Teambaas Movistar: “Kans dat Miguel Ángel López tekent is fifty-fifty”

zondag 22 november 2020 om 09:48
Teambaas Movistar: “Kans dat Miguel Ángel López tekent is fifty-fifty”

foto: Cor Vos

Koerst Miguel Ángel López volgend jaar nu wel of niet voor Movistar? Enkele weken geleden deed het gerucht al de ronde, begin november leek de overeenstemming daar, maar teambaas Eusebio Unzué schat de kans zelf op ‘fifty-fifty’.

Eerder werd López nog gelinkt aan BORA-hansgrohe en aan AG2R La Mondiale, maar nu lijkt toch Movistar de nieuwe eindbestemming van de Colombiaanse klimmer. “Ik kan alleen maar zeggen dat we erg veel interesse hebben in Miguel Ángel López”, zo laat Unzué weten aan Bici.PRO.

“Als ik er een percentage op moet plakken, dan zeg ik dat de kans 50% is dat López binnenkort voor Movistar tekent. We zullen binnen een week meer te weten komen”, aldus Unzué, die met Alejandro Valverde, Enric Mas en Marc Soler al drie klassementskopmannen heeft.

In- en uitgaande transfers
Eerder trok Movistar Iván García, Gregor Mühlberger, Gonzalo Serrano en Abner González aan voor 2021. Daartegenover staat het vertrek van Eduardo Sepúlveda, Jürgen Roelandts, die stopt, en de plotseling vertrokken Carlos Betancur. De Colombiaan maakt volgens de UCI sinds eind augustus geen deel meer uit van de Movistar-selectie.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 22 november 2020 om 09:51

Lekker voor ‘m!

Natte spons 22 november 2020 om 10:04

In het artikel wordt een beetje voorbijgegaan aan de kaalslag van een jaar eerder, door de ruzie met die zaakwaarnemer. Er zal budgettair nog wel wat ruimte moeten zijn.

Vinyakke 22 november 2020 om 10:48

Mooie transferperiode nu al, als Superman er ook nog bij komt kan Valverde stilaan echt op pensioen :)

Fikret 22 november 2020 om 12:40

Ik hoop dat de ploeg van Contador een prof licentie voor elkaar krijgt en deze Miguel Angel Lopez als kopman haalt samen met Landa.

KennyKlimmen 22 november 2020 om 12:49

Lopez past goed bij movistar. Ik zeg, doen.

Kannibaal van Schepdaal 22 november 2020 om 13:09

Soler een klassementskopman noemen, nu ja.

En de Valverde van weleer komt wellicht niet meer terug.

Met Lopez en Mas zou je twee Spaanstalige kopmannen hebben om top 5 te rijden in een grote ronde.

Doen, zeg ik.

Valverde op pensioen en Soler de kopmannen bijstaan in de bergen.

Jasper11 22 november 2020 om 13:29

Komkommertijd-nieuws. Pff.

Cochise 22 november 2020 om 14:19

Bijna een maand geleden sprak hij in de Colombiaanse kranten idd ook al van 50-50. Maar goed, dat het nu al enkele weken aansleept is misschien wel nieuws op zich. En ervan uitgaande dat Ganna, Hart en Kwiat gewoon bijgetekend hebben is hij met voorsprong de meest interessante overgebleven “vrije” renner.

Polleke 22 november 2020 om 18:20

Wat een gezwans, de deal is al weken rond… lijkt wel een staatszaak…

Scott Sunderland 22 november 2020 om 19:29

Lopez gaat wel voor Movistar rijden hoor. Dit is gewoon een tactische reactie van Unzué mbt de lopende onderhandelingen. Lopez wil een hoger salaris dan Unzué nu bereid is te geven. Uiteindelijk komt er een compromis.

Headlines

Materiaalzone

Populair