Teleurgestelde Matthews: “Werd geblokkeerd in de sprint”

woensdag 17 april 2019 om 19:37
Teleurgestelde Matthews: “Werd geblokkeerd in de sprint”

foto: Cor Vos

Michael Matthews was teleurgesteld na zijn vierde plaats in de Brabantse Pijl. De Australiër van Team Sunweb wilde het werk van zijn ploeggenoten belonen met de overwinning en had tot aan de finish uitzicht op de winst. Uiteindelijk bleek plek vier voor hem weggelegd.


“De jongens reden goed vandaag en we zaten altijd in een goede positie vooraan in het peloton”, blikte Matthews terug op de koers. “Ik wist de aanvallen te pareren en we vormden uiteindelijk een sterke groep van vier.” Met Julian Alaphilippe, Mathieu van der Poel en Tim Wellens reed hij naar de streep en hij zat in het derde wiel bij het ingaan van de laatste 250 meter.

Toen de sprint begon, raakte hij ingesloten en moest hij genoegen nemen met de vierde plek. “Ik werd wat geblokkeerd in de sprint en ik ben teleurgesteld dat ik na het werk dat ze de hele dag hadden verricht geen beter resultaat voor het team kon behalen.”

‘Hij verloor zijn momentum’
Ploegleider Aike Visbeek was tevreden over het optreden van Team Sunweb. “Het is jammer dat de sprint niet vlekkeloos verliep en Michael ingesloten raakte bij de dranghekken. Daardoor verloor hij zijn momentum. Uiteraard is Michael teleurgesteld in het resultaat, maar de team spirit en het teamwork dat we vandaag toonden, geeft ons vertrouwen voor de komende koersen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Wildebert 17 april 2019 om 19:40

Is toch aardig bezig de meubelen te redden voor Sunweb in een matig voorseizoen. En die Hirschi zit er ook weer goed bij.

achterhoeker 17 april 2019 om 19:53

Had toch niet gewonnen van Mathieu

Remys 17 april 2019 om 20:01

Hij zit aan de verkeerde kant om te sprinten. Had niet gewonnen van MvdP

jooprioolpijp 17 april 2019 om 20:01

2e had er ingezeten, wellicht.

xistnc 17 april 2019 om 20:04

Bling hing al een paar keer aan de rekker. Als je niet helemaal fris meer bent, is ook een sprint rechtdoor geen garantie voor een veel betere uitslag. Al was hij allicht Wellens voorgebleven.

LennartZ 17 april 2019 om 20:22

Als hij zelf eerder was aangegaan was hij nooit ingesloten geweest, flip kwam van achter hem en wilde het wiel van vdPoel, beetje eigen fout dus.

lauran 17 april 2019 om 20:44

Tweede of derde was mogelijk geweest. Alaphilippe reed hem wel bewust klem aangezien Matthews duidelijk naast hem zat. Er zijn renners voor minder uit koers gezet.

DeGroteMolen 17 april 2019 om 21:11

Koers in België. Gaan de kopman van QS echt niet straffen als het niet over over over duidelijk over de grens is.

Jowinho 17 april 2019 om 23:10

Dan moet je PCM gaan spelen, kun je door elkaar heen sprinten.

Martijn Arensman 17 april 2019 om 20:45

Ik mijn beleving mist Bling wat zelfreflectie. Hing een paar keer flink aan de rekker toen er demarreert werd. Kwam ook met veel moeite met MvdP overgestoken toen de ontsnapping ontstond.

Maar met Bling komt het wel goed. Hij staat nog niet superscherp en kan nog groeien qua vorm.

MvdP mag niet te lang meer koersen, die staat echt graatmager.. Een korte sabbatical en Schurter erop leggen.

DeGroteMolen 17 april 2019 om 21:08

Zondag een nieuwe kans voor Matthews. Om tweede te worden dan.

Djoop 17 april 2019 om 21:48

Toch knap om als sprinter 4e te worden in dit groepje.

Kannibaal van Schepdaal 18 april 2019 om 09:59

Haha, is inderdaad een puike prestatie.

Hij raakte ingesloten omdat hij geen initiatief durfde nemen en misschien ook niet meer zo alert was nadat hij een paar keer moest harken om er bij te blijven. Hij nam wel mooi het initiatief door op de laatste steile strook tempo te maken en zo de anderen de zin om aan te vallen te ontnemen, maar daarna was hij te passief en nam van der Poel het commando over. Dat heeft ook met frisheid te maken, denk ik.

Evlojami 17 april 2019 om 22:01

Deed ook met afstand het minste werk in de breakaway. Als je het dan ook nog voor elkaar krijgt als meest ervaren afmaker van alle vier om daar je sprint te beginnen is het je eigen schuld. Niet lopen mauwen dus.

HSV 18 april 2019 om 22:00

Eens. Vind em vaak tegen zuigen aanzitten om dan op ’t laatst te poefen. Niet zo extreem als Gerrans maar wel genoeg om aan hem te denken. Aussie stijl misschien. Hoewel Ewan dat minder heeft.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.