Team DSM rekent op Bardet in Strade Bianche, oud-winnaar Benoot ontbreekt

maandag 1 maart 2021 om 17:44
Team DSM rekent op Bardet in Strade Bianche, oud-winnaar Benoot ontbreekt

foto: LaPresse (archief)

Geen Tiesj Benoot op de startlijst van Strade Bianche komende zaterdag. Team DSM laat de winnaar van 2018 buiten de selectie voor de Italiaanse gravelklassieker, omdat Benoot Parijs-Nice rijdt. Alle pijlen zijn gericht op de Franse kopman Romain Bardet die in 2018 tweede werd, achter Benoot.

“De vooruitzichten voorspellen een natte dag voor zaterdag, wat van de editie van dit jaar een epische dag kan maken”, voorspelt ploegleider Luke Roberts. “We gaan met een gemotiveerde ploeg voor een goed resultaat. We hebben Romain die voor het eerst sinds zijn tweede plaats weer start in Strade Bianche, nadat hij het goed deed op de kasseien van de Omloop Het Nieuwsblad afgelopen weekend.”

“Veldrijder Joris Nieuwenhuis en oud-mountainbiker Chris Hamilton weten ook hoe ze moeten bewegen op de gravelwegen. Hun doel is om het lang uit te houden, zodat we opties hebben om uit te spelen”, aldus Roberts. De steun binnen Team DSM komt van Thymen Arensman, Romain Combaud, Martijn Tusveld en Kevin Vermaerke.

Selectie Team DSM voor Strade Bianche 2021 (6 maart)
flag-nl Thymen Arensman
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Romain Combaud
flag-au Chris Hamilton
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nl Martijn Tusveld
flag-us Kevin Vermaerke

Dit artikel delen:

25 Reacties

Rawolf 1 maart 2021 om 17:47

Waar veel ploegen kiezen voor de klassieke mannen zet DSM vooral in op de klimkern, ook in de ondersteunende rollen, interessant.

S. Morgenstern 1 maart 2021 om 17:49

Benoot naar Parijs-Nice neem ik aan. Ik ben vooral benieuwd naar Nieuwenhuis. De klimmen in de finale zullen er teveel aan zijn, maar hij zou misschien Bardet lang bij kunnen staan. Wel duidelijk wie de kopman is overigens. Ik zie die andere opties niet.

Panache 1 maart 2021 om 19:02

Misschien Vermaerke? Pas 20, maar wat zegt dat tegenwoordig nog? Ik zie deze Amerikaan niet direct een hoofdrol spelen zoals debutant Van Aert in 2018, maar uitsluiten doe ik het ook niet.

WernerFranke 1 maart 2021 om 17:52

Hopelijk is dat een beslissing van Benoot en niet van de ploeg want als je dergelijke kansen door de neus van je kopmannen boort zullen ze natuurlijk een uitweg zoeken.

Groetjesaandevoetjes 1 maart 2021 om 18:34

Verwacht ik wel. Vorig jaar bijna gewonnen, dus ik verwacht wel dat hij revanche wil.

TrEb 1 maart 2021 om 18:07

Regen en geen benoot , jammer.
In de editie die hij won was het volgens mij ook een natte editie met veel wind en regen.

Murcia 1 maart 2021 om 18:09

Mag hopen dat Tiesj akkoord is want anders is hij de volgende renner die gaat uitkijken naar een andere werkgever. Een natte editie komt eraan en je stelt de winnaar van de meest epische Strade in de regen en kou niet op. Logica is ver te zoeken.

Gitan 1 maart 2021 om 18:13

Vorig jaar ei zo na Parijs-Nice gewonnen, dus zo vreemd vind ik het nu ook weer niet.

Murcia 1 maart 2021 om 18:32

Vorig jaar was natuurlijk een redelijk unieke situatie qua deelnemersveld in P-N. Nu doen Primoz, Steven, Gaudu, Vlasov, Hart en Porte mee. Dat maakt een topnotering van Tiesj al wat lastiger en volgens mij rijdt Hindley daar ook en die is in de pikorde bij de ploeg danig gestegen. Ik zie in de Strade meer kans op succes voor hem maar men zal er samen wel goed over hebben nagedacht.

Groetjesaandevoetjes 1 maart 2021 om 18:35

Tiesj wil zich in de toekomst meer richten op ronde werk. Dan is het beter om jezelf te testen in Parijs Nice dan in een dagje Strade Bianchi.

Vinyakke 1 maart 2021 om 18:48

Waarom niet SB combineren met de tirreno dan? Vind dat toch ook een heel vreemde keuze. Dit was het laatste jaar dat Benoot alles op het voorjaar ging zetten, vanaf volgend seizoen nog meer op de klassementen.

roburger 1 maart 2021 om 19:14

Onbegrijpelijke beslissing van DSM. En de communicatie schiet ook weer tekort. Geen woord over Benoot? Ik kan mij niet voorstellen dat Benoot zelf niet wil starten.

Merlinappa 1 maart 2021 om 19:26

Jammer van Benoot. Ben wel benieuwd hoe Nieuwenhuis het doet, gun hem wel een mooie uitslag.

lo squalo dello Stretto 1 maart 2021 om 19:35

Vreemd dat Benoot hier niet start. Kon toch perfect (en logischerwijs) in combinatie met de Tirreno?

Dr op en dr over 1 maart 2021 om 20:24

Benoot heeft afgelopen winter zelf aangegeven zich dit jaar te focussen op rondes van een week, en er dit voorjaar nog enkele voorjaars wedstrijden naast te doen. (Met de nadruk op enkele.)

Dus zo’n bizarre keuze is dit helemaal niet. Dit is een race waar ze met Bardet ook goed voor de dag kunnen komen, iets wat bijvoorbeeld in de Ronde van Vlaanderen weer niet het geval is. In laatstgenoemde zal Tiesj dan ook weer uitgespeeld worden. En daarna Bardet weer in het Ardennen drieluik.

Sowieso zal in het grootste gedeelte van deze races SKA als kopman uitgespeeld worden.

Quote
“Voor de voorjaarsklassiekers beschikt Team DSM over een ruim pallet aan talent. Dankzij zijn dubbele ritzege in de Tour en het vertrek van Michael Matthews is Søren Kragh Andersen qua status de nummer 1 van de ploeg. Andere renners in de klassiekerkern om naar uit te kijken zijn Nils Eekhoff, Joris Nieuwenhuis en, wellicht voor het laatst, Tiesj Benoot.

De Belg reed al driemaal in de top-10 van de Ronde van Vlaanderen maar wil zich in de toekomst gaan richten op het algemeen klassement in grote rondes. Met de ploegleiding heeft hij een meerjarenplan uitgestippeld. “Ik weet nog niet of ik de Giro of de Tour ga rijden, maar daarin kan ik al eens mijn grenzen verder aftasten. Niet om nu al een klassement te rijden, voor alle duidelijkheid. In 2021 zal ik in het voorjaar focussen op de klassiekers, kortere rittenkoersen zoals Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico. Maar het doel is om ook een stapje verder te gaan in een grote ronde, daarna een evaluatie te maken om in 2022 eventueel als schaduwkopman uitgespeeld te worden.”

S. Morgenstern 1 maart 2021 om 20:55

Waar zie je die nadruk op enkele klassiekers? Hij heeft het in de quote gewoon over een focus op de voorjaarsklassiekers in combinatie met Tirreno of Parijs-Nice. Ik denk dat hij dus verder 'gewoon' alle klassiekers t/m Luik gaat rijden die hij normaal ook zou doen.

Dr op en dr over 1 maart 2021 om 22:13

Strade Bianche
Milaan – San Remo
Driedaagse de Panne
Gent – Wevelgem
Parijs – Roubaix
Brabantse Pijl (Geen World Tour)
Waalse Pijl

Om er maar een paar te noemen, zijn races die Tiesj in de afgelopen jaren "gewoon" reed. En dit jaar dus niet. Ook voor de Amstel en Luik-Bastenaken-Luik staan er nog vraagtekens achter z'n naam zoals je op de website van de ploeg kan terugvinden als je even de moeite neemt om te zoeken. Z'n programma staat overigens ook gewoon op heel veel websites gepubliceerd. Dus het feit dat hij veel minder klassiekers en semi-klassiekers rijd is al lang geen nieuws meer S.Morgenstern.

Dus nee in het vorige stukje zal je idd de nadruk niet vinden op "enkele klassiekers". Maar ik was toch wel in de veronderstelling dat iedereen in staat is om zelf de programma's van betreffende renners op te zoeken. Of om eens even wat te lezen wat er op de websites van de verschillende ploegen gepubliceerd word.

De tijd die je daarin steekt bespaard je een hoop opmerkingen op deze site, waar je zelf eigenlijk het antwoord zo van kan vinden.

Omloop
Kuurne
E3
Dwars door Vlaanderen
Ronde van Vlaanderen

Zijn voorlopig de "klassiekers" die hij met 100% zekerheid zal rijden, en daar kunnen eventueel de Amstel en Luik nog bijkomen, afhankelijk van welke grote ronde hij dit jaar zal rijden.

At your service ! ;)

S. Morgenstern 1 maart 2021 om 22:35

Waar zie jij vraagtekens bij Amstel en Luik? Ik zie overal een voorjaarsprogramma met allemaal klassiekers (inclusief die twee koersen) en één rondje van een week. Dat heeft weinig weg van een voorjaarsprogramma waar de focus op de rondjes ligt en hij daarnaast nog enkele klassiekers aan doet. Dat heeft alles weg van een voorjaarsprogramma met een focus op de klassiekers en Parijs-Nice.

Zonde om zo'n programma te rijden, met allemaal koersen die hem liggen, en er dan niet op te focussen. Het vet eromheen is er wellicht wat afgesneden (hij gaat van acht tot tien, naar zeven klassiekers) maar daarmee is zijn voorjaarsprogramma natuurlijk niet verworden tot één rondje en slechts enkele klassiekers.

Van Aert rijdt bijvoorbeeld ook 'slechts' zeven klassiekers en daarnaast één rondje van een week waar hij wil zien hoe ver hij kan komen. Zou ook onzin zijn om te doen alsof de focus bij hem op de rondjes ligt en hij daarnaast enkele klassiekers rijdt.

Dr op en dr over 1 maart 2021 om 22:40

Neem zelf de moeite eens om wat op te zoeken…. Je kan wel overal proberen je gelijk te halen, net als een discussie proberen te houden dat Jumbo zo'n geweldige ploeg heeft voor de kasseien. (tweede ploeg na Deceuninck heb ik je een keer of vier zien schrijven.)

Maar ik heb geen tijd voor dat kinderachtige gedoe.

Fijn voor je dat je het er niet mee eens bent S.Morgenstern, maar dat maakt me verder de pis niet lauw.

Misschien zelf eens even iets aan moeite doen, misschien dat je dan ook wat antwoorden tegenkomt.

S. Morgenstern 1 maart 2021 om 22:48

Ik vind op de site van de ploeg geen programma van Benoot. Vast mijn onvermogen, maar een beetje vreemd om een vraag geboren uit dat onvermogen op deze manier te beantwoorden.

Ik schreef overigens dat Jumbo in 2019 in de breedte enkel voor DCQS onder moest doen. Dat is iets anders dan stellen dat ze de tweede ploeg zijn na DCQS. Belangrijke nuance.

Geen idee wat dat hier verder mee te maken heeft, maar goed, wel belangrijk om uitspraken van anderen niet in het belachelijke te trekken (wat je doet door er van te maken dat ik het een geweldige ploeg voor het voorjaar zou vinden). Anders heeft discussiëren weinig zin.

Beer 2 maart 2021 om 07:04

Heel vreemde manier van discussiëren heb jij Morgenstern. Je hebt het altijd anders gezegd, anders bedoeld, andere nuance, etcetera… Als je er dan op aangesproken wordt, heeft discussiëren plots weinig zin. Al is je mening toch ook vaak tussen de regels te lezen. Schrijf van de eerste keer eens klaar en duidelijk wat je bedoelt. Dat zou iedereen veel moeite besparen.

S. Morgenstern 2 maart 2021 om 08:23

De fout ligt bij het tussen de regels willen lezen, daar schiet je niets mee op. Wanneer de regels zelf niet duidelijk genoeg zijn, kun je tenslotte gewoon vragen wat er nu eigenlijk wordt bedoeld. Aangezien je van mij blijkbaar meer duidelijkheid wenst, lijkt dat me de oplossing. Kleine moeite en zo'n vraag zal ik altijd beantwoorden. Heeft sowieso veel meer zin, dan zelf in te vullen wat iemand anders tussen de regels eigenlijk zou bedoelen, om vervolgens met die invulling de discussie aan te vliegen. Want voor dat soort discussies pas ik, zoals je weet.

S. Morgenstern 2 maart 2021 om 08:28

Heeft iemand ondertussen op de site van DSM het programma van Benoot kunnen vinden? Ik kom daar niets tegen en op andere plekken rijdt hij gewoon de klassiekers t/m Luik.

Romāns Vainšteins 2 maart 2021 om 08:42

Ik wacht gewoon op het moment dat ik een koers kijk en dan ‘hey, daar heb je Benoot’ zie/denk/waarneem/ontwaar/vaststel. Meer chill, minder stress.

Panache 2 maart 2021 om 09:54

Ik zie (19 februari, Sporza) het volgende:

27/02 Omloop Het Nieuwsblad
28/02 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03 Parijs-Nice
26/03 E3 Harelbeke
31/03 Dwars door Vlaanderen
04/04 Ronde van Vlaanderen
18/04 Amstel Gold Race
25/04 Luik-Bastenaken-Luik

Overigens is wat je rijdt één ding. Waar je piekt (wilt presteren) is weer iets anders.

Headlines

Materiaalzone

Populair