Team Sky bevestigt komst van Cavendish en Eisel

dinsdag 11 oktober 2011 om 17:46
Team Sky bevestigt komst van Mark Cavendish

foto: Sirotti

Wereldkampioen Mark Cavendish rijdt vanaf volgend seizoen voor Team Sky. Al maanden deden de geruchten de ronde dat het spurtkanon de overstap zou maken naar de Britse formatie, maar het duurde tot vandaag tot Sky de overeenkomst officieel bekend maakte. Cavendish komt over van HTC-Highroad, dat ophoudt te bestaan, en neemt ook Bernhard Eisel met zich mee.

Voor Cavendish wordt Team Sky zijn vierde werkgever. In 2005 en 2006 kwam hij uit voor Team Sparkasse, waarna hij twee jaar voor T-Mobile reed. In 2008 stapte hij mee over in het Highroad-project, waarbij hij de successen aan elkaar reeg en uitgroeide tot de beste sprinter ter wereld. De kroon op het werk was zijn wereldtitel van vorige week in het Deense Kopenhagen.

Ook Eisel rijdt vanaf volgend jaar dus voor Sky. De 30-jarige Oostenrijker is onafscheidelijk van Cavendish, met wie hij al sinds 2007 in de ploeg rijdt. Hij is een belangrijke pion is de sprinttrein van Cavendish en ontfermt zich in de bergritten steevast over hem. “Sky stond helemaal bovenaan mijn lijstje. En nu ook Cavendish voor Sky heeft gekozen, was de keuze snel gemaakt”, luidt het.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone