Team DSM rekent op Kragh Andersen en Bardet in Ardense klassiekers

dinsdag 19 april 2022 om 17:20
Team DSM rekent op Kragh Andersen en Bardet in Ardense klassiekers

Kragh Andersen - foto: Cor Vos

Team DSM heeft zijn selecties bekendgemaakt voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In de Waalse Pijl is Søren Kragh Andersen het voornaamste speerpunt van de ploeg. Vier dagen later, in Luik-Bastenaken-Luik, vormt de Deen een sterk duo met zijn Franse ploegmaat Romain Bardet.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kragh Andersen rijdt al sinds 2016 bij de beroepsrenners, maar betwistte nog nooit de Waalse Pijl. In het huidige klassieke voorjaar reed hij naar onder meer de zevende plaats in Milaan-San Remo en een vijfde stek in Gent-Wevelgem. De Deense klassiekerspecialist heeft woensdag in de Waalse Pijl Romain Combaud, Joris Nieuwenhuis, Florian Stork, Kevin Vanmaerke en de neoprofs Leon Heinschke en Henri Vandenabeele aan zijn zijde.

“Door effectief te koersen willen we als groep goed rijden”, geeft Wilbert Broekhuizen, coach van Team DSM, aan. “We willen tijdens de wedstrijd op zoek gaan naar kansen en in de finale in een mooie positie zitten om voor een goed resultaat te gaan.”


Vrijwel dezelfde selectie verschijnt zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alleen maakt Romain Combaud daar plaats voor Romain Bardet. De Franse klimmer kan een mooi blok met Søren Kragh Andersen vormen. “Ons doel zal zijn om Romain en Soren te beschermen en hen in een positie te brengen om in de finale de strijd aan te gaan op de beroemde beklimmingen van Cote de La Redoute en Cote de la Roche-aux-Faucons”, aldus DSM-coach Luke Roberts.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Renaissance 19 april 2022 om 17:28

Vermaerke zou hier ook iets moeten kunnen. Ik ben benieuwd.

0
Ronellenfitsch 19 april 2022 om 17:30

Wilbert Broekhuizen heeft ook een muntje in de cliché generator gedaan. ‘Door effectief te koersen willen we als groep goed rijden’. Dus?

0
Kopinkas 19 april 2022 om 19:19

Je moet wel aan koersen toekomen natuurlijk.
Je mag dan nog zoveel koersend vermogen hebben, maar als de tegenstander er hun manier van koersen doordrukken, rij je toch gewoon achter de feiten aan.
Die effectiviteit, daar draait het inderdaad om.

(En nu ga ik even mijn mond spoelen)

0
El Aguila 19 april 2022 om 17:49

Rechtdoor rijden als je rechtdoor moet, en rechtsaf als dat, staat, dat soort dingen

0
Turtlehead 19 april 2022 om 17:55

Ik denk eerder: “Doen wat je gezegd is, rijden voor de kans van een ander en ‘wij’ zeggen.” Oftewel, in één woord: COÖPERATION!

0
Kopinkas 19 april 2022 om 19:20

@Turtlehead
Ofte: De SaMenwerking!

0
Turtlehead 19 april 2022 om 17:54

Bardet t/m vrijdag in de Alpen aan het cruisen, dat is kort dag. Of hij moet één of twee dagen rustig aan in de bus plaatsnemen natuurlijk.
Hij is daar wel goed in vorm aan de uitslagen te zien, dus wie weet pakt het goed uit.

0
Ronellenfitsch 19 april 2022 om 17:58

Die combinatie hebben al heel veel renners gemaakt, Vinokourov in 2010 zelfs met een dubbele zege

0

Headlines

Populair

Materiaalzone