Tejay van Garderen gaat voor podiumplek in Tour de France 2015

donderdag 18 december 2014 om 11:38
Tejay van Garderen

foto: Sirotti

Tejay van Garderen heeft zich tot doel gesteld om volgend jaar juli op het podium te staan van de Tour de France. Ondanks het ontbreken van een lange tijdrit denkt de 26-jarige Amerikaan zijn prestatie van afgelopen seizoen te kunnen verbeteren.

Van Garderen eindigde afgelopen juli als vijfde in het eindklassement. “Wanneer alles volgens plan was verlopen, dan had ik dit jaar al een paar plekken hoger kunnen eindigen. Ik denk dat dit voor volgend jaar ook zo is,” vertelt Van Garderen aan Cyclingnews.

Hij betreurt het dat de lange tijdrit ontbreekt. “Ik vind het jammer dat er geen behoorlijke tijdrit in het parcours zit. Christian Prudhomme heeft gezegd dat de winnaar van de Tour de meest complete renner zou moeten zijn. Daarom heeft hij een etappe in de Ardennen en een rit over kasseien toegevoegd. Ik ben het met hem eens dat de winnaar een complete renner zou moeten zijn, maar er ontbreekt nog een essentieel onderdeel om daadwerkelijk van een complete renner te mogen spreken,” stelt hij, doelend op de tijdrit.

Zijn voorbereiding op La Grande Boucle heeft hij al in zijn hoofd zitten. “Ik zal enkele andere etappekoersen rijden. Ik begin in Oman. Daarna volgt Parijs-Nice en met Catalonië en Baskenland twee Spaanse rondes. De Dauphiné wordt mijn laatste wedstrijd voor de Tour.”

Lance Armstrong
Van Garderen trainde onlangs achter de motor met Lance Armstrong. Hij verdedigt de gevallen wielerheld. “Ik snap niet waarom er met twee maten gemeten wordt,” geeft hij aan. “Mijn gebruikelijke trainingspartner was er niet. Lance woont slechts enkele straten verderop. Hij had een Vespa en vrije tijd. Daarom vroeg ik hem. Mensen mogen ervan denken wat ze willen. Ik vind dat hij wel genoeg gestraft is.”

Acht nieuwe ploeggenoten
Gisteren werd BMC Racing in het Spaanse Denia aan de pers gepresenteerd. Manager Jim Ochowicz bevestigt de hoge verwachtingen van zijn kopman Van Garderen. “Het is onze ambitie om Van Garderen in de Tour naar een hoger niveau te brengen. We willen hem op het podium krijgen,” citeert CyclingWeekly de Amerikaan.

Greg Van Avermaet wordt uitgespeeld in het Vlaamse voorjaar, terwijl Philippe Gilbert kopman is tijdens de Ardennenklassiekers. “We gaan naar de klassiekers om een overwinning mee naar huis te nemen. Misschien wel een twee,” aldus Ochowicz.

BMC verwelkomt acht nieuwe renners. Met Alessandro De Marchi, Damiano Caruso (beiden Cannondale) en Manuel Senni arriveren er drie nieuwe Italianen. De Belg Dylan Teuns en de Zwitser Stefan Küng komen over van de opleidingsploeg. Andere nieuwkomers zijn de Australiër Campbell Flakemore (Avanti), de Luxemburger Jean-Pierre Drucker (Wanty-Groupe Gobert) en de Amerikaan Joey Rosskopf (Hincapie Sportswear).

“Met Cadel Evans en Samuel Sánchez verliezen we twee renners voor de grote rondes, maar we hebben een groep nieuwe renners die op verschillende terreinen uit de voeten kunnen,” stelt Ochowicz vast. “Campell Flakemore en Stefan Küng zijn zeer goede tijdrijders. Manuel Senni is een geweldige klimmer en Dylan Teuns kan de Ardennenklassiekers rijden.”

Selectie BMC Racing 2015
flag-co Darwin Atapuma
flag-us Brent Bookwalter
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Damiano Caruso
flag-it Alessandro De Marchi
flag-au Rohan Dennis
flag-ch Silvan Dillier
flag-lu Jempy Drucker
flag-au Cadel Evans
flag-au Campbell Flakemore
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Ben Hermans
flag-ch Stefan Küng
flag-be Klaas Lodewyck
flag-fr Amaël Moinard
flag-it Daniel Oss
flag-us Taylor Phinney
flag-it Manuel Quinziato
flag-us Joey Rosskopf
flag-ch Michael Schär
flag-it Manuel Senni
flag-us Peter Stetina
flag-be Dylan Teuns
flag-be Greg Van Avermaet
flag-us Tejay van Garderen
flag-sk Peter Velits
flag-ch Danilo Wyss
flag-de Rick Zabel

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair