Team DSM enige Nederlandse ploeg in Giro Valle d’Aosta
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 23 april 2022 om 15:53

Team DSM enige Nederlandse ploeg in Giro Valle d’Aosta

Development Team DSM is deze zomer de enige Nederlandse ploeg aan de start van de Giro Valle d’Aosta. Dat blijkt uit de lijst ploegen die de organisatie van de Italiaans-Franse belofteronde heeft gepubliceerd.

Development Team DSM stond ook vorig jaar aan het vertrek van de hoog aangeschreven ronde waarvan de winnaars in de jaren daarna in de regel de kans krijgen in het profpeloton. In 2021 zag de ploeg Gianmarco Garofoli de bergetappe naar Breuil Cervinia winnen en naar de tweede plaats rijden in het eindklassement. De Nieuw-Zeelander Rueben Thompson pakte toen de eindzege en is ondertussen verzekerd van een profcontract bij Groupama-FDJ.

De organisatie ontving meer dan zeventig aanvragen van ploegen vanuit de hele wereld. “Om een selectie te maken was moeilijker dan ooit, maar het heeft ons in staat gesteld om de top van het internationale wielrennen aan de start te brengen”, vertelde Riccardo Moret, voorzitter van het organisatiecomité, op de website van de Giro Valle d’Aosta. Uiteindelijk is de keuze gevallen op 32 ploegen uit zestien landen.

Daarbij is ook profploeg Bardiani-CSF-Faizanè. Volgens de reglementen van de UCI mogen aan 2.2-koersen voor beloften namelijk ProTeams uit het gastland, maximaal twee buitenlandse ProTeams, continentale teams, profploegen uit het veldrijden, nationale teams en regionale en clubteams meedoen. Voorwaarde is wel dat de renners van de ploegen ná 1999 zijn geboren. Het Italiaanse ProTeam neemt in juni ook al deel aan de Giro d’Italia U23.

De Giro Valle d’Aosta staat voor 13-17 juli op de kalender.

 
4 Reacties
Sorteer op:
23 april 2022 17:53
Is dat een Nederlandse ploeg?
  23 april 2022 18:08
  Ja, dat krijg je met zo'n bril..
  23 april 2022 18:29
  Een bril van een ploeg die, als het geen verplichting is, het liefst aan zo minst mogelijk koersen meedoet. Met zijn allen een wedstrijdje doen op El Teide is veel gezelliger. En altijd een Geel Zwarte winnaar op de koop toe!
  23 april 2022 19:36
  Hee daar is mijn favoriete anti JV supporter weer. Welkom Franco. Boeiend dat ze aan weinig wedstrijden meedoen. Ze winnen er genoeg. Beter dan die Belgische blauwe overalls en die paarse knuppels die overal meedoen en alleen gokken op sprint overwinningen.

Reacties zijn gesloten.