Team Sky verwacht geen problemen met inpassen Cavendish

woensdag 12 oktober 2011 om 18:40

foto: Sirotti

Team Sky verwacht niet dat het inpassen van Mark Cavendish voor veel problemen gaat zorgen. Dat vertelde toekomstig ploegleider Kurt-Asle Arvesen tegen de Noorse site Procycling. Gisteren werd bekend dat de wereldkampioen van Kopenhagen in 2012 voor Sky gaat rijden.

“Het is fantastisch dat Cavendish bij ons gaat rijden. Hij kan ons vele overwinningen brengen,” reageerde Arvesen. Hij verwacht niet dat het aantrekken van Cavendish voor problemen zal zorgen met de huidige kopman Edvald Boasson Hagen. “Edvald zal nu iets vaker in de wind moeten rijden om Cavendish te beschermen, maar dat is niet dramatisch. Hij is een totaal verschillende renner die zich blijft ontwikkelen. Wanneer je kijkt naar de etappes die hij in de Tour won, zijn dat compleet andere ritten dan dat Cavendish kan winnen.”

Arvesen denkt niet dat Sky voor de Tour moet kiezen tussen Cavendish en Hagen. “Dat is niet aan de orde. Edvald is één van de beste renners ter wereld. Hij staat nooit ter discussie.” Hij verwacht dan ook geen problemen tussen de twee. “Als je naar de geschiedenis kijkt, zijn er in de Tour genoeg ploegen geweest met meerdere toprenners in één team.”

Toekomstig ploeggenoot Geraint Thomas verwacht evenmin problemen. “Ik ben erg blij met dit nieuws,” vertelde hij tegen de BBC. “Het zal geen probleem worden om zowel voor Cavendish als Bradley Wiggins te rijden. We kunnen zowel Cav ondersteunen in de sprints als Brad in de bergen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone