Teamsprintsters bezorgen Nederland eerste EK-medaille

woensdag 16 oktober 2019 om 21:23
Teamsprintsters bezorgen Nederland eerste EK-medaille

foto: Cor Vos

Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx hebben de eerste Nederlandse medaille gewonnen op de Europese kampioenschappen baanwielrennen. In de bronzen finale werd over twee ronden gewonnen van Litouwen. De Europese titel was voor Rusland.

De Nederlandse vrouwen waren al prima onderweg in de kwalificatie, waar de tweede tijd werd geklokt. Hoewel een ronde later Spanje werd verslagen, moesten ze toezien hoe Rusland en Duitsland zich plaatsen voor de finale. Daardoor was voor de Nederlandse vrouwen de bronzen medaille het hoogst haalbare. In de strijd om de derde plek klokten Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx 33,023 en daarmee waren ze drietienden sneller dan Litouwen.

Ploegenachtervolging
Even daarvoor waren de eerste ronde voor de ploegenachtervolging afgewerkt. Dat bleek het eindstation voor de jonge Nederlandse ploeg met Mylène de Zoete, Amber van der Hulst, Kirstie van Haaften en Bente van Teeseling, die zich eerder op de dag knap door de kwalificatie hadden gewerkt. Na vier kilometer was België (4:21,933) de betere dan de Nederlandse vrouwen (4:31,634).

Dit artikel delen:

1 Reactie

Maenhout 16 oktober 2019 om 22:58

Waarom rijden de mannen met drie, en de dames met twee deelneemsters? Zo’n kort onderdeel kan toch gerust gelijkgetrokken worden qua afstand?

Headlines

Materiaalzone