Teammanager UAE Emirates: “Philipsen doet me denken aan Tom Boonen”

woensdag 5 december 2018 om 08:14
Teammanager UAE Emirates: “Philipsen doet me denken aan Tom Boonen”

foto: IsolaPress

Joxean Fernandez Matxin, teammanager bij UAE Emirates, heeft het volste vertrouwen in Jasper Philipsen. “Het absolute fenomeen, misschien wel de grootste, heet Jasper Philipsen”, looft hij de jonge Belg in een interview met het Spaanse Marca.

De Spanjaard houdt zich niet in en vergelijkt Philipsen zelfs met een andere grootheid uit de Belgische wielergeschiedenis. “Zijn profiel als wielrenner lijkt heel erg op dat van Tom Boonen. Met eenzelfde potentieel”, aldus Matxin. “Een grote kandidaat om dit jaar het wereldkampioenschap voor beloften te winnen.”

Matxin benadrukt de grote stappen die Philipsen de laatste jaren zet. “Kijk naar zijn afgelegde route. Hij ging van junior naar de U23 en won zijn eerste race direct. En daarna ook nog de tijdrit en het algemeen klassement. Een fenomeen”, blijft de Spanjaard lovend over zijn aanwinst. “En dit jaar heeft hij gevochten om de ritzeges met Fernando Gaviria in de Tour of California”, benadrukt hij nogmaals de snelle ontwikkeling van de jonge Belg.

Dit artikel delen:

9 Reacties

FDJ 5 december 2018 om 09:09

Fijn dat er vanuit je nieuwe ploeg gelijk deze druk wordt opgelegd. Tot nu toe heeft UAE voornamelijk veel geld uitgegeven maar nog niet aan goede begeleiding. Niemand wordt er beter en dit soort uitspraken vind ik tov zo’n jonge renner niet kunnen. Nog even en ze kopen Evenepoel weg bij Quick Step en ze hebben Merckx en Boonen 2.0.

0
Arry1337 5 december 2018 om 09:52

Kristoff (-19), Ulissi (-28), D. Martin (-37) en Costa (-33) zijn de 4 renners die nu in de top 100 staan van de UCI ranking, en alle 4 zijn ze flink gezakt. De hoeveelheid posities heb ik achter de naam weergeven.

Aru is daarnaast zelfs van plek 28 gezakt naar plek 213 (-185) en is naast de overige 4, de enige van de ploeg nog binnen de top 300.

Verder vinden we nog Youssef Mirza op 305, (-12), Jan Polanc op 347 (-186) en Simone Consonni op 354 (-139).

Conclusie: De op papier beste 8 renners van UAE aan het eind van dit jaar zijn, vergeleken met de tegenstand, individueel slechter gaan rijden dan het jaar ervoor.

0
assen 5 december 2018 om 09:46

Mijn buurman heeft ook wel wat weg van Boonen.

0
Turtlehead 5 december 2018 om 10:08

@assen: flink actief in het uitgaansleven ook ;)?

Zulke vergelijkingen passen niet zo goed in de Nederlandse opvattingen over sport, maar in andere landen en ploegculturen kennelijk wel. Je gaat er meestal niet beter door presteren ben ik bang.

Toch ben ik positief benieuwd wat die jongen kan laten zien in zo’n eerste jaar, hopelijk krijgt ie wat kansen in kleinere koersen (en rijden ze m niet kapot door alleen in WT-koersen te pieken).

0
assen 5 december 2018 om 21:39

+1
Nu je het zegt. ;-)

0
josi 5 december 2018 om 10:21

Philipsen heeft zeker talent, maar Boonen streed als debutant op z’n 21ste al vooraan mee in Parijs-Roubaix. Dat zie ik Philipsen toch echt niet doen. Gelukkig legt z’n ploeg hem verder geen druk op.

0
Romāns Vainšteins 5 december 2018 om 10:35

Des te langer de tijd voortschrijdt, des te duidelijker hoe een
unieke, onvergelijkbare coureur Tom Boonen was.

Evenals Cancellara een renner en persoon waar je niet te rap ‘doet me denken aan’ op moet loslaten.

Ik mis ze wel.

0
Mathieu Moller 5 december 2018 om 11:14

Inderdaad. Die twee hebben samen meer kasseimonumenten gewonnen dan alle nog actieve renners bij elkaar (evenveel als je Tafi meerekent).

0
LaurentJalabert 5 december 2018 om 12:01

Missen niet misschien, zeker niet omdat het in die jaren een stuk voorspelbaarder was en we nu een dot Nederlanders hebben die het goed doen op de keien. Maar wat een prachtige coureurs waren dat inderdaad.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone