Talentvolle Spanjaard Iván Romeo in de lappenmand na aanrijding op training
foto: Cor Vos
vrijdag 31 december 2021 om 08:52

Talentvolle Spanjaard Iván Romeo in de lappenmand na aanrijding op training

Iván Romeo zal zijn fiets de komende weken niet aanraken. De 18-jarige Spanjaard, die volgend jaar zal uitkomen voor de talentenploeg van Hagens Berman Axeon, werd afgelopen woensdag aangereden op training. Romeo heeft last van een gebroken rib en de nodige schaafwonden. “Maar gelukkig valt de schade mee”, laat hij weten via social media.

Romeo werd van zijn fiets gereden door een auto, die volgens de jonge Spanjaard de voorrangsregels negeerde. De renner moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de schade valt al bij al nog mee. Romeo zal wel een (gedwongen) rustperiode moeten inlassen, aangezien hij last heeft van een gebroken rib en meerdere (schaaf)wonden. “Het gaat verder goed. Ik ben nu thuis aan het herstellen. Bedankt voor de berichten”, laat hij weten via Twitter.

Nieuwe Spaanse topper? 
Romeo werd afgelopen zomer Spaans juniorenkampioen op de weg en in het tijdrijden. Dat wekte ook interesse van Movistar, dat er serieus over nadacht om de junior komende winter meteen over te hevelen naar de profs. De blauwe armada wilde namelijk voorkomen dat het met Romeo, net als Juan Ayuso eerder, naast een Spaans toptalent zou grijpen.

Maar zo’n vaart zal het niet lopen. Romeo sluit in 2022 eerst aan bij Hagens Berman Axeon, de continentale opleidingsploeg van manager Axel Merckx. Mogelijk verblijft hij daar slechts een half jaar, want volgens Marca is het waarschijnlijk dat de 18-jarige renner in de zomer alsnog de overstapt naar de hoofdmacht van Movistar. Naar verluidt zou er een driejarig WorldTour-contract klaarliggen voor Romeo.

 
2 Reacties
Sorteer op:
31 december 2021
Hopaaa weer een renner door automobilist omver gekegeld. Het houdt maar niet op en Spanje daar is het vaak raak. Niet omdat er veel profs rijden want ook in België en Nederland zijn er zo mogelijk nog meer wielrenners onderweg. Iets met idioten op de weg en hier meer fietspaden.
    31 december 2021
    Maak je geen illusies, die op de fiets zijn ook soms idioten, alleen veel kwetsbaarder…

Reacties zijn gesloten.