Tao Geoghegan Hart twee jaar langer bij Sky

Door , donderdag 1 november 2018 om 11:42
Tao Geoghegan Hart twee jaar langer bij Sky

foto: Sirotti

Het heeft een tijdje geduurd, maar Tao Geoghegan Hart heeft zijn contract bij Sky verlengd. De 23-jarige renner zal ook de komende twee seizoenen koersen voor de Britse ploeg. “Ik hoop me volgend jaar nog verder te ontwikkelen”, zo laat hij weten op de ploegsite.

Hart wist dit seizoen vooral in dienst indruk te maken. Zo verrichtte hij in de Tour of California berewerk voor de latere eindwinnaar Egan Bernal. Zelf eindigde de Brit op een vijfde plaats, op slechts 14 seconden van het podium. Hart beleefde zijn definitieve doorbraak in het Critérium du Dauphiné.

In de Franse rittenkoers was hij in de bergen vaak de laatste man voor Geraint Thomas. Mede door de inspanningen van Hart kon Thomas het eindklassement op zijn naam schrijven. Zelf eindigde de jongeling als dertiende. Hij werd in het najaar ook nog vijfde in de Vuelta a Burgos, en reed met de Vuelta zijn eerste grote ronde.

“Wil me richten op de Giro d’Italia”
Hart hoopt zich in 2019 nog verder te ontwikkelen. “Ik heb de afgelopen twee jaar veel ervaring opgedaan, ook in verschillende rollen. Ik hoop volgend jaar nog meer te verbeteren in het rondewerk: zowel in de grote rondes als in kortere rittenkoersen. Ik wil me volgend jaar graag richten op de Giro d’Italia”, zo laat hij nog weten.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Scott Sunderland 1 november 2018 om 11:53

Goede renner. Misschien iets te ambitieus voor eigen resultaten voor Sky. Een ander team had wat dat betreft wellicht beter geweest.

Het plan bij Sky voor de ploegsamenstelling wordt wel duidelijk nu. Ik neem aan dat Deignan niet mag blijven. Wat nog met Dibben en Elissonde ? Wat een beroerde keuze was dat twee jaar geleden van Elissonde om hier te gaan koersen. Geen Tour meer gereden sindsdien.

kelderfan 1 november 2018 om 12:36

Om die reden had ik hem graag bij TLJ zien aanschuiven.

Titaantje 1 november 2018 om 16:16

Jij noemt het een beroerde keuze, Elissonde telt gewoon zijn salaris bij Sky tov bij andere ploegen en denkt “ach sportieve ambitie, winnen deed ik toch al niet veel, het is een baan en ik ga zorgen dat ik daar maximaal rendement uit haal”

Scott Sunderland 1 november 2018 om 20:10

@ Titaantje

Dat klopt maar nu na twee seizoenen lijkt het erop dat hij weer mag vertrekken (tenzij ze alsnog verlengen) en ziet het er toch niet meer zo heel goed uit. Twee jaar later staan de ploegen toch minder in de rij voor hem, vermoed ik. Dus op langere termijn misschien geen briljante keuze. Zelfs niet financieel.

kelderfan 1 november 2018 om 12:09

Dat zat er aan te komen. Die Tao heeft zich prima ontwikkeld. Met de bezetting van de Giro heeft Sky geen problemen.

Dolledriesoldebroek 1 november 2018 om 12:48

Toprenner! En misschien wel de britse troonopvolger bij de sky ploeg..

LaurentJalabert 1 november 2018 om 13:06

Logisch en zal uiteindelijk wel naar voren worden geschoven als de nieuwe Wiggins, Froome, Thomas van Sky. Blijf het enerzijds wel jammer vinden dat zo’n knul niet direct zelf wat grotere koersen kan beslechten daardoor.

Headlines

Materiaalzone

Populair