Team Ineos vestigt nieuw record op Zwift met eRace

maandag 13 april 2020 om 09:12
Team Ineos vestigt nieuw record op Zwift met eRace

De Team Ineos eRace heeft gisteren voor een nieuw record gezorgd op Zwift. Het indoor fietsplatform noteerde 15.530 deelnemers voor het evenement.

Volgens Zwift deden nog nooit eerder zoveel deelnemers mee aan hetzelfde evenement op het platform. Team Ineos organiseerde gisteren een virtuele wedstrijd waar iedereen op het platform aan kon deelnemen.

De selectie van Team Ineos was voor de 28 kilometer lange wedstrijd opgedeeld in zes teams. Na ruim 58 minuten kwam wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis als eerste over de finish.

Door de uitbraak van het coronavirus is het in veel landen verboden om buiten te fietsen. Veel wielrenners kiezen daarom voor indoor fietsplatforms als Zwift.

Het nieuwe nieuwe record betreft het aantal deelnemers voor één evenement. Eind maart werd een officieus record gezet voor de meeste online Zwifters op hetzelfde moment. De website Zwiftinsider heeft een screenshot van 29 maart, waarop te zien is dat 28.305 leden online zijn. Zwift kiest er momenteel voor de cijfers niet te bevestigen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 13 april 2020 om 09:28

Wauw, ik kan niet wachten tot de koers weer begint.

Secondant 13 april 2020 om 11:27

Ik vind Zwift best een aardig concept, maar die raceklasses slaan helemaal nergens op. Vooral omdat ze niet nageleefd worden en hier niet tegen opgetreden wordt.
Ik ben meer toerfietser dan hardfietser, en rijd gemiddeld met ca. 2,2 W/KG. Prima om dan je evenementen in klasse D (1~2,4 W/KG) te rijden zou je zeggen.
Als ik dan eens een wedstrijdje doe, zit ik bij de laatste 15% van de finishers. 70% van de finishers zit ruim boven de bovengrens voor klasse D, de top-10 zit vaak zelfs rond de 5 W/KG. Zwift zou dat soort gasten gewoon alleen maar moeten toelaten in klasse A, of ze nu valsspelen of echt zo hard fietsen. Het haalt gewoon het plezier voor de wat minder getrainde fietser er wel een stuk uit.

Aristos 13 april 2020 om 12:33

Check de uitslag op Zwiftpower, die zijn leidend in de community.

Lapjestrui 13 april 2020 om 12:37

Waar hebben jullie het over?

SteVwonder 13 april 2020 om 12:21

@secondant zou idd fijn zijn als er wat strenger wordt gekeken. Ook verbaas ik me altijd over de hoge wattages, kan bijna niet anders dat mensen hun gewicht op 50 kg zetten om hun wattages op te krikken.

Bastiaan Gaillard 13 april 2020 om 17:55

Daar is Zwift mee bezig: https://zwiftinsider.com/anti-sandbagging-plans/

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair