‘Tegenvallende’ Sivakov verloor gewicht: “Misschien wel iets te snel”

dinsdag 18 februari 2020 om 15:30
‘Tegenvallende’ Sivakov verloor gewicht: “Misschien wel iets te snel”

foto: Cor Vos (archief)

Pavel Sivakov begon met hoge verwachtingen aan de Tour de la Provence, maar de Russische klimmer kwam er niet aan te pas op de flanken van de Mont Ventoux. Tim Kerrison, de coach van Sivakov bij Team Ineos, heeft wellicht een verklaring voor het mindere presteren van de jonge renner.

Sivakov verloor in de winter namelijk de nodige kilo’s, in de hoop zo goed mogelijk te presteren tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen. “Hij weegt op dit moment net zoveel als tijdens de voorbije Ronde van Polen, een wedstrijd die hij winnend wist af te sluiten. Hij was echt gebrand op een goede prestatie op de Mont Ventoux.”

“Het ging misschien wel te snel”, doelt Kerrison in gesprek met Cyclingnews op het gewichtsverlies. “Hij betaalde een prijs tijdens de etappe naar de Ventoux.” Sivakov kwam als dertigste over de streep, op meer dan vier minuten van winnaar Nairo Quintana. “Het is een goede les voor jonge coureurs om de juiste balans te vinden tussen gewicht en kracht”, aldus Kerrison.

Sivakov zelf spreekt niet over zijn gewichtsverlies, maar de beloftevolle ronderenner is wel erg teleurgesteld na een tegenvallende editie van de Tour de la Provence. “Ik was helemaal nergens, ik begon gewoon te voortvarend aan de Ventoux. Ik wilde mezelf echt laten zien, maar ik hoef pas later in topvorm te zijn”, probeert de klimmer zichzelf op te peppen in aanloop naar de Tour de France.

Dit artikel delen:

7 Reacties

koos verrek 18 februari 2020 om 15:53

ketones! moet je leren mee om te gaan

0
Brabander 18 februari 2020 om 17:29

Daar is-ie weer. Ketonen Koos :)

0
Romāns Vainšteins 18 februari 2020 om 16:15

Een Fransman die stopt met boter vreet kan nooit goed gaan.

0
Wheely 18 februari 2020 om 16:20

Een goede balans is alles! De parcoursen van de grote rondes zouden wat dat betreft ook wat afwisselender mogen zijn zodat het zo licht mogelijk zijn weer wat minder belangrijk wordt. Leuk die lichtgewichtjes maar de power op andere vlakken maakt het ook interessant.

0
Samlambeej 18 februari 2020 om 18:01

Hoeveel hij woog, nu weegt, verloor en per week is het grootste geheim.
De diëtist van de ploeg zegt nooit meer dan 1 kg per week verliezen
Ik kan het beamen. Meer = hongerig zijn vanwege te groot caloriedeficit.

0
Kevin Lowagie 19 februari 2020 om 09:15

Zijn Tour selectie wordt hierdoor wel wat moeilijker. In Tour de Provence kan je een slechte dag veroorloven. In de Tour de France moet je er elke dag staan, vooral als je met Bernal, Froome en Thomas drie kandidaat Tourwinnaars hebt. De helpers zullen geen steken mogen laten vallen. Ik zie hem liever nog eens de Giro/ Vuelta rijden.

0
Binda 19 februari 2020 om 11:06

Die hele anorexia hype in het peloton hangt mij een beetje de keel uit. Het draait er tegenwoordig alleen nog maar om hoe licht een renner kan worden zonder ziek te worden. Lijkt mij niet gezond voor de lange termijn.
Zelfs Quintana zag er lichter uit in de Provence dan dat hij er andere jaren.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone