Giro 2021: Team DSM met Romain Bardet en Jai Hindley

woensdag 14 april 2021 om 11:23
Giro 2021: Team DSM met Romain Bardet en Jai Hindley

foto: Cor Vos

Team DSM heeft zijn selectie voor de Giro d’Italia op papier. Zoals verwacht zal Romain Bardet voor het eerst zijn opwachting maken in de Italiaanse grote ronde, terwijl met Jai Hindley de runner-up van vorig jaar ook aan het vertrek komt. In de ploeg zien we geen Nederlandse of Belgische renners.

In de editie van vorig jaar had Team DSM, toen nog Team Sunweb, met Hindley en Wilco Kelderman liefst twee renners op het eindpodium. Hindley werd in de afsluitende tijdrit naar Milaan uit de roze trui gereden door Tao Geoghegan Hart.

Een goed klassement is ook dit jaar het doel, zo laat de ploeg weten. “Om dat te bereiken, moeten we onze collectieve kracht benutten”, zegt coach Matt Winston in een vooruitblik. “We hebben een solide, duidelijk plan opgesteld met onze experts. Naast het klassement zien we ook mogelijkheden in de sprints.”

Selectie Team DSM voor Giro d’Italia (8-30 mei)
flag-de Nikias Arndt
flag-fr Romain Bardet
flag-de Nico Denz
flag-au Chris Hamilton
flag-au Jai Hindley
flag-de Max Kanter
flag-ie Nicholas Roche
flag-au Michael Storer

Dit artikel delen:

22 Reacties

Jori 14 april 2021 om 11:39

Eigenlijk wel erg indrukwekkende selectie.
1. Bardet en Hindley kunnen indien het meezit voor het podium gaan,
2. Roche, Storer, Hamilton prima ondersteuning, zeker als Storer en Hamilton zich doorontwikkelen
3. Arndt en Denz voor odnersteuning Kanter en voor overgangsetappes eventueel
4. Kanter voor de sprint

Tourselectie is ook niet zo slecht, beetje zelfde mix dan als vorig jaar, met oog op rit succes en aanvallend koersen:
SKA, Benoot, Bol, C. Pedersen, Eekhoff, Tusveld + aanvullen met talenten als Arensman, V Wilder, Gall of iets meer ervaring met Nieuwenhuis, Haga, Sütterlin

jvh93 14 april 2021 om 11:44

Inderdaad, best een straffe opstelling zo hoor. Ze gaan vol voor het klassement in de Giro en richten zich op etappezege’s in de Tour. Dit beleid is wel goed te verdedigen in mijn ogen

S. Morgenstern 14 april 2021 om 11:53

Bardet en Hindley is een heel mooi duo en de ondersteuning is met Roche erbij prima. Ik vind het verder in de breedte niet zo indrukwekkend eerlijk gezegd.

Jori 14 april 2021 om 12:14

Storer heeft stiekem ook nog wel een flinke stap gezet. Hamilton groeit idd iets minder gestaag, maar hoeft niet per se middelmaat te zijn/worden.

Arndt is normaliter prima weg-kapitein. Denz was vorig jaar in de giro echt oersterk (ook in de voorbereiding), nu eigenlijk geen idee van de vorm.

Kanter is gewoon leuk jong sprintertje wie nu zijn kans krijgt. Kan een moeilijke koers aan, dus wie weet een etappe als 4 kan hij kort eindigen?

Groetjesaandevoetjes 14 april 2021 om 12:15

Een oude ploeg voor DSM begrippen haha. Benieuwd of Arensman en Van Wilder naar de Tour of Vuelta gaan.

Berg op 14 april 2021 om 12:25

Ik had Kanter niet meegenomen met deze ploeg. Kanter heeft niet het niveau om in een massasprint te verrassen. Heeft ook nauwelijks ondersteuning mee. Wat gaat hij doen in de berg-/heuveletappes, op kop van het peloton rijden? Als ze weer zo goed scoren als vorig jaar, mis je een extra pion die wat werk kan opknappen als het lastig wordt.

Jori 14 april 2021 om 12:28

Van Wilder heeft de vuelta gemist, maar rijdt nu wel erg goed. Maar debuut in de tour is misschien wat veel, denk dat hij naar Vuelta gaat, maar zou dus net zo goed tour kunnen zijn.

Team DSM en welk werk? ze zitten niet bij de favorieten, hoeven weinig te controleren, al helemaal niet met die tijdrit aan begin van de ronde en zelfs dan kan Kanter gewoon nog wat werk verrichten, gezien het een sprinter is die prima bergop gaat. Enkel zit je wel weinig beschut achter hem :p

ChefSpijker 14 april 2021 om 12:56

Vind Storer zich niet per se beter ontwikkelen dan Hamilton. Storer had vorig jaar een volledig vrije rol in de Vuelta en kon zich een aantal keer tonen via de vlucht. Maar Hamilton reed bijv. in de Giro onder anderen Nibali en Fuglsang kapot bij die aankomst bergop waar Sunweb domineerde en Hindley en Wilco samen met Tao overbleven. Als knecht was ie die Giro prima in orde, en sluit niet uit dat ie hetzelfde had laten zien als Storer in de Vuelta met dezelfde rol als Storer.

Romāns Vainšteins 14 april 2021 om 11:44

Het is een leuk team met mogelijkheden, kijken wat ze er van brouwen gaan.

Verweggistan 14 april 2021 om 11:44

Benieuwd of Hindley wel moet wachten op Bardet.

LaurentJalabert 14 april 2021 om 11:49

Geen een Nederlander. De nederlandse indentitiet die achter deze Duitse WT-ploeg zit is wel zo goed als verdwenen.

jappe666 14 april 2021 om 12:31

Dat is maar hoe je het wilt bekijken natuurlijk.
Ze hebben sowieso maar 5 NL’ers in het team, waarvan er volgens mij 4 (Bol, Arensman, Eekhoff, Nieuwenhuis) een kans maken om met de Tour de belangrijkste wedstrijd van het jaar te mogen rijden.

AWestie 14 april 2021 om 12:03

Ik las op Twitter dat Hindley totaal niet hoog staat bij de bookies. Dat is dan ook zo’n bijzonder fenomeen. Ik verdiep me er zelf nul in dus heb geen idee.

Man met de hamer 14 april 2021 om 12:07

Tja, er bestaat toch bij veel mensen het vermoeden dat de vorige Giro wel heel zwak bezet was. Hindley, Kelderman, Almeida, Hart en Dennis zullen het allemaal nog eens moeten bevestigen. Ik ben benieuwd of ze het succes nog eens kunnen herhalen.

Gitan 14 april 2021 om 12:15

Dat was ook wel de enige keer in zijn carrière tot dusver dat Hindley dat niveau heeft gehaald, inderdaad dan nog eens in bijzondere omstandigheden. Voor mij is hij toch ook niet direct 1 van de topfavorieten in een vrij sterk bezette Giro.

Anderzijds staat Evenepoel bij de bookies wel op 2, tussen Bernal en S. Yates in terwijl die nog geen grote ronde gereden heeft en zonder competitieritme terugkomt na een zware val.

Net als de Wielerflits-sterren dus eerder op gevoel vermoed ik. En meestal kan ik me er wel vrij goed in vinden.

Magician 14 april 2021 om 12:21

Dat Evenepoel zo laag staat is wel goed verklaarbaar, er is een enorme hype rondom hem en al zijn resultaten en er zijn een hoop mensen die daar dan toch een gokje op wagen.

Sammysosa 14 april 2021 om 15:17

Je moet ook oppassen om voorspellingen te zien in de doteringen van renners. Boilies kijken naar wat ze zelf reëel achten en wat ze verwachten van gokkers. Populaire renners krijg je eigenlijk altijd te weinig ‘terug’ op je inzet, evenals favorieten.

platteprijs 14 april 2021 om 12:45

Is Luke Roberts ploegleider? Dan weet Bardet wat hij mag verwachten …

skylimit 14 april 2021 om 13:08

Bardet in goede doen is als klimmer beter dan Kelderman en Hindley. ik verwacht zowiezo niet hetzelfde scenario als de voorbije Giro. Erg benieuwd of Hindley zich kan evenaren c.q. overtreffen.

Derierre de la course 14 april 2021 om 13:38

Leuke opstelling. Mooie mix maar met duidelijke klassementsambitie.

koos1 14 april 2021 om 14:08

Toch wel een sterke ploeg, vrees alleen dat een podium er niet in gaat zitten.
De verdeling tussen de grote rondes lijkt net als vorig jaar weer klassement in de Giro; sprint en ritten in de Tour; met de jongeren naar de Vuelta?

FritsvanHoefelen 14 april 2021 om 14:49

Bardet gaat gewoon podium rijden

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair