Team Sunweb anticipeert: “Rijden Tour de France een realistisch scenario”
foto: Cor Vos
maandag 16 maart 2020 om 14:29

Team Sunweb anticipeert: “Rijden Tour de France een realistisch scenario”

Bij Team Sunweb wordt geanticipeerd op de crisis die het coronavirus veroorzaakt. Teammanager Iwan Spekenbrink laat weten dat de ploeg trainingsschema’s aanpast, maar dat nog altijd veel onduidelijk is. “Vooralsnog horen wij van de deskundigen dat het rijden van Tour de France een realistisch scenario is. Misschien wat eerder”, zegt Spekenbrink tegen het AD.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“De Tour als een soort start van het wielerseizoen, het klinkt inderdaad vreemd. Maar het is de realiteit”, aldus Spekenbrink, die verwacht dat in maart, april en mei niet gekoerst gaat worden. “En ook daarvoor geldt: alles is afhankelijk hoe deze gezondheidscrisis zich de komende periode zal ontwikkelen.”

‘Gas er nu af en pieken naar de zomer’
“We zijn nu allerlei scenario’s op een rij aan het zetten, en passen de trainingsschema’s van onze renners daarop aan”, zegt Spekenbrink. “Nu in topvorm zijn, heeft natuurlijk geen enkele zin. Daarom gaat het gas er nu af en dan weer pieken naar de zomer. Op een dusdanige manier dat de vorm ook in het najaar er nog kan zijn. Topsporter zijn betekent: doelen formuleren en je beter voorbereiden dan de concurrentie.”

De onzekerheid regeert wel bij Team Sunweb, want de vraag is nog altijd hoe lang de crisis aanhoudt. Dat verschilt per land en per regio. “De eerste stap is nu gezet dat we tot 3 april sowieso niet rijden. Verder zijn we nu druk met organisatoren en overheden bezig over het vervolg. […] Het is complexe materie waar we alles goed op een rijtje moeten hebben”, geeft de teammanager aan.


 
14 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2020 14:43
De verwachting is sowieso dat het virus naarmate het warmer wordt, gaat afnemen, dus ja, ik denk serieus dat de Tour wel door zal gaan.
  16 maart 2020 15:48
  Meer hoop dan verwachting.
  16 maart 2020 20:20
  Spanje en Italie zijn niet de beste voorbeelden.
  16 maart 2020 22:23
  Geen schijn van kans. Het is nu zomer in Australië, waar ook het virus heerst en daar is het tussen de 25 en 33 graden. Dus ik betwijfel of de warmte invloed heeft bij temperaturen onder de 35-40 graden.
16 maart 2020 14:45
De ontwikkelingscurve volgend van de Coronabesmetting in Azie leert dat we even 2 maanden door de zure appel heen moeten bijten waarna het virus zich terugtrekt in zomerreces. Dan moet iedereen zich wel goed aan de aanwijzingen houden om niet geïnfecteerd te raken. Het moet dus kunnen dat de Tour weer een mooie start wordt van een lang seizoen met uitgestelde klassiekers.
  16 maart 2020 15:32
  De lockdown in Azië heeft een wat autocratischer karakter dan de maatregelen tot dusver hier in Europa. Ik bespeur om mij heen nog te veel onverschilligheid om te verwachten dat we het in dezelfde relatief korte tijd redden.
  16 maart 2020 16:19
  Ik heb niet het gevoel dat alle getallen uit China betrouwbaar zijn.
  16 maart 2020 17:39
  maar hoe betrouwbaar zal jouw gevoel zijn?
16 maart 2020 15:38
Lijkt me onwaarschijnlijk. In het beste geval is het virus in mei/juni binnen de perken in Europa. Echter zal niet alles dan weer gelijk normaal lopen en de Tour zal, gezien de enorme organisatie die nodig is en het grote potentieel als nieuwe brandhaard, laat aan de beurt zijn. Verwacht persoonlijk dat de WorldTour op zijn vroegst met San Sebastian weer op gang komt helaas.
16 maart 2020 15:49
Het is heel goed mogelijk dat alles vanaf Mei echt al weer kan, in theorie zou de Amstelgold bijvoorbeeld al een mooi moment zijn, maar dat is in praktijk te snel waarschijnlijk. sommige koersen worden nu echter wel erg snel afgeblazen, als snap ik het van de Giro wel een beetje, maar voor de rest zou ik niet bijvoorbaat cancelen.
16 maart 2020 15:58
Dat is nog maar de vraag en niet alleen vanwege het virus. De economische en financiele wereld zakt binnenkort door zijn stutten. De vraag is dan ook of bedrijven nog geld over hebben om wielerploegen te sponseren.
  16 maart 2020 21:44
  Ze mogen wel een fiets van mij lenen...
  17 maart 2020 11:39
  Je kunt momenteel beter een Supermarktorganisatie als sponsor hebben dan een touroperator..
16 maart 2020 23:16
Grappig vlg deze Duitse longenarts is er vooralsnog niets abnormaals aan de hand.... Met Engelse ondertiteling. https://youtu.be/p_AyuhbnPOI

Reacties zijn gesloten.