Timo de Jong tweede in opener H4A Internationaal Beloften Weekend

vrijdag 29 oktober 2021 om 16:13
Timo de Jong tweede in opener H4A Internationaal Beloften Weekend

Timo de Jong werd tweede - foto: Cor Vos

De eerste etappe van het H4A Internationaal Beloften Weekend is gewonnen door Warre Vangheluwe. De 20-jarige Belg van Home Solution-Soenens versloeg in Terneuzen zijn Nederlandse vluchtmakker Timo de Jong, Arnaud De Lie werd derde. Vangheluwe is uiteraard ook de eerste leider in de meerdaagse wielerkoers.

Het H4A Internationaal Beloften Weekend is een internationale wielerwedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen, deel uitmakend van de zogenaamde U23 Road Series. De koers begon vandaag met een 116,8 kilometer lange etappe met start en finish in Terneuzen, gelegen in de provincie Zeeland. En wie aan Zeeland denkt, denkt vrijwel meteen aan wind en dus waaiers. Ook vandaag stond de wind gunstig voor een open koers en dus brak het peloton al snel in verschillende stukken uiteen.

Waaiers, elitegroepje blijft voorop 
In de voorste groep van net geen twintig renners zagen we onder meer Luca de Meester (EFC-L&R-Vulsteke), Arnaud De Lie en Jarne Van de Paar (Lotto Soudal U23), Tomas Kopecky (Acrog-Tormans), Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) en Tim Marsman (Metec-Solarwatt). Een tweede peloton volgde al vrij snel op drie minuten en leek verslagen.

De winnaar kwam uit de voorste groep. In de diepere finale besloten Warre Vangheluwe (Home Solution-Soenens) en man-in-vorm Timo de Jong (VolkerWessels) er vanonder te muizen. De Belg en Nederlander wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van vijftien seconden en dit bleek genoeg om uit de greep te blijven van de achtervolgers. Vangheluwe bleek aan de streep over de snelste benen te beschikken.

De Jong moest zich tevreden stellen met plaats twee, De Lie won de sprint voor de derde plek. Zaterdag gaat de etappekoers weer verder, te beginnen met een 13,7 kilometer lange individuele tijdrit in en rond Sluiskil. In de middag moeten de renners nog een keer aan de bak voor de slotrit van ruim 140 kilometer, grotendeels over het parcours van de Omloop van de Braakman.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SvenNysN1Fan 29 oktober 2021 om 16:29

Wat een vreemde kop, waarom krijgt een niet winnende renner hierin meer en specifiekere aandacht dan de winnaar, zeg maar hetgeen een wedstrijd om draait?

0
Verweggistan 29 oktober 2021 om 16:50

Timo de Jong tweede in beloftenkoers

0
11 na 11 29 oktober 2021 om 16:55

NoTriple zag liever De Jong winnen.

0
notriple 29 oktober 2021 om 18:19

Ha ha zeker en vast.

0
notriple 29 oktober 2021 om 18:21

Was m.i. een ongeoorloofde sprint van die belg

0
DonSelf 29 oktober 2021 om 21:29

Voor belgen gelden door de ogen van belgen andere wetten. Bij gebrek aan beter juicht men voor de bange hoop in dagen evenepoel terwijl hij niet meer is dan een combinatie tussen Thomas Degendt, Kim Clijsters, Lambik, Gert Verhulst en Philippe Goebbels. Sigh.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone