Tejay van Garderen met vertrouwen richting Etna
maandag 8 mei 2017 om 17:55

Tejay van Garderen met vertrouwen richting Etna

Tejay van Garderen is het openingsweekend van de Giro d’Italia goed doorgekomen. De kopman van BMC liep geen tijdsverlies op en staat op gelijke hoogte met zijn concurrenten. Hij kijkt dan ook met vertrouwen vooruit naar de eerste confrontatie bergop. “Ik voel me erg goed,” vertelt hij aan Cyclingnews.

Van Garderen had meer geluk dan ploeggenoot Rohan Dennis, die door een valpartij enkele minuten verloor. “Het is jammer wat er met Rohan Dennis is gebeurd. Maar ik denk dat we redelijk goed van het eiland afgekomen zijn”, kijkt hij terug.

De etappe richting de Etna zal volgens Van Garderen voor verschillen zorgen. “Wanneer een etappe eindigt met een klim van vijftien kilometer, zal het altijd bepalend zijn wanneer het gaat om tijdsverschillen en het klassement. Het wordt de eerste grote test deze Giro.”

Hij ziet Vincenzo Nibali als één van de voornaamste kandidaten om de etappe te winnen. “Hij zal gemotiveerd zijn omdat we in de buurt van zijn huis komen”, denkt Van Garderen. “Wanneer Nibali gaat, dan moet je mee. Je kan niet zeggen dat je hem later wel terughaalt, want dan zou je wel eens te laat kunnen zijn.”

Nu er al vroeg een aankomst bergop wacht, is de vraag of het tactisch slim is om het roze te pakken. “Het is natuurlijk nog vroeg in de Giro. Je weet niet of iemand het roze wil pakken en wil proberen om het tot aan Milaan te verdedigen. Maar er zullen verschillen ontstaan op de Etna”, voorspelt hij. “Wanneer Nibali de kans krijgt om te winnen, dan zal hij zijn kans grijpen.”

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
8 mei 2017 18:12
Als je mede-kopman meer dan 5 minuten verliest, kan je toch niet tevreden zijn als ploeg lijkt me. Van Garderen is uiteraard blij dat nu iedereen voor hem zal moeten rijden.
8 mei 2017 18:14
Ik heb vertrouwen in Van Garderen voor deze en volgende week. Daarna zal zijn traditionele off-day snel komen.
8 mei 2017 18:15
Morgen verwacht ik hem wel vooraan. De klim zou hem moeten liggen en we zijn pas net onderweg. De vraag zal denk ik zijn hoe goed hij zich nog voelt in de zware derde week.
8 mei 2017 18:16
Dennis was geen medekopman maar had een vrije rol om uit te proberen wat hij kan en om te leren. Dus voor BMC is er niet heel veel veranderd eigenlijk.

Vind Tejay scherp overkomen, denk dat hij en Mollema wel eens twee namen kunnen gaan worden die boven verwachting gaan presteren. Blijven lekker onderbelicht en dat is volgens mij best prettig.
8 mei 2017 18:29
Quote:
Wanneer Nibali gaat, dan moet je mee.


En precies daarom zal Nibali morgen niet winnen.

Al in het voorbeschouwingstopic geschreven, maar hier is het eigenlijk relevanter (omdat Van Garderen het er over heeft):

Nibali laat zijn ploeg keihard voor hem rijden, want ze zijn op Sicilië. Hij valt aan, waait weer terug en krijgt het vervolgens achterin het groepje zelfs lastig. Niemand komt weg door de wind en doordat niemand elkaar iets gunt, en dus gaan we sprinten met een mannetje of 8. Zie de sterren hierboven in het voorbeschouwingstopic.
8 mei 2017 18:43
Ja nou hoef ik dus niet meer te kijken LyndaLid, bedankt... kan je gelijk even voorspellen of Feyenoord volgende week gaat winnen? Scheelt mij weer een week vol met stress.
8 mei 2017 18:44
Nee, niks onvoorspelbaarder dan Feyenoord :D
8 mei 2017 18:53
@ll
Zit nogal rek in sprinten met een mannetje of acht, alleen hoef je niet te sprinten natuurlijk maar je enthousiasme kan me toch wel bekoren af en toe.
Benieuwd of er veel vulk aan de top staat en krijgen we spartacus en xistnc in beeld met een Zeeuwsche(ik worstel en kom boven) leeuw of zo.
8 mei 2017 19:21
Tejay is door zijn verleden toch echt zo'n renner geworden die je alles wil gunnen. (of is het enkel bij mij zo?). Ik hoop echt dat zijn Giro morgen niet gedaan is.
@LL
Daar ben je wel erg zeker van. Zwakke Nibbels, ok. Sprinten met 8 ofzo man? Daar wil ik je morgen nog eens op wijzen. Wacht, en geniet van de grote GT show, of schrijf ik de initialen van Mikel Landa nu verkeerd?
8 mei 2017 19:28
Ik denk dat het een grotere groep is waarbij de sterkste knechten tempo blijven maken en geen van de favorieten wil aanvallen. Tot de laatste km, voor ritwinst.
8 mei 2017 19:45
Wanneer gaat BMC nu eens de sterkte van Ben Hermans inzien? En deze toch tenminste op gelijke of zelfs hogere hoogte plaatsen als Van Garderen? Akkoord, Hermans zal zo een rit nooit winnen vanuit een peloton met favorieten, maar Tejay evenmin. Van Garderen zakt er ook altijd wel op een gegeven moment door in een ronde.
8 mei 2017 19:47
Als Ben Hermans twee keer vijfde is geworden in de Tour.
8 mei 2017 19:52
@Quitenri
Volgens mij wordt het in deze Giro mooi verdeeld: TJ zit vol vertrouwen en zakt binnen een dag of tien door het ijs, Hermans die nu nog herstelt van zijn gebroken ribben, vindt in de laatste week zijn tweede adem... Dus, om de betreurde en in NL ongetwijfeld volstrekt onbekende Louis Neefs te citeren "ergens zowat halverwege, kwam ik hem toevallig tegen, en het feit dat ik ook wel eens wat wou zien, maakte mij tot vriend van Ben-jamin..."
8 mei 2017 20:20
@Nederbelg Nu al te diep in het glaasje gekeken?
Die 8 man sprinten wil ik wel geloven, maar dan wel vijf minuten na de etappewinnaar (en ja, ik heb ook al een whisky achter mijn kiezen)
8 mei 2017 20:31
@assen
Boeiend dat 'door het ijs zakken' bij jou onmiddellijk de connotatie whisky oproept. IJs + een nachtje doorzakken, ik snap het helemaal hoor. En dan krijg je al eens een 'Panic' reactie. En nu allemaal samen met Morrissey: 'Hang the...'
8 mei 2017 20:33
@nb
Margrietje was misschien wel een grotere hit bij ons, wellicht gepromoot door Koelewijn die het in zijn eerste hit al op nam voor de zwarte pieten, zijn tijd ver vooruit.
8 mei 2017 20:38
@schipperaar
De vraag is in dat geval voor wie de 'rozen zullen bloeien' (of het roze?), en voor wie het 'de laatste keer' zal zijn...
8 mei 2017 21:26
@Lyndalid

Tjah, als je moet blijven vasthouden aan de prestaties van 5 jaar geleden... In de Tour van 2012 waar Van Garderen 5e werd, werd Jurgen VDB 4e... En wat presteert die nu nog? Juist ja ;) .
8 mei 2017 21:29
Ik zie Nibali ook niet winnen hoor.Veel kans dat er enkelen uit de ontsnapping voorop blijven.Ik ben benieuwd of Ciccone zich een eerste keer gaat tonen.
8 mei 2017 21:41
Er zal denk ik geen groep vooruit blijven hoor...
Ploegen van Nibali en Pozzovivo zullen vast controleren.
Sky zal op de laatste klim een treintje oproken...

Denk ook dat ze met een (wat groter) elite groepje naar de finish zullen rijden.
Quintana zal zijn neus dan als eerste aan het venster steken, met paar seconden voorsprong vanuit een lange sprint naar de finish. Hopelijk met 3 Nederlanders in zijn wiel (of het liefst nog voor hem)
8 mei 2017 22:12
@NB
Wellicht de tour of flanders gemist van Herman van Veen, draait nog in nederland(veghel, waalwijk).
Zijn dubbel van begin 80(dacht ik) is nog altijd meesterlijk.
Mooi idee overigens van Tejay, trouwen op de Etna, best ver en met een beetje geluk gratis vuurwerk.
8 mei 2017 22:16
Morgen wordt een gesloten koers met weinig verschil. De meeste ak mannen houden graag hun energie voor komend weekend. Ik verwacht geen ritwinst van Quintana ivm roze trui verplichtingen. Eerder een subyopper
8 mei 2017 22:28
@ quinteri

Nou, hoe reed Vandenbroeck in Romandië en hoe reed Van Garderen daar? Juist ja ;)
8 mei 2017 22:29
Wat ziet ie er dun uit! Lijkt wat op Rasmussen in zijn "goede" jaren. Kan dus gaan verrassen tenzij het gaat sneeuwen deze giro, dan gaat hij net als Ivan Basso,destijds in topvorm, ziek worden...
8 mei 2017 22:38
Volgens de bookies is pinot de te kloppen man. Toch wel verrassend. Ik zet in op Dumoulin of een wegblijvert als Dupont.

Reacties zijn gesloten.