Teamsprinters na derde winst op rij: “Liggen aardig op schema”

zaterdag 1 december 2018 om 08:48
Teamsprinters na derde winst op rij: “Liggen aardig op schema”

Harrie Lavreysen - foto: Tim van Hengel

Voor de derde keer op rij pakten de Nederlandse teamsprinters goud op de Wereldbeker baanwielrennen. Nadat al werd gewonnen in Saint-Quentin-en-Yvelines en Milton, werd gisteravond ook in Berlijn goud gepakt. In de finale werden de Britten opzij gezet, bovendien in een razendsnelle tijd van 42,467 seconden.

“Ik schrok eigenlijk wel een beetje van die laatste tijd. Ik dacht: aan wie hebben we dát het meest te danken?”, reageerde starter Nils van ’t Hoenderdaal na afloop bij de NOS. Samen met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland joeg hij de gemiddelde snelheid ruim boven de 63 kilometer per uur. “Maar volgens mij hebben we alledrie wel erg hard gereden. Dat is wel mooi.”

Sam Ligtlee had Nederland door de kwalificatieronde geholpen, maar zijn plekje werd vervolgens ingenomen door Jeffrey Hoogland. Daarom volgde hij de finale langs de kant van de piste. “Toen de Britten de eerste ronde hadden gedaan, lagen ze iets achter, maar toen wist ik wel dat het goed ging komen”, zei Ligtlee. “Deze jongens hebben het hele jaar al een topniveau laten zien.”

Op schema voor de Spelen
Lavreysen vond de eindtijd heel mooi om op te borden te zien staan. “Als je dan terugkijkt naar Rio 2016 (toen Groot-Brittannië in 42,440 seconden goud pakte, red.), dan liggen we aardig op schema. Ik was zelf blij met mijn eigen tijden, maar ik merkte wel dat ik drie keer moest rijden vanavond. De laatste keer was op cruise control, maar toen kon Jeffrey het heel mooi afmaken.”

“Het is prachtig”, zei Hoogland, de derde man in de finale. “Ze maken het me het hele seizoen eigenlijk al vrij makkelijk. Ze trekken mij op snelheid en gevoelsmatig hoef ik het dan alleen nog maar af te maken en dan rijden we al vaak een halve seconde harder. Dus ik denk dat we het met z’n allen goed doen.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair