Team DSM met Arensman en Bardet naar Giro di Sicilia

dinsdag 21 september 2021 om 11:27
Team DSM met Arensman en Bardet naar Giro di Sicilia

Thymen Arensman - foto: Cor Vos

Thymen Arensman en Romain Bardet staan over exact een week aan de start van de Giro di Sicilia. De Nederlander en Fransman maken deel uit van de zevenkoppige selectie voor de vierdaagse Italiaanse rittenkoers.

Voor Arensman (21) en Bardet (30) is het hun tweede wedstrijd sinds de Vuelta a España. De jonge Nederlander reed afgelopen zaterdag nog de Primus Classic uit, Bardet nam na de Vuelta deel aan de Europese kampioenschappen wielrennen in Trento. Arensman en Bardet zijn wellicht in staat om volgende week, op het eiland Sicilië, mee te doen voor een goede eindklassering.

Team DSM rekent verder ook nog op de Noorse allrounder Andreas Leknessund, de Duitser Florian Stork, de Belgische klimmer Henri Vandenabeele, de jonge Amerikaan Kevin Vermaerke en de 18-jarige Italiaan Gianmarco Garofoli. Vandenabeele en Garofoli komen normaal gesproken uit voor de opleidingsploeg van Team DSM, maar mogen zich nu een keertje laten zien op een hoger niveau.

Aan ploegleider Luke Roberts de taak om de renners zo goed mogelijk te begeleiden. “We zullen proberen om onze kansen te grijpen en agressief te koersen, aangezien we geen echte sprinter zullen meenemen. Romain steekt nog altijd in een goede vorm en hoopt een goed klassement te rijden. Hij krijgt een solide ploeg met zich mee. Voor jongens als Henri en Gianmarco is dit een mooie kans om tegen sterke tegenstanders te koersen.”

Selectie flag-de Team DSM voor Giro di Sicilia (28 september-1 oktober)
flag-nl Thymen Arensman
flag-fr Romain Bardet
flag-it Gianmarco Garofoli
flag-no Andreas Leknessund
flag-de Florian Stork
flag-be Henri Vandenabeele
flag-us Kevin Vermaerke

Dit artikel delen:

10 Reacties

Turtlehead 21 september 2021 om 11:52

Nou, het is maar goed dat ze twee man uit de opleidingsploeg kunnen doorschuiven, ze komen echt renners tekort.

Anton van Valouwe 21 september 2021 om 12:30

Waardoor ze deze koers niet hoeven te annuleren.

Bimbo Visma 21 september 2021 om 12:46

Ze rijden juist veel meer koersen (tov vorige jaren) waarbij ze vaker de jeugdrenners laten proeven aan het echte werk.

Stablinsky 21 september 2021 om 12:53

Van Wilder mag dit seizoen nergens meer van start gaan, dus de Primus Classic van vorige zaterdag was waarschijnlijk zijn laatste koers voor DSM.

Jean Dumas 21 september 2021 om 12:16

Om de renners in grote ploegen aan de bak te houden rijden grotere namen steeds vaker ‘kleine’ koersen. Goede ontwikkeling.

Groetjesaandevoetjes 21 september 2021 om 12:30

Benieuwd of Stork nog eens kan verrassen. Reed heel sterk 7e in de bergrit van de UAE tour, maar daarna weinig gekoerst en veel DNF.

Martijn Arensman 21 september 2021 om 12:54

Niet zo gek toch als je een knieschijf breekt.

Panache 21 september 2021 om 14:10

Stork was wel zo’n renner die zich mooi aan het ontwikkelen was. Geen grote renner uit de jeugd, maar wel langzaam aan leuke uitslagen aan het rijden. Helaas moet er een winter overheen voordat hij die volgende stap kan zetten.

Covadonga 21 september 2021 om 21:13

Wat een internationale ploeg!

beppe-saronni 21 september 2021 om 21:59

Mooi dat Arensman voor een klassement mag gaan. Samen met Bardet 2 toppers voor eenbklassement en prima zaak dat ze jonge rennrrs meenemen om ervaring op te doen. Worden ze alleenbmaar beter van. Benieuwd wat Vandeabele in de bergen kan uitrichten.

Headlines

Materiaalzone

Populair