Team Saxo Bank neemt Cancellara in bescherming

donderdag 3 juni 2010 om 20:47

Team Saxo Bank is niet opgezet met de beschuldigingen aan het adres van Fabian Cancellara in verband met gemotoriseerde doping. De Deense ProTour-ploeg neemt de winnaar van zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix in bescherming en ontkent ten stelligste dat de Zwitser een motor in zijn fiets had zitten. In een communiqué verklaart het team het volgende.

“Team Saxo Bank ontkent alle insinuaties en beschuldigingen aan het adres van Fabian Cancellara betreffende het gebruik van een motor in zijn fiets, die verscheidene media hebben verspreid. De ploeg verzet zich ten sterkste tegen elke vorm van valsspelen. Er is nooit sprake geweest van het gebruik van een motor in de fiets van ook maar één renner van Team Saxo Bank.”

“In principe geeft Team Saxo Bank nooit een reactie op geruchten. Niettemin is er, met het onverantwoord verspreiden van dit verhaal en bijhorende video, een mythe ontstaan waarbij duiding dient gegeven te worden. […] We hebben er alle vertrouwen in dat […] men er zich van bewust is dat de video een […] poging is om een puur hypothetisch idee naar buiten te brengen dat geen enkele basis van feiten of waarheid bevat.”

“Het spijt ons ten zeerste wanneer dit alles ertoe heeft geleid dat iemand Team Saxo Bank in een negatief daglicht heeft gezien, en zijn diep beledigd door het feit dat Fabian Cancellara’s integriteit en karakter in vraag worden gesteld. Fabian heeft een ongelofelijk talent en is een echte prof. Hij heeft Team Saxo Bank onvergetelijke overwinningen geschonken en wielerfans over de hele wereld verblijd met fantastische prestaties.”

“Fabians overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix belichamen alles wat deze sport zo mooi maakt: kracht, uithouding, afzien, passie, dramatiek en teamwork. Zijn zeges zijn het gevolg toewijding, hard werk en opoffering, en eveneens van zijn unieke kwaliteit om boven zichzelf uit te stijgen om zijn doelen te halen.”

“We hebben er het volste vertrouwen in dat het publiek dwars door de nonsens kan kijken die deze mythe heeft voorgesteld, en Fabian kan respecteren voor wie hij is: een groot kampioen.”

Lees ook:
Cassani legt uit hoe fietsmotor werkt

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone