Tejay Van Garderen is klaar voor winst in Californië

donderdag 9 mei 2013 om 08:29

Tejay van Garderen

foto: Sirotti

Komende zondag start de achtste Amgen Tour of California. Eén van de grote favorieten aan de start is Tejay Van Garderen. Kan de 24-jarige renner Robert Gesink opvolgen in de rittenkoers? “Ik ben er klaar voor,” zegt hij zelf.

De renner van BMC Racing werd dit jaar tot nu toe vierde in Parijs-Nice en derde in het Criterium International. De laatste tijd heeft hij voornamelijk getraind vanaf de Ronde van het Baskenland. Ook kreeg hij in de tussentijd een dochter.

“Ik moet flexibel zijn met het weer en de toevoeging aan onze familie, maar ik heb het gevoel dat ik goed gewerkt heb en ik ben er klaar voor,” verklaart de Amerikaan op VeloNews, “Om te winnen heb je een sterk team nodig en ik denk dat wij het sterkste team hebben op het vlakke en bergop.”

Ook ploegleider John Lelangue schuift Van Garderen naar voren als kopman in Californië. “Het hele team is toegewijd om Tejay te helpen voor het algemeen klassement.” De Belg zegt echter wel dat de ploeg ook dagzeges wil pakken in de thuisronde van de ploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair