Team DSM ziet Max Kanter vallen: “Jammer, maar gelukkig haalde hij heelhuids de finish”

maandag 17 mei 2021 om 18:48
Team DSM ziet Max Kanter vallen: “Jammer, maar gelukkig haalde hij heelhuids de finish”

Max Kanter - foto: Cor Vos (archief)

Max Kanter was de sprinter van dienst voor Team DSM in de tiende etappe van de Giro d’Italia, maar de jonge Duitser kwam in de laatste kilometer ten val. Ploegleider Matt Winston bevestigt dat het goed gaat met Kanter. “Het is jammer dat hij is gevallen, maar het goede nieuws is dat hij weer opstond en heelhuids de finish haalde”, aldus Winston.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We hebben goed teamwork laten zien vandaag, met als doel om Max goed af te zetten voor de sprint. De jongens zaten goed samen en gepositioneerd voor de finale”, gaat de ploegleider verder. Door de val van Kanter bleef Team DSM zonder top-10-plek. Wel werd Nikias Arndt elfde in de straten van Foligno.

“We kwamen goed over de klimmetjes en brachten Romain Bardet veilig naar de finish”, reageert Arndt daar zelf op. “We hadden ook een goede lead-out, maar helaas lag Max bij een valpartij dus raakten we hem kwijt in de laatste kilometer. Maar ik zag een ploeg die goed samen reed. We zijn in vorm en kijken uit naar de eerste rustdag, maar ook naar de tweede en de derde week.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 17 mei 2021 om 19:18

Hij lag niet bij een valpartij, hij ging liggen en toen was er een valpartij. Of, anders gezegd: hij wás de valpartij…
Die popie-jopie taal van die 'jij-jou-vriendjes-voor-het-leven'-club moet wel de werkelijkheid goed beschrijven.

Ik zou bijv. graag willen weten hoe hij zelf zegt gevallen te zijn, want hij leek gewoon zijn stuur dwars te zetten 10 meter voor de bocht (maar zo simpel zal het wel niet zijn geweest?).

0
Fortuin 17 mei 2021 om 19:46

Wat wil je nou precies zeggen?

0
Turtlehead 17 mei 2021 om 20:06

Dat Kanter de enige was die viel en dat het fijn is als ze ff uitleggen hoe dat gekomen is. Overigens zou het kunnen dat de WF-vertaling niet correct is. Dat weet ik natuurlijk niet ;)

0
Joaquim Agostinho 17 mei 2021 om 19:31

"Het is jammer dat hij is gevallen, maar het goede nieuws is dat hij weer opstond en heelhuids de finish haalde”,
"maar helaas lag Max bij een valpartij"

Wellicht vielen er meerdere en hij lag er dus ook bij.
Het goede nieuws is natuurlijk ook dat hij in tegenstelling tot een flink aantal andere sprinters de heuvelszone wel heeft overleefd en er niet afgereden is!

Los daarvan vermoed ik dat de ploegleider van dienst het e.e.a. niet in het Nederlands heeft verteld, misschien moet je de tekst even bij WF opvragen en het schuim van je mond vegen….!

0
Turtlehead 17 mei 2021 om 20:04

Heb je de beelden gezien? Er viel er maar eentje….

0
FritsvanHoefelen 17 mei 2021 om 21:06

Het is gewoon slecht vertaald. Op de site van DSM schrijven ze “but unfortunately around the final corner at 800 metres to go Kanter crashed”

Wel sneu, want doe je zoveel moeite om erbij te blijven en dan glij je daar weg

0
Verweggistan 17 mei 2021 om 19:37

Leermomentje

0
xistnc 17 mei 2021 om 22:17

Schijnt te komen door het onbedoeld kopiëren van de houding van zijn vorige fiets. Ik ben benieuwd of we Kanter na de rustdag nog terugzien in koers.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone