelfinschattingsvermogen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone